اقدامات انجام شده در جهت اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون بالا
معاون بهداشت وزیر بهداشت ضمن تشریح اقدامات انجام شده در جهت اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون بالا، گفت: به دنبال اجرای این طرح، پیش بینی میشود که فشارخون حدود ۲۰ میلیون ایرانی پایش شود.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی در نشست خبری بسیج ملی کنترل فشارخون بالا، اظهار داشت: شورای بسیج ملی فشار خون با دستور وزیر بهداشت و متشکل از هفت کارگروه تشکیل شد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: اقدامات اصلی این کمپین بر عهده دانشگاهها است و روسای دانشگاهها به عنوان رئیس ستاد، خدمترسانی خواهند کرد. یکی از ویژگیهای این کمپین این است که همه دستگاهها و نهادها در این کمپین مشارکت دارند و بسیاری از گروهها برای حضور در این کمپین اعلام آمادگی کردهاند.
وی افزود: اقدامات این کمپین از هفته دوم اردیبهشتماه و مصادف با هفته سلامت کلید خورده است، تا هفته دوم خرداد ماه موضوع آگاهسازی مردم جامعه انجام خواهد شد و از نیمه خرداد عملیات اجرایی شروع میشود و تا پایان هفته دوم تیر ماه ادامه خواهد یافت.
وی افزود: اقدامات این کمپین از هفته دوم اردیبهشتماه و مصادف با هفته سلامت کلید خورده است، تا هفته دوم خرداد ماه موضوع آگاهسازی مردم جامعه انجام خواهد شد و از نیمه خرداد عملیات اجرایی شروع میشود و تا پایان هفته دوم تیر ماه ادامه خواهد یافت.
رئیسی گفت: پس از آغاز عملیات، پایش تا یک ماه ادامه پیدا خواهد کرد و در هفته اول مهر ماه که روز جهانی قلب است، نتایج کار ارائه میشود.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: هدف ما پایش فشار خون ۲۰ میلیون ایرانی است، حدود ۲۶ هزار خانه بهداشت و پایگاه سلامت در سراسر کشور داریم که به عنوان زیرساخت اصلی برای اندازهگیری فشار خون در این کمپین استفاده میشوند.
وی تصریح کرد: در ۱۰۰۲ بیمارستان کشور، ایستگاههای سنجش فشارخون ایجاد میشود و در ۱۲۴۱ شهری که تقسیم کردهایم، پایگاه ثابت سلامت سیار ایجاد خواهیم کرد که تعداد کل پایگاههای برآورد شده در این شهرها به حدود ۲۶۰۰ پایگاه خواهد رسید. نیروهایی که در پایگاههای ثابت و سیار به کارگیری خواهند شد ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر هستند که در قالب پرسشگرانی هستند که آموزشهای لازم را دریافت کردهاند. بنابراین تمام پرسشگران دوره های لازم را گذراندهاند و پیشبینی شده این افراد دو ساعت آموزش لازم را برای آشنایی با اهداف کمپین ببینند.
رئیسی اضافه کرد: برای ایستگاهها، فشار سنج دیجیتال در نظر گرفته شده است که بتوانیم با دقت و سرعت کار را انجام دهیم. در هر نقطهای میتوانیم اطلاعات را با گوشیهای هوشمند در سامانه ثبت کنیم. همچنین به دلیل اینکه ممکن است در مواقعی قطع اینترنت داشته باشیم، اطلاعات در فرمها ثبت و سپس وارد سامانه میشوند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: برای افرادی که دارای فشار خون هستند دو فرم ارجاع فوری و ارجاع غیر فوری پیشبینی شده است و اگر فردی فشار خون بالا داشت، به صورت فوری ارجاع داده میشود. فرمهای غیر فوری برای افرادی است که بعدا باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
در ادامه اسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: وزارت بهداشت به دلیل مسئولیتپذیری که در قبال مردم دارد، نیازهای اساسی حوزه سلامت را هدف گرفته است. این یک دیدگاه مثبت است که امیدوارم نتیجه بخش باشد.
وی افزود: به زودی شاهد عزم بزرگ مردم ایران برای خدمت رسانی به سلامت جامعه خواهیم بود. خوشحالیم که تمام بخشهای خصوصی و دولتی، وزارت کشور، وزارت نفت و ... اعلام آمادگی کرده و به میدان آمدهاند. لذا شاهد یک هیجان انقلابی برای اجرای این طرح خواهیم بود.
اکبری گفت: وزارت بهداشت عموم جامعه را در این طرح مد نظر دارد، امروز شاهدیم در آمریکا بیش از ۵۰۰ هزار مورد سرخک مشاهده شده است؛ در حالی که ما در کشور شاهد ریشه کن شدن این بیماری هستیم که این امر را مدیون آگاهی رسانی اصحاب رسانه هستیم که باعث شده حتی از کشورهای توسعه یافته جلوتر باشیم.
به گزارش ایسنا رئیس مرکز تحقیقات سرطان در پایان اضافه کرد: بسیج ملی کنترل فشار خون در ۴۵ روز تمام نمیشود و افراد شناسایی شده، رها نشده و درمان آنها پیگیری خواهد شد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید