نمک یددار تصفیهشده، تنها گزینه ایمن برای مصرف روزانه
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از نمک یددار تصفیهشده به عنوان تنها گزینه ایمن برای مصرف روزانه در مواد غذایی نام برد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عبدالعظیم بهفر گفت: نمک یددار تصفیهشده تنها نوع مجاز و ایمن برای مصرف روزانه خانوارها است و استفاده از نمکهای دریا، سنگ نمک و نمکهای رنگی بههیچوجه توصیه نمیشود.
وی افزود: نمک یددار تصفیه شده تحت نظارت کامل سازمان غذا و دارو در کارخانههای مجاز تولید میشود و در فرآیند صنعتی آن فلزات سنگین و آلایندههای مضر مانند آرسنیک، سرب و قلع حذف میشود. این نمک نهتنها ایمن است بلکه با افزودن ید از بروز کمکاری تیروئید و عوارض آن بهویژه در کودکان و زنان باردار جلوگیری میکند، در دهه ۶۰ کمبود گسترده ید در کشور باعث شیوع گواتر و اختلالات تیروئیدی شد و بر همین اساس سیاست افزودن ید به نمک خوراکی در سطح ملی اجرا شد.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: ید نقش اساسی در رشد مغزی جنین و حفظ عملکرد غده تیروئید دارد و حذف آن از رژیم غذایی مادر باردار میتواند منجر به کاهش ضریب هوشی و آسیبهای عصبی در نوزاد شود، نمکهای دریا، سنگ نمک، نمک صورتی، قرمز یا آبی که بهصورت تصفیهنشده عرضه میشوند نهتنها فاقد ید هستند بلکه میتوانند حاوی فلزات سنگین و ترکیبات سرطانزا باشند. در حال حاضر هیچ خط تولید رسمی برای تصفیه و یددار کردن نمکهای رنگی در کشور وجود ندارد.
بهفر در پایان با اشاره به نمکهای موسوم به دریایی یددار تصفیهشده گفت: تنها تعداد محدودی از کارخانهها مجوز تولید این نوع نمک را دریافت کردهاند و محصول آنها تنها در صورت تأیید نهایی سازمان، قابل عرضه به بازار است، برخی رستورانها و مراکز غذایی از نمکهای غیرمجاز استفاده میکنند و با وجود پیشبینی جریمه نقدی سطح این مجازاتها به اندازهای نیست که بازدارندگی لازم را ایجاد کند. بنابراین لازم است نظارتها تشدید شود و آگاهی عمومی درباره خطرات مصرف نمکهای تصفیهنشده افزایش یابد.
وی در پایان اضافه کرد: نمک یددار تصفیهشده علاوه بر طعمدهی ضامن سلامت تیروئید و رشد مغزی نسل آینده است و در مقابل نمکهای غیرمجاز مانند تهدیدی خاموش در سفره خانوادهها هستند که باید از مصرف آنها پرهیز کرد. سازمان غذا و دارو
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: ید نقش اساسی در رشد مغزی جنین و حفظ عملکرد غده تیروئید دارد و حذف آن از رژیم غذایی مادر باردار میتواند منجر به کاهش ضریب هوشی و آسیبهای عصبی در نوزاد شود، نمکهای دریا، سنگ نمک، نمک صورتی، قرمز یا آبی که بهصورت تصفیهنشده عرضه میشوند نهتنها فاقد ید هستند بلکه میتوانند حاوی فلزات سنگین و ترکیبات سرطانزا باشند. در حال حاضر هیچ خط تولید رسمی برای تصفیه و یددار کردن نمکهای رنگی در کشور وجود ندارد.
بهفر در پایان با اشاره به نمکهای موسوم به دریایی یددار تصفیهشده گفت: تنها تعداد محدودی از کارخانهها مجوز تولید این نوع نمک را دریافت کردهاند و محصول آنها تنها در صورت تأیید نهایی سازمان، قابل عرضه به بازار است، برخی رستورانها و مراکز غذایی از نمکهای غیرمجاز استفاده میکنند و با وجود پیشبینی جریمه نقدی سطح این مجازاتها به اندازهای نیست که بازدارندگی لازم را ایجاد کند. بنابراین لازم است نظارتها تشدید شود و آگاهی عمومی درباره خطرات مصرف نمکهای تصفیهنشده افزایش یابد.
وی در پایان اضافه کرد: نمک یددار تصفیهشده علاوه بر طعمدهی ضامن سلامت تیروئید و رشد مغزی نسل آینده است و در مقابل نمکهای غیرمجاز مانند تهدیدی خاموش در سفره خانوادهها هستند که باید از مصرف آنها پرهیز کرد. سازمان غذا و دارو
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید