پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
موثرترین راه پیشگیری از انتقال عفونت بیمارستانی به بیمار، رعایت بهداشت دست است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فروغ مولا با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت دست توسط کادر بهداشتی درمانی تاکید کرد: رعایت بهداشت دست و فاصله‌گذاری اجتماعی دو راه اصلی و مهم در پیشگیری از ابتلا به کرونا است، همچنین رعایت بهداشت دست ساده ترین و موثرترین راه پیشگیری از انتقال عفونت های بیمارستانی به بیمار است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: عفونت های بیمارستانی سالانه میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده و باعث تحمیل هزینه های فراوان به سیستم های بهداشتی و درمانی و حتی مرگ بیمار می شود. طبق آمار حداقل ۱۰ درصد افراد بستری شده در بیمارستان های کشورهای در حال توسعه دچار این عارضه ناخواسته می شوند و این آمار در مورد بیماران بستری در بخش های ICU به دلیل استفاده از کاتترها و ابزار پزشکی مختلف بسیار بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: با رعایت اصول پیشگیری و کنترل می توان حداقل ۳۰ درصد میزان ابتلا به عفونت بیمارستانی را کاهش داد و ساده ترین و موثرترین راه پیشگیری از انتقال عفونت بیمارستانی به بیمار، رعایت بهداشت دست است، کادر بهداشتی و درمانی همه مراکز ارائه خدمات به بیمار در پنج موقعیت تعیین شده از سوی سازمان جهانی بهداشت موظف به رعایت بهداشت دست هستند، این موقعیت ها شامل قبل از تماس با بیمار، بعد از تماس با بیمار، قبل از انجام پروسیجرهای تمیز و آسپتیک، بعد از تماس با ترشحات بیمار و بعد از تماس با محیط اطراف بیمار می شود.

مولا گفت: کادر بهداشتی و درمانی رعایت بهداشت دست را از دو طریق شست و شو با آب و صابون و استفاده از محلول های ضدعفونی کننده الکلی می توانند انجام دهند که اگر دست ها به طور واضح کثیف هستند حتماً باید با آب و صابون شسته شوند و اگر دست ها به طور واضح کثیف نیستند می توان از محلول های ضدعفونی کننده دست با پایه الکل استفاده کرد، در شست و شوی معمولی دست ها معمولا نواحی شست، بند انگشتان و مابین انگشتان خوب تمیز نشده و میکروارگانیسم ها در آن نقاط باقی مانده و باعث انتقال بیماری می شوند، زمانی دست ها کاملاً تمیز و بهداشتی شسته می شوند که نقاط مذکور نیز کاملاً به صابون یا محلول الکلی آغشته شده و شسته شوند.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نامگذاری سال ۲۰۲۰ به عنوان سال پرستار و ماما از سوی سازمان جهانی بهداشت به مناسبت دویستمین سالگرد تولد فلورانس نایتینگل اشاره کرد و گفت: نقش برجسته فلورانس نایتینگل به عنوان یک پرستار در پیشگیری از عفونت در بیماران انکارناپذیر است. وی جزو اولین افرادی بود که تشخیص داد میکروارگانیسم ها می توانند توسط فرد مراقبت کننده به بیمار منتقل شوند.

وی در توضیح شعار امسال روز جهانی بهداشت دست مبنی بر "پرستاران و ماماها: مراقبت تمیزی در دستان شماست" افزود: سازمان جهانی بهداشت ارایه مراقبت صحیح همراه با رعایت اصول پیشگیری و کنترل عفونت را یکی از ضروری ترین اولویت هایی می داند که در ۱۰ سال آینده باید به آن پرداخته شود. مشارکت پرستاران ماهر در این راه دشوار می تواند منجر به ارتقا و بهبودی خدمات ارائه شده در بیمارستان ها و رسیدن سریع تر به اهداف سازمان جهانی بهداشت شود.

مولا رعایت بهداشت و شست وشوی منظم دست را بهترین راه برای حذف میکروارگانیسم های روی دست برشمرد و اضافه کرد: این کار هم از بیمار شدن فرد پیشگیری می کند و هم باعث جلوگیری از انتقال میکروارگانیسم ها به دیگران می شود، شیوع بیماری های نوپدیدی همچون کرونا ویروس باعث افزایش اهمیت رعایت بهداشت دست برای مردم شده است، بیماری کووید ۱۹ واکسن و درمان اختصاصی ندارد و بهترین راه برای پیشگیری از بیماری این است که فرد در معرض ویروس قرار نگیرد، با توجه به این که راه انتقال این بیماری از شخصی به شخص دیگر است، رعایت بهداشت دست و فاصله اجتماعی با سایر افراد دو راه اصلی و مهم در پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

به گزارش ایرنا مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تاکید کرد: مردم دست های خود را حداقل ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویند، به ویژه پس از ورود به منزل، پس از عطسه و سرفه، قبل، بعد و حین پختن غذا، قبل از غذا خوردن، بعد از تماس با سطوح مشکوک و آلوده و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی حتما دستهای خود را بشویند، در صورتی که آب و صابون در دسترس نباشد باید دست ها را با محلول الکلی حداقل دارای ۶۰ درصد الکل ضد عفونی کرد. دست ها را کاملاً به محلول الکلی آغشته کرده و مابین انگشتان، اطراف شست و بند انگشتان را کاملاً مالش دهید تا الکل خشک شود. توجه داشته باشید که هرگز با دست آلوده نباید چشم، بینی و دهان خود را لمس کنید.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/bMC1