پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
دستگاه تشخیص سریع کووید۱۹ در ایران تولید ‌می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، دستگاه تشخیص ویروس کرونا توسط گروه نانوبیوالکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران به مدیریت دکتر محمد عبدالاحد ساخته شده و علاوه بر آنکه نتایج یافته‌های آنها در یک مقاله معتبر بین‌المللی به چاپ رسیده؛ به تازگی مجوز تولید این دستگاه نیز از سوی سازمان غذا و دارو صادر شده است.

نمونه اولیه این دستگاه تولید و در بیمارستان‌های امام خمینی(ره) تهران، لقمان حکیم، امام حسین(ع) و نورافشار بر روی بیش از ۶۰۰ بیمار آزمایش شده و نتایج مثبتی به دست آمده است.

دریافت مجوز تولید این دستگاه مسیر را برای ادامه تجاری‌سازی این دستگاه ایرانی هموار می‌کند.

مخترعان این دستگاه می گویند: این دستگاه فقط برای تشخیص ویروس کووید ۱۹ نیست، بلکه برای تشخیص بیماری‌های ریوی نظیر آسم و سل قابل استفاده است. این دستگاه از طریق بررسی تغییرات ایجاد شده در خلط بیمار بیماری را تشخیص می‌دهد ولی در حاضر برای تشخیص زودهنگام بیماری کرونا استفاده می‌شود.این دستگاه برای پایش جمعی و عام مناسب است تا افراد کرونایی بی‌علامت را مشخص کند.

این دستگاه می‌تواند از گونه‌های اکسیژن فعال برای تشخیص بیماری‌های مربوط به ریه استفاده کند؛ چرا که افزایش گونه‌های اکسیژن فعال در خلط یکی از شاخص‌هایی است که می‌تواند نشان‌دهنده بیماری کرونا باشد.

در بیماران کرونایی حتی زمانی که هنوز علائم بیماری مشخص نشده است میزان گونه‌های اکسیژن فعال در خلط بیمار تغییر می‌کند و این حسگر با استفاده از این شاخص می‌تواند وجود بیماری را مشخص کند.

دلیل افزایش گونه‌های اکسیژن فعال در خلط را می‌توان به عملکرد التهابی بدن در برابر حضور ویروس نسبت داد. همچنین فعالیت‌های سلولی نیز در زمان درگیری با ویروس موجب تشکیل گونه‌های اکسیژن فعال می‌شوند. ایرنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/zNTa