فشارخون، عامل اصلی خطر سکته مغزی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، نیما کامیار گفت: فشار خون بالا عامل خطر اصلی برای سکته مغزی است و شایعترین علت سکته مغزی، انسداد شریان ها در مغز است که 50 درصد آنها به دلیل سفت شدن شریان ها اتفاق می افتد.

کامیار افزود: اولین قدم برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری آن است که افراد اندازه فشار خون را بدانند و با مراجعه به پزشک یا درمانگاه فشار خون خود را بررسی کنند.

وی ادامه داد: توصیه می شود از سن 30 تا 50 سالگی هر پنج سال، از سن 50 تا 60 سالگی هر 2 تا سه سال و از سن 60 سالگی به بالا هر یک سال یک بار فشارخون بررسی شود.

این پزشک با بیان اینکه تغییر سبک زندگی برای پیشگیری و کنترل فشارخون بالا ضروری است، می افزاید: چنانچه فردی فشار خون بالا داشته باشد، باید قبل از هر اقدام و تغییر در شیوه زندگی یا مصرف داروی جدید با پزشک مشورت کند.

کامیار تاکید کرد: فشار خون هیچ علامتی ندارد پس باید آگاه بود و آن را کنترل کرد زیرا رویکرد حفظ سلامتی در طول مسیر زندگی بسیار پراهمیت و در عین حال آسان است. پایین نگه داشتن سطح فشار خون خطر ابتلا به آلزایمر و بیماری های قلبی و عروقی را می کاهد.

وی در پایان گفت: همچنین فشارخون بالا به خصوص به صورت مزمن باعث تنگ شدن تدریجی سرخرگ های شبکیه چشم می شود که در مراحل اولیه ممکن است چندان قابل تشخیص نباشد، اما به تدریج با پیشرفت بیماری، تنگی سرخرگ ها شدیدتر می شود و فرد مشکل بینایی پیدا می کند. 

گفتنی است زینب میری متخصص تغذیه در مورد نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل فشارخون بالا به خبرنگار ایرنا می گوید: نوشیدن هر روز شیر کم‌چرب کمک می‌کند فشارخون تا ۱۰ درصد پایین بیاید، زیرا شیر سرشار از ویتامین D و کلسیم است و در عین حال چربی کمی دارد و ویتامین D و کلسیم در پایین آوردن فشارخون موثر است.

میری افزود: مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند حبوبات، گریپ‌فروت، بادام، سیب، اسفناج، ذرت، غلات کامل، کلم بروکلی، شیر سویا نیز برای پایین آوردن فشارخون مفید هستند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه شکلات تلخ حاوی فلاونوئید است که موجب پایین آوردن فشارخون می شود، اظهار داشت: همچنین موادغذایی که سرشار از پتاسیم هستند مثل موز، کشمش، آلو، زردآلو، سیب‌زمینی، قارچ، میوه‌خشک مخلوط، دانه‌های بی‌نمک، گوجه‌فرنگی به بدن برای خلاص شدن از مایعات اضافی که قلب به آن نیاز ندارد، کمک می‌کند و باعث می‌شود قلب نیاز به تپیدن سخت نداشته باشد و در نهایت به کاهش فشارخون کمک می‌کند، وقتی پتاسیم بدن کم باشد، بدن سدیم را نگه می‌دارد و سدیم زیاد در بدن موجب بالا رفتن فشارخون می‌شود.

وی ادامه داد: امگا ۳ نیز از موادی است که به پایین آوردن فشارخون کمک می کند، روغن ماهی حاوی مقدار قابل ‌توجهی امگا ۳ است، ماهی سالم‌ترین نوع گوشت بوده زیرا سرشار از پروتئین است و مقدار بسیار کمی چربی دارد، امگا ۳ التهاب را پایین آورده و از فشارخون جلوگیری می‌کند و همچنین مواد مغذی را که بیشتر افراد کمبود دارند، فراهم می کند و از مکمل های امگا 3 نیز می توان استفاده کرد.

میری اضافه کرد: سیر، کرفس، گوجه‌فرنگی، هویج و پیاز نیز مواد غذایی موثر در پایین آوردن فشارخون هستند: کم‌آب شدن بدن نیز گاهی می‌تواند موجب بالا رفتن فشارخون بدن شود و در مقابل نوشیدن حداقل هشت لیوان آب در روز می‌تواند از بروز این بیماری جلوگیری کند. مصرف آب در دفع سموم از بدن موثر است.

به گزارش ایرنا این متخصص تغذیه در پایان تصریح می کند: افراد سعی کنند مصرف سدیم، شیرینی‌ها، کافئین، برخی از انواع آجیل و گوشت را کاهش دهند و بیشتر ورزش کنند؛ زیرا افرادی که از نظر جسمی فعالیت چندانی ندارند و سبک‌زندگی نشسته دارند، بیشتر به فشارخون مبتلا می شوند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.