سالیانه ۱۱۰ هزار مورد ابتلا به سرطان در کشور شناسایی می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی قنبری مطلق درباره شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران، موارد مرگ و میر و هزینه تشخیص و درمان بیماران سرطانی در کشور اظهار کرد: سالیانه در حدود ۱۱۰ هزار مورد ابتلا به سرطان در کشور شناسایی می شود.

وی افزود: میزان مرگ و میرهای ناشی از سرطان سالیانه ۵۵ هزار نفر است، از شیوع سرطان آمار دقیقی در دست نداریم، اما بر اساس آخرین آمارها و در هر ۱۰۰ هزار نفر،  ۱۵۷ مرد و ۱۳۰ زن مبتلا به سرطان می‌شوند و این درحالی است که آمار ابتلا به سرطان در دنیا در مردان ۲۰۵ و در زنان ۱۶۵ است.

قنبری مطلق ادامه داد: تشخیص زودرس سرطان مهمترین راه برای پیشگیری و کاهش هزینه است، اصولا برخی از سرطان‌ها امکان تشخیصص زودرس دارند و مردم نسبت به علائم اولیه این سرطان‌ها باید آگاهی داشته باشند.

گفتنی است در ادامه وحید گوهریان فوق تخصص جراحی توده‌های ریه، تیروئید و پستان با بیان اینکه سرطان ریه کشنده‌ترین سرطان جهان است، اظهار کرد: این سرطان اغلب به دلیل اینکه دیر تشخیص داده می‌شود کشنده‌ترین سرطان جهان است و مهترین علت تشخیص دیرهنگام این است که بیمارانی که گرفتار سرطان ریه و علائم آن می‌شوند، دیر به پزشکی مراجعه می‌کنند و همین مسئله موجب مرگ و میر مبتلایان به سرطان می‌شود.

گوهریان شایعترین علامت سرطان ریه را سرفه عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه شایع‌ترین علت سرفه حساسیت محسوب می‌شود اغلب افراد به اسم حساسیت دارو مصرف می‌کنند و مبتلایان به سرطان به دلیل اینکه دارو‌های ضد حساسیت روی آن‌ها جواب نمی‌دهد مدام پزشک خود را تغییر می‌دهند و این مسئله موجب می‌شود مراحل تشخیص دقیق علت سرفه انجام نشود.

وی به علائم سرطان ریه اشاره رد و گفت: سرفه، درد قفسه سینه، تنگی نفس، خلط به ویژه حلط خونی و کاهش وزن مهمترین علت سرطان ریه است و باید به این علائم توجه کرد.
این فوق تخصص جراحی توده‌های ریه، تیروئید و پستان ادامه داد: در نهایت فرد پس از ۶ ماه یا یکسال سرفه مکرر به پزشکی مراجعه می‌کند و پس از معاینات مختلف مشخص می‌شود که فرد به تومور ریوی مبتلاست.

این فوق تخصص جراحی توده‌های ریه، تیروئید و پستان تاکید کرد: علائم سرطان ریه باید مورد توجه قرار گیرد و اگر این علائم ۶ هفته ادامه داشت و برطرف نشد یا برطرف شد و عود کرد باید مراحل معاینه و درمان به درستی و کامل انجام شود.

گوهریان با اشاره به راه تشخیص سرطان ریه اظهار کرد:  اگر بعد از ۶ شش هفته این علائم برطرف نشد یا عود کرد باید عکس ساده ریه انجام شود که هزینه بالایی ندارد و در تشخیص تومور‌ها به ویژه تومور‌های اولیه می‌تواند کمک کننده باشد و پس از آن نوار ریه و در نهایت برونکسکوپی که به اصطلاح به آن شست و شوی ریه می‌گویند، برای بیمار انجام شود.

وی اضافه کرد: برای بیماری که ۴ علامت اول سرطان ریه دیده می‌شود باید این سه مرحله، عکس برداری ریه، نوار ریه و برونکسکوپی انجام شود چرا که وقتی بیماری‌های ریه و سرطان ریه وقتی در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود میزان بقای بیمار ۴ تا ۵ برابر افرادی است که در مراحل دوم و سوم بیماری تشخیص داده می‌شود.

این فوق تخصص جراحی توده‌های ریه، تیروئید و پستان تاکید کرد: تشخیص سرطان در مراحل اولیه به ویژه در سرطان ریه میزان بقا و هزینه‌ها نظام سلامت و بیماران را کاهش می‌دهد و به همین دلیل باید به علائم سرطان توجه داشت و به موقع به پزشک مراجعه کرد.

شایان ذکر است در ادامه بابک سلیمی فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان با تاکید بر توجه به علائم سرطان ریه گفت:علائم موضعی در ریه داریم که این علائم می‌تواند خطرناک باشد، سرفه با خلط خونی در مدت طولانی، سرفه با کاهش وزن یا کاهش اشتها می‌تواند علائم هشدار دهنده سرطان ریه باشد به ویژه در سیگاری‌ها و قلیانی‌هایی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان ریه وجود دارد باید به علائم سرطان ریه توجه ویژه داشت.

سلیمی ادامه داد: سرطان ریه سرطان شایعی است، خوشبختانه روش‌های پیشگیری دارد، ژنتیک عاملی است که انسان در آن دخیل نیست، اما برخی از عوامل ابتلا به سرطان، چون سرطان ریه قابل پیشگیری است.

وی تاکید کرد: تنباکو یکی از مهمترین علل ابتلا به سرطان ریه در کشور و جهان است، متاسفانه مصرف قلیان در حال افزایش است و مصرف سیگار وقتی از ۱۰ نخ بیشتر شود می‌تواند موتاسیون‌های ژنتیکی را در افراد افزیش دهد و وقتی این موتاسیون‌ها تکرار و سیستم ژنتیکی آن را اصلاح نکند می‌تواند منجر به بروز سرطان ریه در کشور شود.

این فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان گفت: در هر سنی و هر وقتی که بتوان مصرف سیگار و قلیان را کاهش داد عواقب مصرف آن و جهش‌های ژنتیکی را می‌توان بازگردند و برخی سرطان‌ها مانند سرطان ریه به شدت با مصرف سیگار و قلیان مرتبط است.

سلیمی ادامه داد: در سال ۱۹۹۰ میزان بروز سرطان ریه در کشور‌های جهان سوم برخلاف آمریکا و اروپا به دلیل افزایش مصرف دخانیات رو به افزایش است و ما با ۲ دهه فاصله رویه آن‌ها را دنبال می‌کنیم.

وی اضافه کرد: روش پیشگیری سرطان ریه یعنی ترک سیگار و ریه می‌تواند تا حد زیادی از بروز سرطان ریه جلوگیری کند.

این فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان با بیان اینکه روش‌های غربالگری مشخصی در مورد سرطان ریه وجود ندارد،گفت: در افراد سیگاری که سابقه خانوادگی سرطان ریه دارند، توصیه می‌کنیم بعد از ۴۰ سالگی یک سی تی اسکن انجام دهند تا در تشخیص سرطان ریه در مراحل اولیه کمک کننده باشد.

سلیمی تصریح کرد: در سرطان‌های قفسه صدری نیز این علائم مشترک با سرطان ریه را داریم و افراد پس از مشاهده سرطان ریه باید به یک فوق تخصص ریه یا سرطان ریه مشاهده کنند تا روش‌های تشخیص با تصویربرداری و در صورت لزوم نمونه برداری انجام شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان با اشاره به درمان سرطان ریه بیان کرد: یکی سری درمان سنتی شیمی درمانی داریم که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و درمان‌های جدیدی، چون تارگت تراپی یا درمان هدفمند بر حسب تغییرات ژنتیکی هر فرد یا ایمنوتراپی انجام می‌شود و این روش‌های درمان عوارض شیمی درمانی را کاهش می‌دهد و طول عمر مبتلایان به سرطان را افزایش می‌دهد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.