بروز دیابت بارداری در ۴ درصد از بارداری‌ها
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، کاظم رضا زاده گفت: در سه ماهه سوم بارداری تغییرات هورمونی، زن باردار را در خطر ابتلا به دیابت بارداری قرار می دهد.

رضازاده تصریح کرد: اختلال در ترشح هورمون ها به وسیله متوقف کردن عملکرد انسولین، باعث افزایش سطح گلوکز خون می شود و سلول های موجود در لوزالمعده مادران، اغلب توانایی تولید انسولین بیشتر در حدود سه برابر حد نرمال را برای غلبه بر اثر هورمون های بارداری بر قند خون دارند. 

وی افزود: اگر لوزالمعده نتواند انسولین را به میزان کافی برای غلبه بر اثر هورمون های افزایش دهنده قند خون ترشح کند، میزان قند خون افزایش می یابد و در نهایت منجر به بروز دیابت بارداری می شود.

این متخصص غدد ادامه داد: دیابت مادر می تواند روی رشد جنین در بارداری اثر داشته باشد؛ در اوایل بارداری، دیابت مادر منجر به نقص های مادرزادی و افزایش خطر سقط جنین می شود که بسیاری از نواقص مادرزادی اثرات نامطلوبی را بر ارگان های مهم بدن مانند مغز و قلب دارند.

رضازاده گفت: در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری، دیابت مادر می تواند منجر به تغذیه بیش از حد و رشد زیاد از حد کودک شود، داشتن نوزاد بزرگ و با وزن بالا خطر زایمان های پردرد و سخت را افزایش می دهد. 

این پزشک اضافه کرد: برای مثال نوزادهای بزرگ اغلب برای تولد نیاز به عمل سزارین دارند و اگر به طور طبیعی متولد شوند، خطر آسیب به ناحیه شانه آنها وجود دارد و وزن بالای نوزاد همچنین تاخیر در زمان زایمان و خطر کمبود اکسیژن برای مغز نوزاد را باعث می شود، همچنین وقتی جنین بیش از حد تغذیه شود، سطوح انسولین خونش افزایش می یابد، پس از زایمان، احتمال افت شدید قند خون در نوزاد وجود دارد، چرا که دیگر آن مقادیر بالای قند خون را از خون مادر دریافت نخواهد کرد.

وی توضیح داد: داشتن اضافه وزن قبل از بارداری، وجود قند در ادرار، اختلال تحمل گلوکز و اختلال در گلوکز ناشتا، سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت و سابقه تولد نوزاد بیش از چهار کیلوگرم، دیابت بارداری را افزایش می دهد.

رضازاده تاکید کرد: پایش منظم سطح قند خون طی روز قبل از صبحانه و 2 ساعت پس از هر وعده غذایی برای مادر باردار ضروری بوده و نظم غذایی یکی از مهمترین موارد در کنترل قند خون در ساعات روز است.

این متخصص غدد گفت: داشتن پیاده روی به طور منظم در کنترل سطح قند خون بسیار مفید است و مادران باردار برای جلوگیری از بروز عوارض در تعیین و نوع فعالیت بدنی باید با پزشک مشورت کنند.
رضازاده اظهار داشت: در دوران بارداری میزان افزایش وزن باید بین هفت تا 14 کیلو باشد، در افرادی که بارداری را با چاقی و افزایش وزن آغاز می کنند، این میزان افزایش وزن به ویژه در صورت ابتلا به دیابت بارداری باید حداقل باشد.

رضازاده اضافه کرد: توصیه می‌‌شود مادر باردار در ساعات روز چهار بار قند خون خود را با دستگاه‌های اندازه‌گیری قند خون بررسی کند و یکی از راهکارهای مطمئن برای کنترل قند خون در طول روز، نظم غذایی مناسب است. 

به گزارش ایرنا وی در پایان تاکید کرد: مصرف قند و شکر خانگی، به پرهیز از مصرف بی رویه قندهای ساده کمک می کند و پیروی یک رژیم مناسب برای دیابت بارداری شامل مصرف غذاهای سالم و پرهیز از مصرف غذاهای چرب، پرنمک یا حاوی شکر است، گنجاندن اقلام فیبردار در رژیم غذایی دیابت بارداری مفید است و توصیه می‌شود به جای منابع کربوهیدرات ساده، از انواع غلات سبوس دار استفاده شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.