آسیب به کلیه‌ها با گیاه درمانی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، محبوبه نادری گفت: نارسایی کلیه و سنگ کلیه از رایج ترین بیماریهای کلیوی است که می تواند بر اثر پیروی از گیاه درمانی های خودسرانه به وجود آید.

وی تاکید کرد: افراد باید برای داشتن رژیم غذایی درست تحت نظر پزشک باشند تا رژیم غذایی فردی و مناسبی برای آنها تجویز شود.

این متخصص کلیه در ادامه گفت: نارسایی کلیه، یکی از بیماری های رایج کلیوی است که می تواند بر اثر عواملی مانند دیابت، فشارخون بالا، بیماری های التهابی کلیه و رژیم غذایی نادرست و خودسرانه به مرور زمان ایجاد شود.

نادری افزود: زمانی که فردی دچار نارسایی کلیوی می شود، عملکرد طبیعی کلیه های او به تدریج مختل می شود و از حالت طبیعی به حالت تخریب شده در می آید، در این صورت، کلیه ها نمی توانند مانند قبل به تصفیه املاح یا حتی مواد دفعی مختلف مانند اوره و کراتینین بپردازند، این تصفیه نامناسب به مرور زمان با افزایش سطح املاح و مواد دفعی در خون یا ایجاد سمیت توسط آنها همراه خواهد شد.

این پزشک متخصص ادامه داد: همچنین افرادی که به بیماری کلیه مبتلا هستند باید میزان دریافت پروتئین مصرفی آنها کنترل شود، زمانی که محصولات غذایی حاوی پروتئین مصرف می شود، میزان ترکیباتی مانند اوره کراتینین که از متابولیسم و دفع آنها در بدن تولید می شود، افزایش پیدا می کند.

وی تصریح کرد: یک بدن سالم می تواند این ترکیبات را از طریق ادرار دفع کند اما فردی با کلیه نارسا، امکان دفع کامل این مواد را ندارد و در نتیجه می تواند به دلیل مصرف پروتئین بی حساب، دچار افزایش سطح اوره و کراتینین در بدن شود.

نادری در ادامه یادآور شد: بیمارانی که پیوند کلیه انجام می دهند مجبور به مصرف داروهای کورتونی برای سرکوب سیستم ایمنی بدن خود می شوند تا بدن عضو پیوندی جدید را پس نزند، در این صورت احتمال افزایش وزن و ابتلا به دیابت ناشی از آن در این افراد بالا می رود. به همین دلیل اولین اقدام برای این بیماران، کنترل وزن آنهاست.

این متخصص کلیه اضافه کرد: باید میزان دریافت پروتئین های حیوانی و گیاهی در رژیم مبتلایان به نارسایی کلیه در حدی باشد که نه بدن آنها با کمبود و تحلیل عضلانی مواجه شود و نه افزایش اوره و کراتینین برای آنها پیش بیاید،

وی افزود: اگر دیابت باعث نارسایی کلیه شده باشد، باید میزان کربوهیدرات های مصرفی و املاحی مانند سدیم، پتاسیم و فسفر هم به شدت در برنامه غذایی بیمار کنترل شود، این بیماران همواره باید توجه داشته باشند که نیاز به دریافت انواع پروتئین حیوانی و گیاهی یا املاح و کربوهیدرات ها از فردی به فرد دیگر متغیر است و وزن بیمار با شدت پیشرفت بیماری باید در تعیین مقدار پروتئین یا املاح مصرفی دقت داشته باشد.

نادری در ادامه گفت: میزان پروتئین و املاح مصرفی در مبتلایان به نارسایی کلیه، باید به صورت فردی و بر اساس فرمول های خاص برای هر بیمار مشخص شود.

این پزشک متخصص در مورد سنگ کلیه گفت: بیشتر از 90 درصد سنگ های کلیوی از جنس اگزالات کلسیم هستند. متاسفانه بیماران فکر می کنند باید برای دفع این سنگ ها، منابع غذایی حاوی کلسیم مانند شیر و لبنیات را از برنامه غذایی خود کنار بگذارند، در حالی که یک بیمار مبتلا به سنگ اگزالات کلسیم هم باید روزانه هزار تا 1200 میلی گرم کلسیم دریافت کند و منابع غذایی غنی از اگزالات مانند مغزها و سبوس ها را کنار بگذارد.

به گزارش ایرنا وی در پایان  گفت: پس از تشخیص نوع سنگ کلیه، متخصص تغذیه به کمک فرد می آید تا با اسیدی یا قلیایی کردن ادرار او با استفاده از رژیم های غذایی مختلف، باعث دفع سنگ شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.