ایران اولین کشور منطقه دارای چراغ راهنمای تغذیه‌ای
به گزارش پایگاه خبری پزشکان وقانون(پالنا)، وحید مفید درباره برخی اقدامات در حوزه غذا اظهار کرد: ما در سازمان غذا و دارو اصلاح الگوی مصرف تغذیه جامعه را در دستور کار قرار دادیم، چرا که اگر بیماری‌های غیر واگیر کنترل نشود عوارض بسیاری گریبان‌گیر سلامت جامعه خواهد شد.

مدیر کل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد:‌ نشان ایمنی سلامت به محصولات فراسودمند برای سلامت افراد اعطا می‌شود همچنین غنی سازی مواد غذایی با ویتامینD، آهن و اسید فولیک را اجرایی کردیم تا از کمبودهای احتمالی این مواد مغذی جلوگیری کنیم.

وی افزود: به عنوان اولین کشور در منطقه مدیترانه شرقی چراغ راهنمای تغذیه‌ای را ایجاد کردیم و برچسب‌های رنگی شامل انرژی، قند، چربی کل و اسیدهای چرب ترانس و نمک شاخص‌هایی هستند که در چراغ راهنمای تغذیه‌ای به سه رنگ سبز و زرد و قرمز نشان دهنده میزان شاخص‌ها در مواد غذایی هستند.

مفید گفت: انرژی مورد نیاز با توجه به سن و شرایط افراد متفاوت است و به همین دلیل روی چراغ راهنمای تغذیه‌ای به صورت رنگی  نشان داده نمی‌شود، اما میزان انرژی دریافتی از ماده غذایی فرآورده شده در چراغ راهنمای تغذیه‌ای درج می‌شود، اگر محصولی دارای قند به رنگ سبز باشد یعنی این محصول غذایی از نظر میزان قندی که وارد بدن می‌کند کاملاً بی‌ضرر است و فرد می‌تواند آن را مصرف کند.

مدیر کل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: رنگ زرد در چراغ راهنمای تغذیه‌ای نشان از آن است که این محصول را باید با احتیاط مصرف کرد و رنگ قرمز هشدار دهنده است و به افرادی که در سنین بالا یا دارای قند و چربی زیادی هستند مصرف موادغذایی با چراغ راهنمای تغذیه ای با شاخص‌های قرمز رنگ توصیه نمی‌شود، همچنین در صورتی که محصولی نمک بالایی داشته باشد، مبتلایان به فشار خون نباید از آن محصول استفاده کنند.

وی تصریح کرد: صنعت غذا به سازمان غذا و دارو کمک زیادی کرده است، توقع ما این بود که بسیاری از مردم از این برچسب‌ها برای خرید مواد غذایی استفاده کنند، اما آن میزان که انتظار داشتیم مردم از این چراغ راهنمای تغذیه ای استفاده نمی کنند، باید توجه داشت که توجه به چراغ راهنمای تغذیه‌ای در بیماران فشار خونی و دیابتی بسیار کمک کننده است و این بیماران بر حسب میزان نمک و قند درج شده در چراغ راهنمای تغذیه‌ای می‌توانند فرآورده غذایی را خریداری کنند.

مفید ادامه داد: وقتی مردم بر اساس چراغ راهنمای تغذیه‌ای محصولاتی را  که دارای قند، نمک و چربی به رنگ سبز هستند خریداری کنند، در این صورت تولیدکنندگان نیز به سمت تولید محصولاتی می‌روند که میزان نمک، چربی و قند در آنها بسیار کم باشد.

مدیر کل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: ما نرم‌افزاری طراحی کردیم تا تولید‌کننده وقتی ترکیبات محصول را در این نرم‌افزار وارد می‌کند نرم افزار خود چراغ راهنمای تغذیه‌ای را نشان می‌دهد و تولید کننده می‌تواند به سادگی آن را روی محصول درج کند.

وی اظهار کرد: دفتر سازمان بهداشت جهانی در ایران طرح چراغ راهنمای تغذیه‌ای را به سایر کشورهای منطقه به عنوان الگو معرفی می‌کنند و در اجلاس وزرای بهداشت کشورهای منطقه امرو که در مهر ماه برگزار می‌شود، یکی از طرح‌هایی که برای معرفی و الگو برداری سایر کشورها معرفی خواهد شد چراغ راهنمای تغذیه‌ای روی فرآورده‌های غذایی است.

مفید با اشاره به برچسب راهنمای تغذیه‌ای روی روغن سرخ کردنی و روغن آفتاب گردان گفت: در روغن آفتاب گردان اسید چرب ترانس آن صفر است و فقط درصد چربی آن به رنگ قرمز نشان داده می‌شود، اما روغن سرخ کردنی اسید چرب ترانس آن زرد رنگ است و این پیام را می‌رساند که باید در مصرف روغن سرخ کردنی باید احتیاط کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان مدیر کل اداره فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان اضافه کرد: به مردم توصیه می‌کنیم در مصرف مواد غذایی به این چراغ راهنماهای رنگی تغذیه‌ای توجه کنند چرا که منشأ بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی ناشی از مصرف مواد غذایی است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.