پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
امضای تفاهم‌نامه "پوشش بیمه‌ای دانشجویان پزشکی فاقد بیمه سلامت" در سازمان بیمه سلامت
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، در ابتدای این مراسم کوروش فرزین درباره عقد قرارداد میان سازمان بیمه سلامت ایران و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برای بیمه درمانی دانشجویان دستیاری و ph.D، گفت: سال گذشته هنگام ابلاغ آیین نامه بیمه سلامت  از سوی دولت، تکلیفی بر عهده سازمان قرار داده شد که بر اساس آن باید بیمه همگانی مردم کشور را عهده‌دار می‌شدیم تا همه بتوانند از موهبت بیمه برخوردار شوند.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: پس از شیوع بیماری کرونا در سطح کشور و فداکاری مثال زدنی کادر درمان در مواجهه با این بیماری که سلامت این عزیزان را نیز در خطر قرار می‌داد و ریسکی که در این خصوص متوجه تمامی عزیزان ما در کادر درمان به خصوص دانشجویان دستیاری و ph.D و شاغل در مراکر درمانی و وزارت بهداشت بود، پیشنهادی از سوی سازمان بیمه سلامت و وزارت بهداشت رد و بدل شد که بر اساس آن بتوانیم سریعا نسبت به پوشش بیمه‌ای آن دسته از سربازان حوزه سلامت اقدام کنیم. بر این اساس رایزنی‌های بسیاری صورت گرفت و تفاهم نامه‌ای با مشارکت صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت وزارت بهداشت تنظیم شد.  امروز این تفاهم نامه در حال امضا شدن است تا بتوانیم برای این دسته از عزیزان دانشجو خدمات پوشش درمانی بیمه سلامت فراهم کنیم.

در ادامه سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به تاکید وزیر بهداشت بر موضوع بیمه سلامت دانشجویان دستیاری پزشکی و تحصیلات تکمیلی، اظهار کرد: پیگیری بیمه سلامت دانشجویان دستیاری و Ph.D که قبلا مغفول مانده بود،‌ با دستور مستقیم وزیر بهداشت به بنده محول شد. دانشجویان دستیاری و Ph.D از طلایه‌داران مبارزه با کرونا در جبهه سلامت هستند و نقش آفرینی مؤثری در طول‌سال‌های گذشته و همچنین در ایام شیوع ویروس کرونا داشته‌اند. همین امر باعث شد موضوع بیمه سلامت این عزیزان دوباره مطرح شده و مورد تأکید وزیر بهداشت قرار گیرد.

وی با سپاسگزاری از مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران که مسیر به نتیجه رسیدن این موضوع را هموار کرد افزود: به‌حمدالله پیگیری‌ها بسیار زود به نتیجه رسید و خوشحالیم که در ایام ماه مبارک رمضان این اتفاق رخ داد و افرادی که در زمره طلایه‌داران حوزه سلامت هستند و در روزهای سخت شیوع کرونا در خط اول مقابله با کرونا قرار دارند، از پوشش خدمات بیمه‌ای برخوردار شدند، دانشجویان دستیاری و Ph.D از ارکان نظام سلامت هستند، این دانشجویان در سنین بالاتری نسبت به دیگر اقشار دانشجویان قرار دارند و بعضاً متأهل هستند و نیاز دارند که خانواده‌هایشان نیز تحت پوشش بیمه قرار گیرند. علاوه بر این اقدام امیدواریم زمینه‌ای فراهم شود که بتوانیم این عزیزان را تحت پوشش بیمه تکمیلی نیز قرار دهیم و همچنین بیمه سلامت شامل همه دانشجویان شود.

طاهر موهبتی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت نیز در این جلسه با ابراز خرسندی از همکاری با معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، خاطر نشان کرد: تا کنون تجربه کار مشترک با معاونت فرهنگی و دانشجویی را نداشتیم و انصافا این تجربه بسیار موفقی بود و پیگیری‌های دلسوزانه و فعالانه خانم دکتر لاری منجر به عقد این تفاهم‌نامه شد که جای تشکر و قدردانی دارد.

وی افزود: پوشش بیمه از مأموریت‌ها و در واقع فلسفه وجودی ماست و ابزار صیانت و حفاظت مالی است که بتوانیم هزینه مردم را در بخش سلامت به حداقل برسانیم. بعد از طرح تحول سلامت با کمک دولت هزینه مردم در بیمه به ۳۸ درصد کاهش پیدا کرد که البته طبق برنامه ششم باید تا ۲۵ درصد کاهش یابد؛ با این حال معتقدم هنوز با دیگر کشورها فاصله زیادی داریم.

موهبتی در ادامه به مقایسه ایران با دیگر کشورها پرداخت و گفت: سرانه هزینه سلامت ما نسبت به کشور آمریکا یک به بیست و پنج، نسبت به انگلیس یک دهم و نسبت به اسپانیا یک ششم است. کرونا آزمونی خوبی بود که بخش سلامت کشورهای مختلف در آن آزموده شدند و نظام سلامت ما با توجه به محدودیت منابع و تجهیزات در این آزمون به خوبی درخشید و این درخشش و موفقیت را مرهون تمام ارکان نظام سلامت از فرماندهی آن تا مجموعه وزارت بهداشت و مدافعان سلامت در سطح بیمارستان‌ها و خط مقدم مبارزه با کرونا هستیم و برایشان آرزوی توفیق و سلامت داریم.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به این که بیمه‌ها قبلا ۲۴ درصد از هزینه سلامت را عهده‌دار بودند و این عدد امروز به ۳۴ درصد رسیده است گفت: بر اساس قانون برنامه ششم، پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی باید شامل همه مردم باشد تا کسانی که توانایی مالی دارند خودشان پرداخت کنند و برای کسانی هم که توانایی مالی ندارند، ساز و کاری تعریف شده که تحت پوشش قرار گیرند. تاکنون حدود ۴۰۰ هزار نفر درخواست ارزیابی کرده‌اند و ۷۰ درصد کسانی که در دهک‌های مورد نظر ما بوده‌اند از پوشش بیمه‌ای برخوردار شده‌اند.

وی اظهار کرد: وزارت بهداشت ابتکار خوبی به کار برد که بیمه‌گذار و متولی دانشجویان خود شد و این نقش حمایتی وزارت بهداشت و نگرانی که برای همکاران و دانشجویانش به عنوان مدافعیان سلامت دارد، ستودنی است. بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که امروز منعقد می‌شود ۵۰ درصد حق بیمه توسط وزارت بهداشت و ۵۰ درصد توسط صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت پرداخت می‌شود. بر این اساس مجموعا ۲۲ هزار نفر تحت پوشش این بیمه قرار می‌گیرند و بعد خانواده نیز دو نفر در نظر گرفته شده است.

موهبتی در پایان تأکید کرد: تمام ظرفیت‌ها فراهم است تا بتوانیم این عزیزان را بیمه کنیم و این وظیفه قانونی ماست، ما در موضوع بیمه تکمیلی دانشجویان نیز می‌توانیم ورود کنیم و علیرغم اینکه در بحث بیمه تکمیلی مسائل اقتصادی نیز لحاظ می‌شود، این قول را می‌دهیم که در بیمه تکمیلی دانشجویان به دنبال اقتصاد نباشیم و تنها به سر به سر شدن منابع و مصارف اکتفا کنیم. این تفاهم‌نامه یک شروع است و حتما همکاری‌های گسترده‌تری بین ما و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت شکل خواهد گرفت.

به گزارش وب‌دا در پایان این مراسم تفاهم‌نامه مشترک برقراری بیمه سلامت دانشجویان دستیاری پزشکی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی توسط معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و مدیر عامل بیمه سلامت ایران امضا شد، براساس این تفاهم‌نامه همه دانشجویان دستیاری و phd و خانواده‌هایشان توسط سازمان بیمه سلامت ایران تحت پوشش حمایت‌های بیمه‌ای این سازمان قرار خواهند گرفت و ۵۰درصد هزینه‌ این بیمه‌گر توسط وزارت بهداشت تأمین شده و ۵۰ درصد مابقی نیز که باید توسط دانشجویان پرداخت شود، توسط صندوق رفاه دانشجویان پرداخت شده و بعد از پایان تحصیلات این آنها به صورت اقساط اخذ خواهد شد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Mqch