عطاری‌ها نباید به بازار مکاره تبدیل شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا شانه ساز در هشتمین سمینار نقش دارو‌های گیاهی و فرآورده‌های طبیعی در بهداشت و سلامت اظهار کرد: صنعتدارو‌های گیاهی و فرآورده‌های طبیعی در اقتصاد و اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی کشور نقش ویژه‌ای دارد.

 سرپرست سازمان غذا و دارو ادامه داد: آمار و ارقام بیانگر این است که اتفاقات خوبی در این عرصه افتاده است و٢٢٠ کارخانه تولید دارو‌های گیاهی فراورد‌های طبیعی و سنتی داریم و این علم میراث عظیمی است که از گذشتگان به ما رسیده است.

وی افزود: ٢٨٧٠ فراورده در فهرست دارویی کشور داریم، این نشان از توانمندی کشور در صنعت دارو‌های گیاهی و فرآورده‌های طبیعی است البته ما از جایی که باید باشیم فاصله داریم و باید تلاش مضاعفی را دنبال کنیم.

شانه ساز گفت: خوشبختانه واردات صرف به واردات تولید محور تغییر کرده است و ما باید اندوخته‌های هزاره گذشته را حفظ کنیم و از این عرصه به طور مضاعفی استفاده و مسیری را دنبال کنیم که واردات در راستای ارتقای دانش فنی و تولید باشد و واردات هدف غایی نباشد.

سرپرست سازمان غذا و دارو تصریخ کرد: در عرصه فرآورده طبیعی می‌توانیم به درمان بیماری‌هایی بپردازیم که هنوز دارو‌های "های‌تک" نیز برای درمان آن‌ها تولید نشده است، اگر به تاریخ طب سنتی خود نگاه کنیم می‌بینیم دانشمندان این حوزه از گذشته پیشنهاداتی برای درمان بیماری‌های صعب العلاج داده‌اند و این پیشنهادات بکر باقی مانده است؛ متاسفانه می‌بینیم که منبع خارجی توصیه‌های اطبای بزرگ ایرانی را مورد استفاده قرار داده‌اند و سپس ما از آن فرمول‌های آن‌ها استفاده می‌کنیم، وظیفه ما در سازمان غذا و دارو این است راه را باز کنیم تا از ذخایر علمی طب سنتی کشور بهره‌برداری کنیم.

وی اظهار کرد: گله‌مندی‌هایی از سازمان غذا و دارو وجود دارد که چرا رسیدگی به پرونده‌ها کند انجام می‌شود و مقرر کردیم امسال سرعت بررسی پرونده‌ها افزایش پیدا کند، اما تعداد همکاران ما در سازمان غذا و دارو محدود است و از شما درخواست داریم با الگوبرداری از کشور‌های موفق بتوانیم صدور پروانه‌ها را به شرکت‌های رجیستر شده بسپاریم، لازمه این کار این است متخصصان جمع شوند و از نیرو‌های جوان استفاده کنند و ما رای شرکت‌های رجیستر شده در صدور پروانه‌های را در کمیسیون‌ها به رای می‌گذاریم، هزینه‌های صدور پروانه برای شرکت‌ها‌ی رجیستر شده در آیین نامه پیش بینی خواهد شد.

شانه‌ساز مستندات صادرات را یکی از فواید سرعت رسیدگی به پرونده‌ها دانست و گفت: یکی از فواید واگذاری صدور پروانه‌ها افزایش سرعت رسیدگی به پرونده‌هاست، افزون بر این مستندات صادرات که یکی از چالش‌های ماست از این راه به دقت حاصل می‌شوند.

سرپرست سازمان غذا و دارو تاکید کرد: تلاش می‌کنیم تا برخورد تبعیض آمیز با تولیدکنندگان صورت نگیرد، برای رشد سریعتر فرهنگ مصرف در قیمت گذاری‌ها باید به نحوی عمل شود که محصول نسبت به فرآورده‌های شیمیایی قیمت بالاتری نداشته باشد.

وی به بازار هزار میلیارد تومانی دارو‌های گیاهی و فرآورده‌های طبیعی و سنتی اشاره کرد و گفت: این رقم افتخار آمیزی است هرچند باید اکنون رقم ٣ هزار میلیارد را مطرح می‌کردیم پس نباید به هزار میلیارد دلخوش کنیم، ما می‌خواهیم که بازار دارو‌های گیاهی و فرآورده‌های طبیعی و سنتی را بزرگتر کنیم.

شانه‌ساز گفت: نباید محصولات را عوام زده کنیم و معتقدم در عطاری‌ها هم افراد باتجربه‌ای وجود دارد که باید از آن‌ها استفاده کنیم، اما عطاری نباید به بازار مکاره تبدیل شود چرا که باور عموم نسبت به محصولات گیاهی را مخدوش می‌کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان سرپرست سازمان غذا و دارو در پایان با اشاره به راه اندازی شرکت‌های بازرسی خصوصی در حوزه دارو‌های گیاهی و فرآورده‌های طبیعی و سنتی گفت: در نظر داریم شرکت‌های بازرسی خصوصی تأسیس کنیم و بر کارخانه‌ها و داروخانه‌ها و عطاری‌ها با کمک این شرکت‌ها نظارت داشته باشیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.