خطر سرطان‌زایی نمک دریا به اثبات رسیده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، زهرا عبداللهی درخصوص تبلیغ و مصرف نمک دریا، اظهار کرد: تبليغات گسترده و بي اساس نمك دريا منجر شده كه مصرف كنندگان دچار سردرگمي شده و عليرغم توصيه هاي دفتر بهبود تغذيه جامعه مبني بر مصرف نمك يددار تصفيه شده هنوز عده اي براين باورند كه نمك دريا علاوه بر املاح سديم و يد، داراي املاحي مانند كلسيم و منيزيم است كه براي بدن مفيد است.

دبیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: نمك دريا، نمكي است تصفيه نشده كه داراي انواع ناخالصي ها از جمله فلزات سنگين است كه خطر سرطان زايي آنها به اثبات رسيده است. علاوه برداشتن ناخالصي ها، نمك دريا داراي ميزان كم يد و يا حتي فاقد يد است كه نياز روزانه به يد را تامين نمي كند.

وی افزود: وزارت بهداشت ظرف 20 سال گذشته براي كاهش شيوع گواتر و اختلالات ناشي از كمبود يد، سياست افزودن يد به نمك هاي خوراكي را در پيش گرفته و در حال حاضر، تمام كارخانجات توليدكننده موظف هستند، يد را به ميزان توصيه شده وزارت بهداشت به نمك هاي خوراكي اضافه كنند، زيرا استفاده از نمك يددار تصفيه شده تنها راه رساندن يد به بدن براي انجام اعمال حياتي كه وابسته به اين ريز مغذي بوده است. 

عبداللهی گفت: نرسيدن يد كافي به بدن، عوارض زیادی به همراه دارد، این عوارض شامل گواتر، ناهنجاري هاي مادرزادي، افزايش موارد سقط و مرده زايي، هيپوتيروئيدي مادرزادي، كرولالي مادرزادي و كاهش بهره هوشي است و تاکید وزارت بهداشت بر مصرف نمك يددار تصفيه شده به دلیل رسیدن يد مورد نياز به بدن است.

دبیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: اينكه نمك دريا مي تواند املاح ديگر مانند منيزيم و كلسيم را  تامين كند، صحیح نيست. زيرا در مقداري كه نمك دریا بايد مصرف شود "كمتر از 5 گرم در روز" مقدار كلسيم و منيزيمي كه به بدن مي رساند آنقدر ناچيز است كه كاملا قابل چشم پوشي است. ضمن اينكه اين املاح را از ساير منابع غذايي مي توان دريافت كرد و با مصرف نمك يددار تصفيه شده "البته به مقداركم" هدف اين است كه يد كافي به مردم كشور رسانده شود.

وی اضافه کرد: تبليغاتي كه به طور گسترده در زمينه نمك دريا در كشور مي شود، برخلاف سياست هاي وزارت بهداشت كه متولي سلامت مردم كشور است، بوده و طبعا افراد سودجويي كه سعي در ترويج مصرف نمك دريا دارند، نه تنها سلامت مردم كشور را به خطر انداخته بلكه موجب بازگشت مشكل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاري هاي مادرزادي وبسياري پيامدهاي زيانبار بهداشتي خواهند بود.

عبداللهی تصریح کرد: نمك طعام مشمول دريافت پروانه هاي بهداشتي از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، تاريخ توليد و انقضا و استاندارد اجباري است. اينگونه نمك هاي تصفيه شده يددار فاقد فلزات سنگين مانند سرب و ارسنيك "عوامل ايجادكننده سرطان" و ناخالصي هاي محلول مانند گچ است كه به دليل سفيد بودن غير قابل جداسازي بوده، است. از طرفي ميزان محاسبه شده يد در نمك تصفيه شده باعث پيشگيري از بيماري گواتر و به دنبال آن باعث پيشگيري ازعقب ماندگي جسمي و ذهني و سقط جنين خواهد شد. 

به گزارش وب‌دا مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان گفت: درصورتي نمك دريا مي تواند مصرف خوراكي داشته باشد كه در قالب استانداردهاي موجود، مجوز توليد و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.