تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا ظفرقندی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر لزوم کار تیمی و دسته جمعی در زمینه ایمنی غذا گفت: یک بعد غذایی که تامین می‌شود میزان کالری مورد نیاز برای مردم به ویژه در سنین کودکان است. معمولاً آنچه که یک غذای کامل را تشکیل می‌دهد شامل قند، چربی، پروتئین و ویتامین‌ها و ... هستند. اینکه نسبت این موارد چقدر باشد میزان کالری را تشکیل می‌دهد؛ دانش در اینجا بسیار مهم است.

وی افزود: تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد، اگر دانش تنها سراغ بازار رود چه اتفاقی می‌افتد؟ بی تردید چاقی و کبد چرب در کودکان و همچنین فشار خون، دیابت و سایر بیماری‌ها در بزرگسالان را شاهد خواهیم بود. تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد. مبنای نظارت‌ها نیز باید علم باشد، به عنوان مثال سال‌ها افرادی را می‌دیدیم که توده‌ای بزرگ از گواتر در جلوی گردن خود داشتند و علت آن هم کمبود ید بود. به این ترتیب بود که با اصلاحی جامع نگر «ید» به نمک اضافه شد و دیگر تقریباً این موارد را نمی‌بینیم. بنابراین در این چنین موارد به مداخلات اصلاحی جامع نگر نیاز داریم.

وزیر بهداشت با اشاره به وظایف وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در حوزه غذا گفت: ایمنی غذا به معنای سلامت غذا بسیار مهم است، به طوری که ۷۰۰ نفر در وزارت بهداشت و ۴۵۰ آزمایشگاه در این حوزه کار کرده و به ۱۷ هزار کارخانه و شرکت تولید غذا نظارت می‌کنند.

ظفرقندی همچنین به بحث سلامت نان اشاره کرد و گفت: در زمینه سبوس‌دار کردن نان در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اقداماتی در حال انجام است. این موضوع کاری ملی می‌خواهد.

وی با تاکید بر لزوم اعلام دستاوردها و آمارها در کشور در عین حال به مقوله دیپلماسی سلامت اشاره کرد و افزود: در زمینه سلامت غذایی جزو سه کشور اول منطقه هستیم. این آمارها باید اعلام شود. به عنوان مثال آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۲ در ۱۰۰ هزار است و جهت کاهش این آمار اقدامات بسیار خوبی در کشور انجام شده و اکنون جزو چند کشور اول دنیا هستیم. این آمارها باید اعلام شود. این در حالیست که ۳ سال است که آمارهای مرسوم که رتبه کشوری را بالا می‌برند به سازمان جهانی بهداشت اعلام نشده بود.

وزیر بهداشت در پایان اضافه کرد: باید با دیپلماسی سلامت سطح تعاملات علمی را افزایش داده و از دانش‌های دیگران نیز استفاده کنیم. مبنای صادرات نیز آن است که بگوییم غذای ما با کیفیت است و آمارها را در این زمینه اعلام کنیم. ایسنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.