مصرف نمک بیش از حد استاندارد جهانی در ایرانیان عمدهترین دلیل ابتلا به فشارخون بالا است
یک فوق تخصص قلب و عروق گفت: حدود ۵۹ درصد زنان و ۳۶ درصد مردان در گروه سنی ۴۵ تا ۶۵ سال به فشار خون بالا مبتلا هستند.
![مصرف نمک بیش از حد استاندارد جهانی در ایرانیان عمدهترین دلیل ابتلا به فشارخون بالا است مصرف نمک بیش از حد استاندارد جهانی در ایرانیان عمدهترین دلیل ابتلا به فشارخون بالا است](https://www.pezeshkanoghanoon.ir/storage/3760/conversions/uagtJ8BDBQEkJS1z-large.jpg)
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رضا جغتایی روز دوشنبه در آستانه روز جهانی فشارخون "27 اردیبهشت" افزود: بر اساس گزارش های موجود، مصرف نمک بیش از حد استاندارد جهانی در میان ایرانیان عمده ترین دلیل ابتلا به فشارخون بالا است بطوری که 51 درصد مردم همیشه و 26 درصد گاهی اوقات از نمک در حین خوردن غذا استفاده می کنند.
این فوق تخصص قلب و عروق ادامه داد: در کشورهای صنعتی بیشترین نمک "حدود 75 درصد" از طریق مصرف غذاهای آماده مصرف می شود، گفت: در کشور ما بخش عمده نمک مصرفی از طریق افزودن نمک به غذاهای خانگی بوده و لازم است، برنامه ریزی بر روی کاهش مصرف نمک باید با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده انجام شود.
وی افزود: فشارخون بالا در واقع همان نیروی خون است که بر رگها وارد میشود، قلب خون را به درون رگها پمپ میکند و به این ترتیب خون در تمام بدن حمل می شود.
جغتایی فشار خون بالا را یکی از مشکلات بهداشتی عنوان کرد و گفت: این بیماری سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه می شود و فشار خون بالای کنترل نشده می تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی خواهد شد.
این فوق تخصص قلب و عروق تاکید کرد: خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماری های غیرواگیر مانند دیابت افزایش می یابد در حالی که فشار خون بالا قابل پیشگیری و درمان است و می توان با کنترل این بیماری مرگ و ناتوانی ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را کاهش داد.
وی تصریح کرد: افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند باید برای کنترل این بیماری مصرف نمک را کاهش داده، فعالیت بدنی منظم داشته و دخانیات مصرف نکنند، همچنین باید روزانه از مواد غذایی موجود از جمله نان و غلات، میوهها، سبزیجات، شیر و لبنیات و پروتئینها به مقدار توصیه شده از سوی پزشک مربوطه مصرف کنند.
به گزارش ایرنا جغتایی در پایان اضافه کرد: توصیه می شود افراد مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای آماده که در خارج از منزل تهیه میشوند را محدود کرده و غذاهایی با حداقل چربی ترانس و اشباع را برای مصرف انتخاب و از غذاهای سرخ شده، گوشت های پرچرب، کیک ها، کلوچه ها و شیرینی خامه ای که چربی بالا دارند، پرهیز کنند.
این فوق تخصص قلب و عروق ادامه داد: در کشورهای صنعتی بیشترین نمک "حدود 75 درصد" از طریق مصرف غذاهای آماده مصرف می شود، گفت: در کشور ما بخش عمده نمک مصرفی از طریق افزودن نمک به غذاهای خانگی بوده و لازم است، برنامه ریزی بر روی کاهش مصرف نمک باید با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده انجام شود.
وی افزود: فشارخون بالا در واقع همان نیروی خون است که بر رگها وارد میشود، قلب خون را به درون رگها پمپ میکند و به این ترتیب خون در تمام بدن حمل می شود.
جغتایی فشار خون بالا را یکی از مشکلات بهداشتی عنوان کرد و گفت: این بیماری سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه می شود و فشار خون بالای کنترل نشده می تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی خواهد شد.
این فوق تخصص قلب و عروق تاکید کرد: خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماری های غیرواگیر مانند دیابت افزایش می یابد در حالی که فشار خون بالا قابل پیشگیری و درمان است و می توان با کنترل این بیماری مرگ و ناتوانی ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را کاهش داد.
وی تصریح کرد: افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند باید برای کنترل این بیماری مصرف نمک را کاهش داده، فعالیت بدنی منظم داشته و دخانیات مصرف نکنند، همچنین باید روزانه از مواد غذایی موجود از جمله نان و غلات، میوهها، سبزیجات، شیر و لبنیات و پروتئینها به مقدار توصیه شده از سوی پزشک مربوطه مصرف کنند.
به گزارش ایرنا جغتایی در پایان اضافه کرد: توصیه می شود افراد مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای آماده که در خارج از منزل تهیه میشوند را محدود کرده و غذاهایی با حداقل چربی ترانس و اشباع را برای مصرف انتخاب و از غذاهای سرخ شده، گوشت های پرچرب، کیک ها، کلوچه ها و شیرینی خامه ای که چربی بالا دارند، پرهیز کنند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید