پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
احساس کاذب سلامت در میان مردان ایرانی بیشتر است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا زالی روز پنجشنبه در "چهارمین کنگره سلامت مردان و بهداشت باروری" گفت: پیام جدی این کنگره توجه بیش از پیش به سلامت مردان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: احساس کاذب سلامت در میان مردان بیشتر است در نتیجه کمتر به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کنند و سهم مراجعه مردان به مراکز بهداشتی و درمانی ١٠ تا٢٠ درصد از کل مراجعات است، باید به سلامت مردان در نظام سلامت توجه ویژه‌ای داشت، سنجه امید به زندگی در مردان ایرانی به طور محسوس دو و نیم تا سه سال در مقایسه با زنان کمتر است.

وی در مورد خطرپذیری و مشکلات آقایان افزود: آقایان سه برابر خانم ها در معرض سقوط قرار دارند همچنین مردان تا ١٠ برابر بیشتر در معرض اعتیاد هستند، سرطان های معده، پوست، پروستات، روده بزرگ و مثانه به ترتیب شایع ترین سرطان ها در میان مردان ایرانی است، در حوادث ترافیکی سهم آسیب آقایان دو و نیم تا پنج برابر بیشتر از زنان است همچنین در جنگ ها از هر ١٠ مرگ ناشی از جنگ ٩ مورد مردان هستند. در زمینه بیماری های روانی که منجر به افزایش مرگ و میر می شود، سهم مردان حدود چهار تا پنج برابر زنان است.

زالی گفت: بسیاری از بیماری های غیرواگیر ، بیماری های قلبی، عروقی، ریوی، حوادث ترافیکی، آلودگی ها، حوادث شغلی، اعتیاد و ابتلا به ایدز در مردان بیشتر است، سالانه ١٠٨ تا ١١٢ هزار نفر با سرطان دست و پنجه نرم می کنند که از این تعداد سهم مردان بیشتر از زنان است، اگرچه میزان سطح تحصیلات آقایان در ایران بیشتر از خانم هاست، برخلاف انتظار سطح سواد سلامت آقایان از خانم ها کمتر است و از آنجا که آقایان توجه کمتری به سلامتی خود دارند بنابراین باید چترهای حمایتی بیشتری برای مردان درنظر گرفته شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بیشتر بودن مخاطرات شغلی برای مردان گفت: متاسفانه فرهنگ حفاظت و ایمنی کمتر رعایت می شود این در حالی است که می توان با آموزش های ساده و مقدماتی از بسیاری از مخاطرات پیشگیری کرد، در باروری ها معمولا بیشترین توجه و مراقبت مربوط به جنین و زنان است و کمتر به سلامت مردان و تاثیر آن بر سلامت باروری توجه می شود درحالی که سلامت مردان بسیار مهم است.

وی اظهار کرد: علت بسیاری از سرطان ها به سبک زندگی مربوط می شود افزود: استفاده از مایکروفر برای گرم کردن غذا سرطان پروستات را افزایش می دهد همچنین استفاده نامناسب و کمبود فیبر و استفاده غیر معمول از اسیدهای چرب و اسیدهای ترانس می تواند سرطان پروستات را افزایش دهد، باید بررسی شود چرا بیشترین میزان ابتلا به سرطان آقایان را در استان های یزد، آذربایجان غربی و زنجان شاهد هستیم همچنین چرا بیشترین موارد ابتلا به سرطان معده در آقایان به استان های اردبیل، زنجان و خراسان شمالی مربوط است و یا چرا سرطان روده بزرگ در استان های سمنان، تهران و یزد بیشتر است.

به گزارش ایرنا زالی در پایان در مورد ویروس کرونا یادآور شد: میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در عرصه جهانی ٣/۶ درصد بود که این میزان از روز گذشته ٣٠ بهمن ماه به ٢/٧ تا ٢/٩ تقلیل یافته است، طبق بررسی‌ها و رصدهای انجام شده، در مرگ و میرهایی که در چین و ٢۵ کشور آلوده به ویروس کرونا انجام شده است، سهم کشندگی این ویروس در آقایان بیشتر است.

قرار بود سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آمووزش پزشکی و معاونان وزیر نیز در این همایش سخنرانی داشته باشند که به دلیل تشکیل جلسه قرارگاه کرونا در این همایش حضور نداشتند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/UtEr