بومی سازی ۲۳ ماده موثره و ماده اولیه دارویی در کشور
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو از بومی سازی ۲۳ ماده موثره و ماده اولیه دارویی برای اولین بار به همت شرکت های دانش بنیان و صنایع داروسازی کشور خبر داد و گفت: تا سال گذشته تمام داروهای تولیدی در کشور که برای اولین بار در داخل تولید میشد، قبلا در یکی از کشورهای معتبر تولید شده بود و در ایران نمی توانستیم دارویی را برای اولین بار در دنیا تولید کنیم و علیرغم ظرفیت خیلی خوبی که در داروسازی کشور وجود داشت، همواره در زمینه تولید مقلد محسوب می شدیم.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا شانه ساز با اشاره به تدوین ضابطه فرمولاسیون داروهای جدید "New Drug" برای اولین بار در کشور گفت: ۲۳ ماده موثره و ماده اولیه دارویی برای اولین بار به همت شرکت های دانش بنیان و صنایع داروسازی کشور بومی سازی شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: تا سال گذشته تمام داروهای تولیدی در کشور که برای اولین بار در داخل تولید میشد، قبلا در یکی از کشورهای معتبر تولید شده بود و در ایران نمی توانستیم دارویی را برای اولین بار در دنیا تولید کنیم و علیرغم ظرفیت خیلی خوبی که در داروسازی کشور وجود داشت، همواره در زمینه تولید مقلد محسوب می شدیم.
وی با اشاره به اقدام شجاعانه سازمان غذا و دارو نسبت به صدور ضابطه فرمولاسیون داروهای جدید در سال ۹۹ افزود: ضابطه مربوط به فرمولاسیون داروهای جدید "New Drug" و به عبارت دیگر داروهایی که برای اولین بار در دنیا تولید میشود، تدوین شده است که این مهم حکایت از خودباوری، خوداتکایی و توانمندی حوزه داروسازی کشور دارد، لذا از این پس میتوان داروهای جدیدی را تولید و به دنیا معرفی کرد.
شانه ساز گفت: برای موفقیت هر داروی جدید، پروسه زمانی ۵ الی ۱۰ ساله لازم است و نیز کارآزمایی بالینی در چند فاز انجام می شود. بنابراین تولید داروهای جدید در دنیا نیازمند صرف زمان و هزینه های هنگفت و البته تیم تحقیق و توسعه مجرب است که پس از ثبت نمونه، علاوه بر خودکفایی سود سرشاری را عاید کشور سازنده می کند.
به گزارش ایسنا رئیس سازمان غذا و دارو در پایان اضافه کرد: تعدادی از شرکتهای داروسازی تقاضای فرمولاسیون داروی جدید را از سازمان غذا و دارو دارند، مطالعات سلولی و آزمایشگاهی این داروها با روش های کاملا علمی انجام می شود و با دریافت کد اخلاق، مراحل کارآزمایی بالینی را طی کرده و فاز مطالعات حیوانی و انسانی آن دنبال می شود که امیدواریم در سالهای آینده، با اخذ مجوز تولید در این عرصه نیز برای کشور افتخارآفرینی کنیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید