چه زمانی نیاز به عمل‌های اصلاح عیوب انکساری چشم است؟
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بابک باب شریف گفت: در جراحی چشمی لیزیک، لایه‌ای از قرنیه برش خورده و برداشته می‌شود و پس از آنکه زیر آن با لیزر تراش داده شده، لایه بار دیگر سر جای خود قرار می‌گیرد، اما در لازک و PRK، که در حال حاضر جزو پرکاربردترین اعمال چشم است، سطحی‌ترین لایه قرنیه بدون برش قرنیه، تراش داده و درمان می‌شود.

این فوق تخصص جراحی ترمیمی چشم ادامه داد: عمل لیزیک به شکل دیگری به نام فمتولیزیک، در حقیقت لایه‌ای است که مثل پوست پیاز از روی چشم برداشته می‌شود، در گذشته این لایه با دستگاهی به نام میکروکراتوم برداشته می‌شد و مشکلاتی را در راستای استحکام قرنیه ایجاد می‌کرد، ولی در حال حاضر این شیوه برش قرنیه با لیزر صورت می‌گیرد اما همچنان مشکلات گاهی بعد از لیزیک وجود دارد.

وی همچنین در خصوص روش اصلاح عیوب انکساری با لنز گفت: در شیوه عمل‌های لنزهای داخل چشمی، لنزها در داخل چشم بر روی عنبیه یا پشت عنبیه کار گذاشته می‌شود و در حقیقت اصلاح ضعف عینک در چشم صورت می‌پذیرد.

باب‌شریف در خصوص اینکه انتخاب نوع عمل به بیمار بستگی دارد یا خیر، اذعان داشت: در مجموع اطلاعات لازم و چهارچوب عمل جراحی در برخی موارد با نظر بیمار انجام می‌شود، اما در بعضی از اعمال جراحی با توجه به محدودیت‌های علمی و معایناتی که انجام می‌شود، عمل جراحی نهایتاً با نظر پزشک و تیم درمانی صورت خواهد گرفت.

این متخصص چشم گفت: برگشت ضعف چشم در بیشتر موارد ارتباطی با عمل‌ها ندارد، بلکه بیشتر به نوع چشم بازمی‌گردد و اینکه آیا شماره چشم قبل عمل ثبات پیدا کرده است یا خیر.

وی در مورد لنزهای بیرون چشمی نیز گفت: لنزهای تماسی چشمی سال‌هاست که توسط افراد استفاده می‌شود و اگر اصول اولیه نگهداری و بهداشت آنها به درستی انجام شود، باعث آسیب چشم نخواهد شد.

باب‌شریف در مورد مراقبت‌های مهم بعد از عمل جراحی چشم گفت: افرد باید حدود یک هفته از فعالیت‌های چشمی مانند استفاده از موبایل، کامپیوتر و مطالعه تا حد امکان خودداری و استفاده مداوم از عینک‌های آفتابی در هنگام نور آفتاب و قطره‌های چشمی طی یک الی دوماه را فراموش نکنند. مراقبت‌های اولیه بعد از جراحی چشم نیز بسیار مؤثر است و افراد باید از استحمام و شستن صورت تا پنج روز خودداری کنند.

به گزارش ایسنا این فوق تخصص جراحی ترمیمی چشم "اکولوپلاستی" در پایان یادآور شد: بیمارانی که قرنیه آنها نازک و یا ضخامت قرنیه‌شان از حد استاندارد لازم کمتر است، همچنین افرادی که مستعد قوز قرنیه هستند باید این اعمال جراحی در آنها صورت نگیرد.

پایان پیام/

1 نظر

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.