پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
اشک چشم ویروس را منتشر می‌کند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید کریمی با اشاره به امکان به تعویق انداختن برخی مراجعات به مراکز درمانی به علت شیوع بیماری کرونا گفت: معاینات روتین تعویض عینک، مراجعه به علت سوزش چشم، خارش چشم، قرمزی های سطحی و گرفتن لنزهای تماسی برای اولین بار از جمله مواردی است که در این روزهای کرونایی می توان آن را به تعویق انداخت.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: افرادی که هر ۶ ماه یا یک سال یک بار برای معاینات روتین و چک کردن نمره عینک به مراکز مراجعه می کردند، در این شرایط اجبار به انجام این کار نیست؛ به جز در مواقعی که دید فرد عینکی به هر علتی کم شده باشد. در این صورت باید در اسرع وقت توسط فرد متخصص ویزیت شود، سوزش چشم، خارش چشم و قرمزی خفیف را که علت آن معمولا آلودگی های لبه پلک یا بلفاریت، آلرژن ها و آلودگی های محیطی است، می توان با درمان های ساده مثل شستشوی لبه پلک با شامپوی بچه، کمپرس گرم و رعایت بهداشت بهبود بخشید.

وی در خصوص تعویض لنزهای تماسی افزود: بیمارانی که از قبل لنز تماسی داشته اند باید حتما سر موقع برای تعویض آن اقدام کنند؛ چرا که این لنزها آلوده می شوند، اما اگر از قبل لنز تماسی نداشته و عینک استفاده می کردند، اجباری نیست در حال حاضر برای گرفتن لنز اقدام کنند، بیمارانی که دچار آب مروارید خفیف شده و توصیه پزشک به مراجعه دوره ای برای معاینات بوده است، اگر تاری دید و علایم جدیدی بروز نکرده باشد، می توانند در این شرایط تا سه یا چهار ماه مراجعات را به تعویق بیندازند.

کریمی بر لزوم توجه به برخی از بیماری های چشمی و مراجعه به موقع برای درمان تاکید کرد و افزود: آب سیاه، آب مروارید پیشرفته، عوارض دیابت روی چشم، جداشدگی شبکیه، استحاله شبکیه، انحرافات چشم در کودکان که به تازگی ایجاد شده باشد و تومورهای داخل چشمی از جمله موارد اورژانسی است و درمان آنها اصلا نباید به تعویق بیفتد؛ چرا که عوارض جبران ناپذیری در پی دارد، درمان در این بیماران باید اورژانسی انجام شود. به عنوان مثال، بیمارانی که فشار چشم بالایی دارند و به آب سیاه مبتلا شده اند، اگر از ترس کرونا مراجعه نکنند، بعد از پنج یا شش ماه فشار چشم بالا رفته و عصب چشم از کار می افتد و درمان دیگر فایده ای ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: عوارض دیابت روی چشم، در صورت مراجعه نکردن به موقع، غیرقابل برگشت است، اگر بیمار دیابتی دیر مراجعه کند، آسیب به شبکیه چشم دایمی می شود و درمان فایده ای ندارد، بیمارانی که به علت سن بالا دچار استحاله شبکیه و خونریزی می شوند، باید به صورت اورژانسی مراجعه کنند و تزریقات داخل چشمی انجام دهند. آب مروارید شدید هم اگر به موقع عمل نشود می تواند تبدیل به آب سیاه شده و به مرور زمان دید فرد را به صورت دایمی کم کند.

وی در خصوص تنبلی چشم در کودکان نیز افزود: اگر به کودک مبتلا برنامه سه ماهه یا ۶ ماهه داده شده باشد مشکلی نیست، اما کودکی که به تازگی انحراف چشم پیدا کرده حتما باید در اسرع وقت مراجعه کند چرا که یکی از دلایل آن می تواند تومورهای داخل چشمی باشد و اقدام به موقع کمک کننده خواهد بود.

کریمی بروز تومور شبکیه رتینوبلاستوما را در کودکان شایع خواند و گفت: این افراد با اینکه شیمی درمانی می شوند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ولی حتما باید مراجعه کنند و اصلا نباید درمان را به تاخیر بیندازند.

به گزارش ایرنا عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در پایان با اشاره به اهمیت بهداشت چشم در شرایط شیوع کووید-۱۹، تصریح کرد: چشم یکی از مهمترین اعضا در انتقال بیماری است و اشک چشم نیز ویروس را نشر می دهد. بنابراین افرادی که در محل های پرخطر با احتمال آلودگی چشمی شاغل هستند باید حتما از شیلد استفاده کنند. همچنین توصیه های کلی شست و شوی دست ها، پرهیز از قرارگرفتن در محل های شلوغ و رعایت فاصله گذاری اجتماعی باید مدنظر قرار گیرد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/YXqf