-
سخنی باخانم گزارشگر: چند روز پیش گزارشی در صداوسیما پخش شد که طی آن خانم محترم گزارشگری در جستجوی داروی متادون و اثبات وجود آن در بازار غیرقانونی با دوربین مخفی به جمع بیماران، عطاریها، داروخانهها و حتی قهوه خانهها رفت و درنهایت تلاش کرد که از دو مرکز درمان سوءمصرف مواد، با اصرار و معامله صوری، دارو تهیه کند که حداقل در محوطه مرکز موفق نشد اما با انتساب ارتباط نگهبان ساختمان و داروخانه و ... با مراکز، تلاش کرد بهطریق هیچکاکی در ذهن مخاطب القای نادرستی کند که این داروها اگرچه باید در مراکز مجاز عرضه شوند اما ابر و باد و عطاری و داروخانه و نگهبان ساختمان و... درکارند تا مراکز را از مسیر درست درمان خارج کنند و دارویشان را بهجای ارائه مجاز به بیماران مرکز، با واسطه، به بیماران کف خیابان بطور غیرمجاز تحویل دهند...
۶ ساعت قبل -
پیشتر در نوشتارهایی تحت عنوان «مثلث تعرفه» به اثرگذاری مولفههای بیمه، دولت و مردم بر قیمت گذاری تعرفههای پزشکی اشاره کردیم که بر خلاف غالب کشورها که بیمه نقش یک واسطه را بین مردم و پزشکان، با نظارت دولت دارد. در ایران این سه مولفه با هم مثلثی ساخته اند که تعرفه و پزشکان را در محاصره خود دارند و عملا پزشکان از تعیین تعرفه خود که حقی صنفی آنان است دور افتاده اند! اما در نوشتار اخیر سعی میکنیم فرضیه ای را مطرح کنیم که با توجه به شواهدی که موجود است، خطر بالقوه منتج از تعرفه غیرواقعی است...
۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۶ -
در علم طب گاهی تشخیص بیماریها مشکل میشود. از مهمترین این موارد موقعی است که فرد مبتلا به یک بیماری شناخته شده قدیمی است و بیماری جدید علائم شبیه به بیماری زمینهای را دارد. اکثرا در این موارد، بیماری جدید با شعلهور شدن یا تشدید بیماری زمینهای قبلی اشتباه میشود که طبعا تمرکز بر درمان بیماری قبلی گذاشته میشود...
۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۷ -
وزیر جان کمی به درون وزارت نگاه کن. سایه یاس و نا امیدی، این وزارتخانه را به روز سیاه نشانده است. آنگاه شما هنوز از قصههای پر غصهات میگویی! گله و شکوه آب و نان نمیشود. بازگرداندن امید و طراوت و شکوفایی، احتیاج به اقدامات شگرف و اساسی دارد و نالیدن جز بر افزودن غصهها اثری ندارد. و پایان قصه پر غصه ما یا «رفتن» است؛ کاری که هزاران کردند؛ یا «بیخیال شدن» به آنچه میشود و می گویند و میگویید.
۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۸ -
دیروز اعلام شد که تعرفههای پزشکی برای سال ۱۴۰۰ به زودی اعلام خواهد شد. تا اینجای کار خوب خیلی هم خوب! قید شده بود که در تعیین تعرفه، تورم در نظر گرفته خواهد شد؛ بازهم عالی! نکته مهم بعد از این موارد این جمله بود: «برای تعیین تعرفه منتظر هستیم تا منابع این بخش در بودجه مشخص شود» این را هر چند بار میخوانم، نمیفهمم. برای تعیین تعرفه کار منِ پزشک، بابد بودجه موجود مشخص شود؟؟؟؟
۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۹ -
رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا در یادداشتی تاکید کرد: در شرایط کرونایی باید از سادهانگاری این ویروس به شدت خودداری کنیم و عجولانه بازگشت به شرایط عادی کار و تحصیل را اعمال و تبلیغ نکنیم.
۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۰ -
نظام پزشکی هم قدیمها ابهتی داشت، رئیسش هم پر ابهتترین پزشک ایران بود؛ نرخ تعرفه را او تعیین میکرد و با دولت چانه میزد و تمام، تا اینکه کم کم اول پست ریاستش را بردند زیر ذره بین و صلاحیت و لابیها که دیگر پر ابهتترینها روی صندلی ریاستش نشینند. بعد مرتبا قانونها پشت سر هم ردیف شدند تا در تعیین تعرفه نقش یک سیزدهمی را هم نداشته باشد و...
۲۸ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۲ -
عرض سلام و احترام پیرو بیانات اخیرتان در نشست خبری و از آنجا که به عنوان تنها سازمان رسمی حاکمیتی مدافع تحویل داروی متادون به داروخانه به تواتر و تکرار در این خصوص دستورالعمل صادر یا مصاحبه نموده اید، نکات بسیار مهمی در بیانات جنابتان مغفول مانده که لازم است با توجه به اهمیت مطالب، بطور رسمی پاسخگویی بفرمایید.
۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰ -
مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در یادداشتی گزارشی از همه گیری ویروس کرونا از آغاز تا روزهای اخیر را ارائه نموده است.
۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۵ -
سال گذشته در اوایل آبان، ارتباط تعرفه و بنزین را شرح دادیم و جالب اینکه قیمت بنزین ۳ برابر (دویست درصد) گران شد و بسیاری در اعتراضات کشته شدند ولی تعرفه پزشکی کمتر از ۱۵ درصد افزایش داشت و آب از آب تکان نخورد! همزمانی این دو و علت ارتباط جالبشان در نحوه نگرش و یک بام و دو هوایی دولت، اینجانب را بر آن داشت که امسال نیز چنین رابطهای را جستوجو نمایم. امسال با توجه به ضرب العجلها و ضروریات میبایست ارتباط واکسن کرونا و تعیین تعرفه را بررسی کرد، چون به طرز غریبی امسال داستان واکسن با تعیین تعرفه همزمان شده است و قطعا در روش مدیریتی دولت ما رابطه خاصی بین این دو هست. اما چگونه؟
۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۵ -
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به منشاء ویروس جهشیافته کرونا در بریتانیا و با تاکید بر اینکه بعید بنظر میرسد که ویروس جهش یافته در تابستان به کشور ما رسیده باشد، عنوان کرد: طغیان اپیدمی نه در مورد ابتلا و نه در مورد مرگ در قبل از اواسط آبان ماه در ایران دیده نشده است.
۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰ -
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: جهش جدید در ویروس کرونا در انگلیس تاثیری در ویرولانس(virulence) یا شدت بیماری زایی نداشته اما سرعت انتشار ویروس را افزایش داده است، واقعیت موضوع این است که ویروس کووید- ۱۹ با ساختار ژنتیکی خاص خود مرتب در حال جهش بوده و آنچه پیش آمده غیرقابل انتظار نبوده و در آینده هم غیر قابل انتظار برای جهش های دیگر نخواهد بود اما تعداد اندکی از جهش ها سبب سرعت انتشار این بیماری شده است.
۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۷ -
درخواست-نامه دکتر جهانپور درباره بصدا درآوردن سوت قطار و کشتی و کارخانجات و.... برای تکریم روز پرستار دو مورد را درخصوص مسئولان در خاطراتمان زنده میکند: اول: در موارد خطیر مثل تعرفههای پزشکی و پرستاری، حفاظت از جان نیروهای درمان و تکریم از زحمتکشان و جان برکفان، اهل سوت (بخوانید صوت) هستند نه عمل. دوم: در حوزه سلامت، حتی قهرمان زنده را هم عشق نیست چه رسد به مردگان از جدال با کورونای آن حوزه که دیگر شهید هم خوانده نمیشوند.
۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۷ -
مسئولین محترم صنف داروسازان؛ همه پزشکان میدانند که قاطبه داروسازان، بخصوص آنها که اهل رانت گرفتن و داروخانه خاص و منتخب شدن نیستند و جزو چند صد نفر معدود از نورچشمیها قرار نمیگیرند، از بهترین همکاران و خدومترین و شریفترین اعضا تیم درمان برای ملتاند. پس بهوش باشید که به منظور استحصال منافع برای دویست سیصد نفر نورچشمی، تقابل غیرموجه صنفی به راه نیاندازید. وقتی قانون موضوعه در امری تقنین شده و فصل الخطاب است، نیازی به مظلوم نمایی و سرپوش نهادن بر رفتار و کردار خلاف رویه قانون نیست. آماده ایم که با نگارندگان دستورالعملهای مداخله گر در امر درمان بر سر میز مباحثه بنشینیم و اشکالات قانونی نوشتههایشان را بطور مبسوط و روشنگرانه گوشزد کنیم.
۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۳ -
شیوه واکنش دولت ها به شیوع کوید ۱۹ آزمون و محک خوبی برای بررسی میزان پایبندی آنها به تعهدات حقوق بشری و ظرفیت های آنها برای پاسخ به این ویروس همه گیر شده است. بلافاصله پس از شیوع کوید۱۹ و آغاز واکنش های دولتی برای مهار آن، مسایل حقوق بشری متعددی کم و بیش برای همه دولت ها مطرح شد : مسایلی همچون تبعیض علیه افراد و گروهها، تعرض به حریم خصوصی، زندگی شخصی و خانوادگی افراد، سانسور و کنترل اطلاعات درباره کوید ۱۹، منع آمد و شدهای آزادانه، محدود شدن خروج از کشور یا بازگشت به وطن، محروم شدن از مراقبت های بهداشتی، درمان های اجباری، قرنطینه، بیکاری و فقر، کار اجباری برخی افراد، نقض اصول دادرسی منصفانه، تعرض به آزادی تجارت و حقوق مالکیت، تنها بخشی از چالش هایی است که برای دولت ها ظاهر شده است.
۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۱
پربینندهترینها
شبکههای اجتماعی