پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
وجود طب‌ سنتی در کنار طب کلاسیک برای همه جوامع لازم است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فاطمه محمد‌بیگی با اشاره به ضرورت تدوین سند ملی گیاهان دارویی، گفت: بر اساس قانون سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و همچنین فهرست فرآورده‌های سنتی و گیاهی باید تا پایان امسال تکمیل و تدوین شود. معتقدم عدم تهیه این سند و تکمیل نشدن فهرست فرآورده‌های سنتی نوعی ضربه اقتصادی به کشور است چرا که توسعه و ترویج کشت داروهای گیاهی موجب اشتغالزایی و بهبود سلامت کشور شده و همچنین زمینه تجارت بین المللی را فراهم می‌کند. کشوری مانند آلمان سود بسیار زیادی از فرآوردهای دارویی کسب کرده و جزو کشورهای مطرح در این زمینه است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: از 13 اقلیم شناخته شده در جهان 11 اقلیم آن در ایران وجود دارد، ایران بهترین کشور به لحاظ تنوع گیاهان دارویی است از این رو اقتصاد پویا، دانش بنیان و سلامت محوری را می‌توانیم در حوزه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی داشته باشیم که متاسفانه مغفول مانده و علت اصلی آن هم ایجاد دوقطبی میان طب سنتی و طب کلاسیک است.

وی افزود: طب‌های سنتی و مکمل در کنار طب کلاسیک برای همه جوامع لازم هستند، دیدگاه‌های افراطی و تفریطی در طب سنتی و طب کلاسیک به هر دو حوزه آسیب می‌رساند. از این رو ما در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس فارغ از هرگونه افراط و تفریط به دنبال ساماندهی قانونی و اجرایی طب سنتی در کشور هستیم.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت محمدبیگی در پایان گفت: امروز در برخی از کشورها وزارت طب سنتی وجود دارد، گفت: ساختارهای قوی طب سنتی در چین و هند موجب شده کشورهای دنیا هم طب سنتی این کشورها را به رسمیت شناخته و در دانشگاه های خود تدریس کنند. حال چرا ما با قدمت چند هزار ساله این ساماندهی را در کشور خودمان برای صادرات گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به جهان نداشته باشیم در حالی که کتاب‌های ابن سینا و دانشمندان ایرانی در دانشگاه‌های اروپا و آمریکا تدریس می‌شوند، متاسفانه در کشورمان به جایگاه طب سنتی آنطور که باید توجه نشده است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/yvu0