جایگاه استثنایی ایران در تولید مواد موثره دارویی
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی از فعالیت ۸۰ کارخانه تولید ماده موثره دارویی در کشور خبر داد و گفت: ایران در حوزه مواد موثره دارویی جایگاه استثنایی دارد و این حوزه یک قدرت برای کشور محسوب میشود.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرامرز اختراعی در نشست خبری هفتمین نمایشگاه بینالمللی فارمکس خاورمیانه ۲۰۲۵ گفت: امسال نمایشگاه با شکل و شمایل ویژهتر و با تمرکز بر صادرات برگزار میشود.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی با اشاره به تعریف ۴۸۰ قلم داروی اساسی از سوی سازمان جهانی بهداشت در عین حال به شرایط دوران کرونا، کمبود برخی اقلام دارویی و تجهیزاتی در آن زمان در دنیا اشاره و بر لزوم خودکفایی کشور در حوزه دارو تاکید کرد.
وی از فعالیت ۸۰ کارخانه ماده موثره دارویی در کشور خبر داد و افزود: این یک قدرت برای کشور محسوب میشود و ۱۵۰۵ قلم ماده مؤثره در داخل تولید میشود. در مجموع در حوزه مواد موثره دارویی ایران جایگاه استثنایی دارد و بیگانگی برخی مسوولان با این اعداد و ارقام عجیب است و در مجموع خیلی جلوتر از برخی اندیشهها هستیم.
اختراعی با بیان این علیرغم اطلاع رسانیها در حوزه مواد موثره دارویی کشور ضعیف است اما شرایط خوبی در این حوزه داریم گفت: به طوری که ۷۰ درصد مواد موثره دارویی مورد نیاز داروی کشور در داخل تولید میشود و این درحالیست که متوسط کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار برای بیش از ۷۰ درصد مواد موثره دارویی که در داخل تولید میشود اختصاص مییابد.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی در خصوص آلات حوزه تولید مواد موثره دارویی گفت: خوشبختانه در حوزه ماشین آلات تولید مواد موثره ۱۰۰ درصد خودکفا هستیم و فقط برخی از ابزار خاص به عنوان مثال در حوزه بیوتکنولوژی همچنان وارداتی هستند. تولیدات داخلی هم از کیفیت برخوردار هستند.
وی در خصوص قیمتگذاری مواد موثره دارویی نیز اظهار کرد: بعد از گذشت سه سال از قیمت گذاری ماده اولیه در کشور از ۶۰۹ قلم ماده مؤثره فقط ۹۳ قلم درخواست افزایش قیمت داشتهاند که حدود ۲۲.۳ درصد افزایش قیمت گرفتند، یعنی در کل مواد اولیه موثره ۳.۱ درصد افزایش قیمت در سه سال گذشته داشتهایم.
اختراعی در خصوص کمبودهای دارویی با بیان اینکه در تولید دارو مواد اولیه، جانبی و بسته بندی لحاظ میشود و هر کدام که دچار مشکل شود آن دارو دچار کمبود خواهد شد گفت: البته تجربه سالهای گذشته نشان داده که مواد موثره تولید داخل هرگز دچار کمبود نشده است چراکه بسیار رقابت پذیر هستیم، چین و هند نمیتوانند با صنعت ماده موثره دارویی در ایران رقابت کنند. حتی شرکتهای فراملیتی از صنعت ماده موثره دارویی ایران به وحشت افتادهاند.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی با تاکید بر کیفیت داروهای ایرانی و ترجیح برخیها به استفاده از نوع خارجی آن گفت: متأسفانه دلالها از واژه داروی خارجی استفاده میکنند. نباید نظام دارویی کشور را دستکم گرفت. گرفتاریهای ذهنی، باورهای غلط و مفاسد اقتصادی عامل توجه به داروهای خارجی است. یک مقاله پیدا کنید که نشان بدهد کیفیت ماده موثره تولید داخل از مشابه خارجی آن پایینتر است. در این حوزه باید با سند و مدرک حرف زد.
وی در پایان در خصوص انحصار در حوزه تولید دارو نیز افزود: البته که انحصار بسیار بد است اما باید رقابت برای تولید داخل و محصول خارجی به صورت مشابه و یکسان فراهم شود.
در ادامه سیدمحمدرضا موسوی اصفهانی نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی در خصوص تجمیع نمایشگاههای حوزه دارو گفت: تجمیع نمایشگاهها کار سختی است و اینکه همه را بخواهیم راضی نگه داریم کار سخت و پیچیدهای است. از طرفی هم اخذ مجوزها در این زمینه بسیار پیچیده است.
وی در خصوص اظهارنظر یکی از مسوولان کشور درباره میزان تولیدات دارویی داخلی افزود: حتما که اطلاعات دقیقی در حوزه مواد موثره اولیه به مسوولان داده نشده است. بیش از ۷۰ درصد مواد موثره دارویی در داخل کشور تولید میشود. ما از این حرفمان حمایت میکنیم و از مسوولان مربوطه دعوت میکنیم که در نمایشگاه فارمکس حضور داشته باشند و یک بازدید میدانی هم از شرکتهای تولید کننده داشته باشند و در جریان توانمندیهای افتخارآمیز کشور قرار گیرند.
نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی با بیان اینکه تولید ماده موثره دارو در هر کشوری مثل غنی سازی اورانیوم میماند گفت: چرا نباید به این صنعت افتخار شود؟ اگر ایران به سمت تولید مواد موثره رفته است باید از این حق دفاع کنیم و پای آن ایستادهایم.
موسوی در خصوص شعار امسال و سرمایهگذاری در تولید گفت: شعار سال سرمایهگذاری در تولید است و ما باید ضمن حمایت از این شعار، جلوی سرمایهگذاریهای غیر مولد را بگیریم.
همچنین میثم کریمی مشاور و مدیر روابط عمومی سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی نیز از شروع به کار هفتمین نمایشگاه فارمکس از ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ به مدت سه روز در مرکز نمایشگاهی ایران مال خبر داد و گفت: در نمایشگاه امسال ۵۰۶ شرکت اعلام حضور کردهاند که ۴۶ شرکت خارجی به صورت مستقل آمدهاند.
وی در پایان افزود: یکی از ویژگیهای فارمکس، کارگاههای آموزشی و پانل های تخصصی است که برگزار میکند، به طوری که در نمایشگاه امسال ۳۰ کارگاه آموزشی با موضوعات مرتبط با صنعت دارو و صنایع وابسته در نظر گرفته شده است که تمامی مدرسان این کارگاهها، از اساتید دانشگاهی و مدیران صنعت هستند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید