وزن ثابت؛ راز داشتن طول عمر استثنایی
 مطالعه جدیدی که به‌صورت آنلاین در مجله Gerontology منتشر شده، گزارش می‌دهد که زنان بالای ۶۰ سال که وزن ثابتی دارند، بیشتر احتمال دارد که یک طول عمر استثنایی را تجربه کنند.
  به‌گفته نویسندگان این مطالعه، طول عمر استثنایی به‌عنوان زندگی تا سن ۹۰ سالگی یا بیشتر تعریف شده است.

  این مطالعه که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا انجام شد، بررسی کرد که چگونه تغییرات وزن در زنان مسن‌تر بر احتمال زندگی طولانی‌تر آنها تأثیر می‌گذارد. در مجموع، ۵۴ هزار و ۵۰۰ زن در این مطالعه شرکت کردند.
 زنان بالای ۶۰ سال که وزن ثابتی دارند، بیشتر احتمال دارد که یک طول عمر استثنایی را تجربه کنند

  در طول این بررسی، ۳۰ هزار و ۶۰۰ زن (۵۶ درصد) حداقل تا ۹۰ سالگی زندگی کردند. وزن زنان در ابتدا، سومین و در دهمین سال مطالعه اندازه‌گیری شد.
  بنا‌به گفته محققان، زنانی که وزن ثابتی داشتند، ۱.۲ تا ۲ برابر بیشتر از زنانی که ۵ درصد یا بیشتر از وزن خود را از دست دادند، به سنین بالاتر رسیدند.
  علاوه‌ بر ‌این، کاهش وزن ناخواسته با شانس کمتر زندگی تا ۹۰ سالگی یا بیشتر مرتبط بود.

به‌گفته دانشمندان، وزن ثابت ممکن است نشان‌دهنده یک الگوی غذایی متعادل و ثابت باشد. افرادی که وزن خود را حفظ می‌کنند، احتمالاً از رژیم غذایی پیروی می‌کنند که مواد مغذی ضروری را فراهم می‌کند و در آن افراط در مصرف کالری جایگاهی ندارد.

  ثبات تغذیه‌ای می‌تواند تأثیر مثبتی بر سلامت متابولیک داشته باشد. این امر خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد و می‌تواند به طول عمر کمک کند. همچنین وزن ثابت می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که یک فرد سبک زندگی فعالی دارد.
فعالیت بدنی می‌تواند از‌دست‌دادن ماهیچه مرتبط با افزایش سن را خنثی کند

   ورزش منظم نه‌تنها به مدیریت وزن کمک می‌کند، بلکه سلامت قلب ‌و ‌عروق را افزایش می‌دهد و توده عضلانی را حفظ می‌کند. فعالیت بدنی می‌تواند از‌دست‌دادن ماهیچه مرتبط با افزایش سن را خنثی کند.

  به‌گفته متخصصان، زنان مسن‌تری که به‌دنبال حفظ وزن ثابت برای زندگی طولانی‌تر و سالم‌تر هستند، باید این استراتژی‌ها را در نظر بگیرند
👇

✅ یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید؛

✅ خوردن غذاهای کامل از جمله انواع میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی، غلات کامل و چربی‌های سالم پیشنهاد می‌شود؛ همچنین عاقلانه است که از غذاهای فرآوری‌شده، تنقلات شیرین و نوشیدنی‌های پرکالری خودداری کنید.

✅ فعالیت بدنی منظم داشته باشید؛

✅ تمرینات قلبی‌عروقی مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه‌سواری و همچنین تمرینات قدرتی عالی هستند.

✅ برای جلوگیری از پرخوری به‌ اندازه وعده‌ها توجه کنید؛ به نشانه‌های گرسنگی و سیری توجه کنید و از خوردن به‌دلیل کسالت یا استرس خودداری کنید.

✅ استرس خود را مدیریت کنید؛ استرس مزمن می‌تواند به افزایش یا کاهش وزن به‌دلیل تغییرات هورمونی کمک کند. برای مدیریت موثر استرس، در تکنیک‌های تمدد اعصاب مانند مدیتیشن، تنفس عمیق یا یوگا شرکت کنید.

✅ هیدراته بمانید؛ نوشیدن آب فراوان در طول روز بسیار مهم است. گاهی اوقات تشنگی می‌تواند با گرسنگی اشتباه گرفته شده و منجر به خوردن میان‌وعده‌های غیرضروری گردد.

✅ معاینات منظم انجام دهید؛ بررسی‌های منظم پزشکی می‌تواند به شناسایی مشکلات زمینه‌ای سلامتی که ممکن است بر ثبات وزن تأثیر بگذارد کمک کند.

🖍آیا عدم تعادل در مصرف کربوهیدرات و چربی کُشنده است؟

مطالعه جدید محققان ژاپنی که در مجله Nutrition منتشر شده است، نشان می‌دهد که عدم تعادل در مصرف کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها بر امید به زندگی تأثیر می‌گذارد.

  به‌نوشته مدیکال‌اکسپرس، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ناگویا در ژاپن دریافتند که کاهش مصرف کربوهیدرات در مردان و افزایش مصرف کربوهیدرات در زنان با افزایش خطر مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان مرتبط است.
 یافته‌های آنها نشان می‌دهد که افراد باید به‌جای محدود‌کردن شدید کربوهیدرات یا چربی، رژیم غذایی متعادلی را دنبال کنند.
در‌ حالی‌ که رژیم‌های کم‌کربوهیدرات و کم‌چرب به‌عنوان راهی برای کاهش وزن و بهبود سطح گلوکز خون محبوب شده‌اند، اثرات بلندمدت آنها بر امید به زندگی چندان واضح نیست.

نویسندگان یک نظرسنجی را در یک دوره ۹ ساله با ۸۱ هزار و ۳۰۰ فرد ژاپنی (۳۴ هزار و ۸۰۰ مرد و ۴۶ هزار و ۴۰۰ زن) انجام دادند تا ارتباط بین مصرف کربوهیدرات و چربی و خطر مرگ‌و‌میر را ارزیابی کنند.
  مردانی که بیش از ۳۵ درصد از کل کالری روزانه خود را از چربی دریافت می‌کنند، در معرض خطر مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان هستند
  کیفیت دریافت کربوهیدرات (یعنی کربوهیدرات تصفیه‌شده در مقایسه با مصرف کربوهیدرات حداقل فرآوری‌شده) و کیفیت دریافت چربی (یعنی چربی اشباع در مقایسه با مصرف چربی غیراشباع) نیز برای بررسی تاثیر کیفیت غذا بر ارتباط با مرگ‌و‌میر مورد ارزیابی قرار گرفت.
محققان دریافتند در مردانی که کمتر از ۴۰ درصد از کل کالری روزانه خود را از کربوهیدرات‌ها دریافت می‌کنند، خطر مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان به‌میزان قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. این نتیجه صرف‌نظر از اینکه چه نوع کربوهیدراتی مصرف می‌شود، مشاهده شد.
از‌ سوی‌ دیگر، در میان زنان، آنهایی‌ که بیش از ۶۵ درصد از کالری روزانه خود را از کربوهیدرات‌ها دریافت کردند، بیشتر در معرض خطر مرگ‌و‌میر ناشی از همه علل بودند.

در مورد چربی‌ها نتایج مطالعه به این ترتیب بود: مردانی که بیش از ۳۵ درصد از کل کالری روزانه خود را از چربی دریافت می‌کنند، در معرض خطر مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان هستند. آنها همچنین دریافتند که مصرف کم‌ چربی‌های غیراشباع در مردان با خطر بالاتر مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان مرتبط است.

 به ‌گفته محققان، این مطالعه بسیار مهم است زیرا محدود‌کردن کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها، مانند رژیم‌های بسیار کم‌کربوهیدرات و کم‌چرب، در ‌حال ‌حاضر استراتژی‌های رژیمی محبوبی هستند که با هدف بهبود سلامتی از جمله مدیریت سندرم متابولیک انجام می‌شوند.
  این یافته‌ها نشان می‌دهد که افراد باید به‌دقت در نظر بگیرند که چگونه رژیم غذایی خود را متعادل کنند و اطمینان حاصل کنند که از منابع غذایی مختلف کالری به بدن می‌رسانند، در حالی که از افراط‌ و ‌تفریط اجتناب می‌کنند

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.