تاثیر مواد غذایی در ایجاد و درمان آکنه
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، خدیجه رحمانی درباره تاثیر رژیم غذایی در ایجاد و درمان آکنه اظهار داشت: مطالعاتی که درباره تاثیر رژیم غذایی انجاده انجام شده است، نشان می‌دهد  رژیم غذایی تنها ۲۵ درصد در ایجاد آکنه موثر است و ۷۵ درصد دیگر به هورمون‌ها، استرس و خواب افراد مربوط می‌شود.

رحمانی افزود: شواهد نشان می‌دهد رژیم غذایی که دارای اندیس بالای گلایسمی هستند (مواد غذایی که قند خون را پس از مصرف به سرعت بالا می‌برند) ممکن است باعث ایجاد آکنه شود، همچنین طی مطالعاتی که بر الگوی مصرف غذایی هفتگی افراد انجام شده است، مصرف منابع غذایی اسید‌های چرب امگا ۳، فیبر رژیم غذایی، اکسیدان‌های مواد غذای، ویتامین E، ویتامین C، ویتامین A سلنیوم، روی، ید و آب موثر خواهد بود.

این متخصص تغذیه گفت: اگرچه نقش دقیق مواد غذایی در ایجاد آکنه روشن نیست، اما از آنجایی که تغذیه و الگوی غذایی بر سلامت عمومی بدن تاثیر دارد بنابراین مواد غذایی مفید می‌تواند بر سلامتی پوست و بهبود آکنه موثر واقع شود.

وی ادامه داد: آکنه اختلالی پوستی است که در ۷۵ تا ۹۵ درصد افراد نوجوان و ۴۰ تا ۵۰ درصد افراد بالغ وجود دارد. دریافت چربی، هورمون‌ها، باکتری‌ها و تکثیر زیاد سلول‌های فولیکولی از فاکتور‌های مهمی که در ایجاد و تشدید آکنه هستند.

رحمانی توضیح داد: مواد غذایی شامل شکلات، فست فود‌ها، غذا‌های فرآوری شده، مواد غذایی که از کربوهیدرات‌های ساده و شکر تهیه شده‌اند، و همانطور که اشاره شد مواد غذایی دارای اندیس گلایسمی بالای و همچنین شیر و فرآورده‌های لبنی به دلیل هورمون‌های موجود در آن که باعث افزایش هورمون‌های آندروژن می‌شود می‌تواند در ایجاد آکنه و التهابات آن اثر بگذارد.

این متخصص تغذیه درباره مواد غذایی که در این دوران بسیار مفید است و به درمان آکنه کمک می‌کند بیان داشت: منابع غذایی حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ مانند ماهی، روغن، تخم کتان، گردو، بادام، تخمه آفتابگردان، همچنین منابع غذایی سلنیوم مانند جوانه گندم، ماهی تن و سالمون، سیر، مغز‌ها و تخم مرغ به درمان آکنه کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: منابع غذایی ویتامین C مانند لیمو، گریپ‌فروت، کلیه مرکبات، گوجه‌فرنگی، تمام سبزی‌ها و میوه‌های تازهt همین طور منابع غذایی ویتامین D شامل مغزها، زیتون، روغن زیتون، آووکادو، کلم بروکلی، سبزی و تمامی سبزی‌های سبز برگ و منابع غذایی روی مانند انواع گوشت، مغزها، جوانه گندم و منابع غذایی ویتامین A مانند روغن ماهی، ماهی، هویج، اسفناج، کلم بروکلی و سبزی‌های سبز می‌تواند بسیار کمک کننده درمان باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان رحمانی در پایان یادآور شد: در کنار تمام این منابع غذایی مفید استفاده از آب برای جلوگیری از خشکی و داشتن پوست هیدراته و مرطوب ماندن پوست بسیار حائز اهمیت است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.