برخی مواد غذایی با "وارفارین" تداخل دارند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، غزاله اسلامیان با تاکید بر اهمیت تداخلات داروها با مواد غذایی گفت: بیماران باید داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کرده و به تداخلات دارویی ‌و غذایی ‌نیز توجه داشته باشند، وارفارین "کومارین یا کومادین" یکی‌از داروهایی ‌است که تداخلات غذایی‌ مهمی ‌دارد و بیماران باید به این موضوع در رژیم غذایی خود توجه داشته باشند.

عضو هیئت علمی‌دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: وارفارین، یک داروی‌ ضد انعقاد خوراکی ‌است که از طریق مهار ساخت فاکتورهای‌انعقادی مانع ‌لخته شدن خون در بیمار می‌شود، لخته شدن طبیعی خـون یک عامـل حیـاتی ‌در جلوگیری ‌از خونریزی‌ است، لخته شدن غیرطبیعی خون در داخل شریان‌ها و وریدها می‌تواند سلامت فرد را تهدید کند، وارفارین بر روی‌ لخته‌های ‌ایجاد شده تاثیری ‌ندارد و فقط مانع تشکیل لخته می‌شود، وارفارین باید تحت نظارت دقیق پزشک مصرف شود و در برخی‌ بیماران مصرف این دارو تا پایان عمر الزامی است.

وی با اشاره به این که برخی مواد غذایی می‌توانند میزان اثر وارفارین در بدن فرد را تغییر دهند افزود: بیماران در مصرف گریپ فروت، کرن‌بری‌ "قره قاط" و انبه احتیاط کنیدريال در صورت مصرف مداوم و زیاد آب گریپ فروت، انبه، آب انبه و عصاره انبه، تاثیر وارفارین افزایش می‌یابد و احتمال خونریزی‌ زیاد می‌شودريال ‌این بیماران باید از زیاده‌روی ‌در مصرف زنجبیل، سیر و زردچوبه نیز پرهیز کنند، رژیم غذایی ‌بیماران مصرف کننده وارفارین نیز باید به گونه‌ای‌ باشد که ویتامین K موجود در غذای‌ روزانه میزان ثابتی ‌داشته باشد زیرا دریافت کم یا زیاد این ویتامین بر میزان اثر وارفارین تاثیر می‌گذارد.

اسلامیان مصرف مقدار زیاد ویتامین K در رژیم غذایی را ‌باعث غلیظ شدن خون و افزایش نیاز به وارفارین برشمرد و گفت: همچنین مقدار کم این ویتامین در غذا باعث رقیق شدن خون و کاهش نیاز به وارفارین می‌شود، این بیماران باید در مصرف مواد غذایی ‌حاوی‌ ویتامین K  احتیاط کنند زیرا افراط‌ یا عدم مصرف این مواد هیچ یک به نفع بیمار نیست، مهمترین منابع حاوی‌ ویتامین K سبزی‌های ‌دارای ‌برگ‌های ‌پهن سبز رنگ، چای‌سبز، اسفناج، آویشن، پیازچه، شلغم، انواع کلم‌ها، مارچوبه، کاهو و روغن کانولا "کلزا" هستند، جگر، پنیر، شیر و زرده تخم‌ مرغ نیز از دیگر مواد غذایی‌ حاوی‌ ویتامین K هستند.

عضو هیئت علمی‌دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت ‌به بیماران توصیه می شود مواد غذایی حاوی ویتامین K را به طور متعادل و منظم مصرف کنند زیرا با مصرف زیاد یا عدم مصرف این مواد در یک روز نیاز به تغییر مقدار وارفارین مصرفی خواهد بود، منجمد کردن مواد غذایی ‌باعث تخریب و از بین رفتن ویتامین K می‌شود اما حرارت، تاثیر چندانی‌ بر روی‌ آن ندارد، بیماران قبل از مصرف هر نوع مکمل "گیاهی یا غیرگیاهی" حتما با پزشک خود مشورت کنند، به دلیل تداخل وارفارین با داروهایی ‌چون جینسینگ و جینکوبیلوبا حتما در صورت تجویز با پزشک معالج خود مشورت کنید زیرا این مکمل‌ها دارای ‌فعالیت ضد انعقادی‌ هستند و باعث افزایش اثر و احتمال خونریزی ‌می‌شود.

به گزارش ایسنا وی در پایان با اشاره به شباهت کوانزیم Q۱۰ از نظر ساختمانی‌ به ویتامین K اضافه کرد: این ماده نیز ممکن است بر لخته شدن خون اثر بگذارد بنابراین مصرف این دارو همراه با وارفارین باید تحت نظر پزشک و با مشورت انجام گیرد، بیماران به برچسب مولتی‌ویتامین مینرال‌هایی ‌که حاوی ‌جینسینگ و کوآنزیم Q۱۰ هستند توجه کنند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.