پرهیز از مصرف آنتی بیوتیک در شروع آنفلوآنزا
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ابراهیم قادری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: افراد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا می‌توانند از یک روز قبل از شروع علایم تا ۵ الی ۷ روز بعد از آن، سایر افراد را آلوده کرده و کودکان به مدت طولانی تری می توانند ویروس را منتشر کنند، ترشحات تنفسی فرد بیمار و تماس با سطوح و اشیای آلوده به ویروس و سپس دست زدن به دهان، بینی و چشم ها از راههای انتقال آنفلوآنزا به دیگران است، فضاهای سرپوشیده با تهویه نامناسب و ناکافی، شلوغی و تجمع افراد، تماس نزدیک فاصله کمتر از دو متر، دست دادن و روبوسی و حضور فرد بیمار بدون ماسک در بین جمعیت نیز باعث انتشار این بیماری می شود.

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: مهمترین راه های پیشگیری بیماری های تنفسی ویروسی،  رعایت بهداشت دست و استفاده از ماسک در فضای بسته است و آنفلوآنزا در افراد دارای نقص ایمنی، ام اس و برخی بیماری های عصبی مزمن،  بیماری مزمن تنفسی، کبدی،  کلیوی،  سکته مغزی،  بیماری های قلبی مزمن،   افراد مبتلا به قند خون بالا،   زنان باردار و کودکان شدیدتر بوده، به همین دلیل تزریق واکسن آنفلوآنزا برای این گروه از افراد بسیار ضروری است.

وی علایم شایع بیماری های تنفسی ویروسی مانند آنفلوآنزا را آبریزش بینی، عطسه، سرفه، تب و لرز، بدن درد، سردرد، گلودرد، گوش درد، ضعف و بیحالی، بی اشتهایی و تهوع، اسهال بیان کرد و افزود: تشنج، درد قفسه سینه، تنگی نفس وکم آبی شدید بیان کرد که باید سریعا به پزشک مراجعه کرد، مصرف مایعات، داشتن خواب کافی، پرهیز از استرس، داشتن تغذیه مناسب مانندمیوه جات و سبزیجات قرمز و نارنجی مانند هویج، چغندر، مرکبات و گرم و مرطوب نگه داشتن محل استراحت بیمار باعث کنترل و درمان این بیماری می شود.

به گزارش ایرنا قادری در پاشان اضافه کرد: آزیترومایسین و سایر آنتی بیوتیک ها نه تنها بر روی آنفلونزا و کرونا اثر درمانی ندارند بلکه می توانند با عوارض جسمی ناخواسته نیز همراه باشند، مبتلایان آنفلوآنزا از مصرف مود غذایی پر چربی و شور بپرهیزند و بیشتر غذاهای آبکی حاوی سبزیجات و صیفی جات مصرف کنند.

پایان پیام/

مطالب مشابه