پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
۴۰ هزار متخصص پزشکی در کشور وجود دارد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رضا ملک زاده در مراسم نکوداشت پدر علم مهندسی پزشکی ایران در دانشگاه امیر کبیر گفت: دستاوردهای علم و فناوری و درخشش ایران نتایج فعالیت‌ها و سیاست‌های دوران خدمت وزرا قبلی و به خصوص هاشمی گلپایگانی است، در زمان خدمت استاد هاشمی گلپایگانی اتفاقات درخشانی در نظام آموزشی کشور افتاد که امروز بخشی از آن به عنوان دستاورد علمی از آن یاد می شود اکنون باید از تجربیات و اندوخته علمی این دانشمند ایرانی در پیشبرد فعالیت های علمی استفاده کرد.  

معاون تحقیقات وزارت بهداشت ادامه داد: در زمان وزارت این استاد در آموزش ابتدایی از ۴۷ هزار مدرسه به ۹۱ هزار مدرسه رسیدیم همچنین در تعداد دانشجو به ۲ هزار دانشجو رشد داشتیم که این موارد از اهمیت زیادی برخوردار است البته اکنون خوشبختانه کشور ایران دارای ۲ هزار و ۶۴۰ دانشگاه است و نزدیک به ۷۰هزار  هیات علمی داریم.

وی افزود: در حال حاضر کشور ایران در داشتن نیروی انسانی مهندس در دنیا رتبه سوم را دارد و همچنین در حوزه تعداد متخصص چشم پزشکی از ۵۰۰ عدد به ۳ هزار نفر رسیده ایم که در این رابطه اکنون ۴۰ هزار متخصص پزشکی در کشور وجود دارد که همه این افراد محصول دانشگاه‌های ما هستند، در سال ۲۰۱۹ ایران در تولید مقالات رتبه ۱۵را در دنیا و مقام نخست را در منطقه با داشتن ۶۲ هزار سند علمی داریم این در حالی است که  ۳۵۴ پژوهشگر یک درصد دنیا را داریم که ۱۵۳ نفر از این تعداد در رشته مهندسی هستند.

در ادامه علیرضا رهایی رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی نیز در این مراسم گفت:‌ اساتید و دانشمندان کشور به عنوان سرمایه‌های اصلی دانشگاه‌ها در راستای توسعه علمی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند، اساتید علمی و دانشمندان ایرانی در فرهنگ دینی کشور ایران جایگاه ویژه‌ای دارند، تحول آموزشی در کشور از زمانی شروع شد که استاد هاشمی گلپایگانی به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فعالیت خود را شروع کرد. این در حالی است که دانشگاه‌ها در دهه ۶۰ با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند که خوشبختانه با مدیریت و برنامه‌ریزی دقیق مقدمه‌ای بر یک تحول در نظام آموزشی توسط وی انجام شود.

وی اظهار کرد: تحول آموزشی که در چهار دهه در بخش پزشکی و غیر پزشکی اتفاق افتاده به واسط فعالیت‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌های استاد فرهیخته هاشمی گلپایگانی است چرا که ایشان بسیاری از اساتید با تجربه را در کنار جوانان قرار می‌دادند که خوشبختانه توانستند یک بستر خوبی را برای پیشرفت علم و فناوری زمینه‌سازی کنند.

به گزارش ایرنا رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در پایان اضافه کرد: با تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر استاد فرهیخته هاشمی گلپایگانی رشته مهندسی پزشکی راه‌اندازی شد که امروز نقش این رشته در حوزه پزشکی قابل مشاهده است. این در حالی است که در سال ۷۲ در زمان وزارت ایشان فعالیت‌ دانشگاه‌ها بسیار دشوار بود و بنده در شورای عالی آموزشی وزارت علوم خدمت می‌کردم. آن زمان با سیاست‌های ایشان در سمت وزارت فعالیت‌های علمی وارد مرحله جدیدی از رشد شد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/LOQC