نمک دریا باعث بروز بیماری‌های عفونی و شیمیایی می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، برلیانت بزرگمهر با اشاره به تبلیغات گمراه کننده نوعی نمکی با عنوان "نمک دریا" و با تاکید بر مصرف نمک تصفیه شده یُد دار گفت: افرادی که در نقاط کوهستانی زندگی می‌کنند به دلیل اقلیم خاص زندگی خود نیاز به منابع یُد بیشتری دارند. طی قرن‌ها با بارش برف و باران در مناطق کوهستانی یُد موجود در خاک شسته شده و افراد در معرض گواتر ناشی از کمبود ید قرار می‌گیرند.

مشاور انجمن تغذیه ایران ادامه داد: بهترین منبع تأمین یُد، ماهی و محصولات دریایی است؛ البته به شرط آنکه این محصولات از دریا بوده و پرورشی نباشند. همچنین راه دیگر تأمین یُد مورد نیاز، مصرف نمک یُد دار است.

وی افزود: نمک دریا برخلاف آنکه ادعا می‌شود حاوی مقادیر زیادی یُد است، اما در پروسه استخراج آن از دریا مقدار زیادی از یُد موجود در آن تبخیر می‌شود. بنابراین یُد موجود در آن به حدی نیست که نیاز بدن را تأمین کند. همچنین این نمک به دلیل آلودگی آب‌ها می‌تواند باعث بروز بیماری‌های عفونی یا شیمیایی شود؛ چراکه فرآیندی در جهت استریل شدن آن صورت نمی‌گیرد.

بزرگمهر گفت: گاها هنگامی که غذا شور است، می‌گویند غذا خوش نمک شده؛ در حالی که این بسیار جمله غلطی است که باعث تشدید عادات غذایی غلط می‌شود. مصرف نمک زیاد که در ایران نیز بسیار رواج دارد باعث بروز بیماری‌های قلبی_عروقی، دفع کلسیم و… می‌شود. مصرف نمک زیاد باعث دفع کلسیم از طریق کلیه‌ها می‌شود که در نتیجه آن بروز بیماری راشیتیسم در کودکان، نرمی استخوان در نوجوانان و پوکی استخوان در بزرگسالان مشاهده می‌شود.

به گزارش ایسنا این مشاور تغذیه و رژیم درمانی در پایان مصرف سبزیجات و میوه‌های حاوی پتاسیم را از عوامل مؤثر در کاهش میزان فشارخون معرفی کرد و گفت: البته مصرف این مواد خوراکی به تنهایی کافی نیست و باید برای پیشگیری از ابتلاء به فشارخون، به رژیم غذایی نیز توجه کافی داشت.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.