خطر آلودگی‌های پنهان در فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی تقلبی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عبدالعظیم بهفر گفت: بخشی از محصولات خوراکی و آشامیدنی که در سطح بازار به‌ویژه از طریق فروشندگان سیار، فضای مجازی یا مراکز غیرمجاز عرضه می‌شوند از منشأ نامعلوم و بدون نظارت‌های بهداشتی و تخصصی تولید یا وارد می‌شوند که مصرف آن‌ها می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های حاد و مزمن در جامعه شود.

وی با اشاره به این‌که محصولات فاقد مجوز اغلب در کارگاه‌های فاقد پروانه ساخت بدون رعایت شرایط بهداشتی، کنترل کیفیت و پایش مواد اولیه تهیه می‌شوند اظهار کرد: این فرآورده‌ها ممکن است حاوی نگهدارنده‌ها، طعم‌دهنده‌ها و رنگ‌های غیرمجاز یا حتی باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیک، فلزات سنگین، سموم شیمیایی یا میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا باشند که تشخیص آن‌ها تنها از طریق آزمون‌های تخصصی آزمایشگاهی ممکن است.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو به احتمال بالای آلودگی‌های میکروبی، شیمیایی و فیزیکی در این محصولات اشاره کرد و گفت: نبود زنجیره سرد استاندارد در حمل‌ونقل فرآورده‌های حساس مانند لبنیات، نوشیدنی‌ها یا خوراکی‌های فرآوری‌شده منجر به رشد عوامل بیماری‌زایی نظیر سالمونلا، اشریشیا کلی و کپک‌های مضر می‌شود که می‌توانند موجب مسمومیت‌های حاد گوارشی، نارسایی‌های کبدی و کلیوی و حتی بروز برخی سرطان‌ها شوند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو بهفر در پایان با تأکید بر نقش مهم آگاهی عمومی در کاهش مصرف کالاهای غیرمجاز گفت: مصرف‌کنندگان باید نسبت به مشخصات بسته‌بندی شامل شماره پروانه بهداشتی ساخت، تاریخ تولید و انقضا، نشان سیب سلامت و برچسب اصالت دقت کافی داشته باشند و از خرید فرآورده‌هایی که فاقد این موارد هستند، یا ظاهر نامطمئن و تبلیغات اغراق‌آمیز دارند، جدا خودداری کنند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.