خلاء داروسازان در بیمارستان‌ها احساس می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی پیرصالحی در مراسم اختتامیه همایش معاونان غذا و داروی سراسر کشور که با حضور وزیر بهداشت در قمصر کاشان برگزار شد، گفت: با توجه به نامگذاری شعار امسال توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال رونق تولید، کارگاهی با این عنوان و به‌ منظور بررسی استراتژی سازمان غذا و دارو برای مقابله با تحریم های ظالمانه برگزار شد.

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در پنل دیگری نیز موضوع تفویض اختیار به معاونت های غذا و داروی سراسر کشور و NGO ها برای انجام کارهای اجرایی غیرحاکمیتی برگزار شد، تا سازمان غذا و دارو، بیشتر وقت خود را صرف نظارت بر سلامت و امنیت محصولات سلامت محور متمرکز کند.

وی یکی دیگر از کارگاه‌های برگزار شده در این همایش را برنامه سازمان غذا و دارو در حوزه داروخانه‌ها عنوان کرد و گفت: یکی از معضلات داروخانه‌ها، موضوع فاصله و جمعیت است که مورد اعتراض دیوان عدالت نیز قرار گرفته و برای آن، برنامه‌ها و راهکارهایی دیده شده است.

پیرصالحی گفت: علاوه بر برگزاری کارگاه آموزش سامانه تی تک نیز به منظور ایجاد مدیریت منسجم در حوزه کالاهای سلامت محور، موضوع رتبه‌بندی کارخانجات غذایی و امنیت غذایی از مزرعه تا سفره نیز در کارگاه دیگری برگزار شد.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مورد تامین دارو و تجهیزات در مناطق سیل‌زده نیز گفت: خوشبختانه اقدامات بسیار مناسبی توسط قسمت های مختلف وزارت بهداشت و معاونت‌های غذا و داروی مناطق سیل زده صورت گرفته و مستندات آن تهیه شده تا در آینده عملکرد بهتری داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در هیچ استان سیل‌زده گزارشی از کمبود دارو و تجهیزات نداشتیم، هیچ واکسیناسیونی مختل نشد و حوزه درمان از دارو محروم نبود.

پیرصالحی با تأکید بر لزوم توجه ویژه به جایگاه داروساز در نظام سلامت عنوان کرد: امروز داروساز از جایگاه اصلی خارج شده و در داروخانه‌ها بیشتر به عنوان فروشنده شناخته می‌شود؛ در حالی که داروسازان ارائه دهنده خدمات هستند و خلاء داروسازان در بیمارستان‌ها احساس می‌شود.

رییس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: طرحی را در دست داریم که نیاز به دستور و حمایت وزیر بهداشت دارد تا داروسازان بالینی در بیمارستان‌ها مستقر شوند، در حال حاضر به طور متوسط حتی یک داروساز در بیمارستان‌ها مستقر نیست، گفت: در حال حاضر ۸۰۰ بیمارستان در کشور وجود دارد که تنها ۵۰۰ داروساز در آنها مشغول به ارائه خدمات هستند؛ در حالی که با توجه به تخت‌های بیمارستانی و استانداردهای این بخش، باید به ازای هر ۱۰۰ تخت یک داروساز بالینی و به ازای هر ۳۰ تخت بیمارستانی یک داروساز به کار گرفته شود.

وی تاکید کرد: حضور داروسازان در بیمارستان‌ها باعث کنترل هزینه‌ها و کاهش هزینه‌های دارو می‌شود، امیدواریم با حمایت وزیر، هم در داروخانه‌ها و هم در بیمارستان‌ها از خدمات داروسازان بهره بریم.

به گزارش وب‌دا پیرصالحی در پایان گفت: در حوزه آرایشی و بهداشتی، قاچاق و تقلب مباحث اساسی هستند که بازار داخلی را تهدید کرده و خطر بایوتروریسم نیز مطرح است، در بخش تجهیزات پزشکی نیز باید به سمتی پیش رویم که عمده تجهیزات مورد نیاز کشور در داخل تولید شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.