در فرهنگ ما عدم تظاهر به شادی، فضییلت محسوب می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد نعیم امینی‌فرد در مورد افزایش آمار مبتلایان به افسردگی در کشور، گفت: بحران‌های اقتصادی، جنگ، کمرنگ شدن پیوندهای عاطفی، گسترش شهرنشینی، حاشیه نشینی، افزایش سن ازدواج، بیکاری و اعتیاد در افزایش آمار مبتلایان به افسردگی و شیوع بیماری‌های خلقی و روانی نقش موثری دارند البته با توجه به افزایش جمعیت سالمندی در سالمندان نیز با مشکل افزایش افسردگی روبرو هستیم.در برخی موارد عدم تظاهر به شادی فضیلت محسوب می‌شود.

وی افزود: نبود نشاط اجتماعی نیز یکی از عوامل افزایش افسردگی است؛ ایران جزو جوامع شاد نیست و متاسفانه در فرهنگ ما توصیه به شادی نشده و در برخی موارد عدم تظاهر به شادی فضیلت محسوب می شود.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت ودرمان ادامه داد: مردم در زمان جنگ تحمیلی دوران سختی را سپری کردند و به گونه ای جنگ می تواند ده ها سال یک جامعه را تحت تاثیر قرار دهد هر چند در حال حاضر با جنگ نظامی روبرو نیستیم اما جنگ اقتصادی همچنان ادامه دارد و مشکلات اقتصادی تاثیر زیادی بر روان مردم دارد.

امینی‌فرد با انتقاد از اینکه با نرم های جهانی بهداشت روان فاصله داریم، تصریح کرد: مشکلات بسیار جدی در رابطه با بیماری های غیرواگیر داریم البته طی سال های اخیر تا حدودی توجهات نسبت به بیماری های روانی و روان تنی جلب شده است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت ودرمان با تاکید بر ضرورت ادغام خدمات بهداشت روان به صورت سازمان یافته در نظام سلامت، گفت: در طرح تحول سلامت به خدمات بهداشت روان توجه شده اما در حد انتظار نبوده و تا زمانی که نظام ارجاع تکمیل نشود همچنان با مشکلاتی در این رابطه مواجه هستیم.

وی با تاکید بر اینکه نیاز جدی به تکمیل خدمات بهداشت روان در کشور احساس می شود، تصریح کرد: در جوامع متمدن مراجعه افراد به روانشناس مزیت محسوب می شود اما متاسفانه در ایران برعکس نبوده و این به دلیل این است که شناخت ما از بیماری هایی روانی مناسب و علمی نیست در واقع ما از نظر علمی چیزی تحت عنوان بیماری های روانی نداریم بلکه بیماری جسمی است که به دلیل تظاهرات خاصی از آن به عنوان بیماری روانی یاد می کنیم.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت این نماینده مردم در مجلس دهم در پایان اضافه کرد: در این رابطه می طلبد نظام خدمات بهداشت روان در نظام سلامت ادغام شود و بیمه ها نیز در ارتباط با حداقل پوشش بیمه ای خدمات مشاوره ای تلاش کنند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.