توانمندسازی افراد درنظام سلامت سبب کاراتر شدن این نظام می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، امیر پیروزیان با اشاره به اهمیت توجه به توانمندسازی افراد جامعه بیان کرد: مشارکت افراد در امور مربوط به سلامتی خود، پاسخگویی موسسات ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی به جامعه، دسترسی افراد به اطلاعات درباره موضوعات سلامت و به طور کلی توانمندسازی افراد درنظام سلامت از اواخر دهه 1970 میلادی با شتاب بسیار آغاز شده و به عنوان بخشی از نظام سلامت قرار گرفته است.

عضو کمیته بیمه سلامت ادامه داد: در واقع باید گفت که دیگر اصلاحات پارامتریک و کمک‌های مالی بدون شناخت کامل و بدون آینده‌نگری پاسخگوی بحران‌های احتمالی آینده نبوده و تغییر الگو نظام سلامت به رویکرد فرد محور تنها راه موجود است.

وی افزود: افراد حق دارند و موظفند در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با سلامت خود شرکت کنند. همچنین افراد باید خود را مسلط بر جریان بهداشت و درمان ببیننند، این امر به آنها کمک می کند تا تصمیماتی واقعی را اتخاذ کنند، بر خلاف نظام سنتی سلامت که در آن بیمار دریافت کننده خدمات درمانی و تصمیمات پزشکی شناخته می شود، در الگوی جدید افراد به طور موثر در سلامت خود و حتی جامعه مشارکت می کنند.

پیروزیان گفت: با توجه به شیوع بیماری‌های غیر واگیر در کشور، توانمندسازی مردم، تغییر سبک زندگی و توجه به پیشگیری می‌تواند در کاهش این بیماری‌ها موثر واقع شود که در این زمینه همه وزارتخانه ها و دستگاه هایی از جمله فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و صدا و سیما می توانند در این امر مشارکت داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی بیمه سلامت عضو کمیته بیمه سلامت در پایان با اشاره به اینکه بخشی از توانمندسازی نیز مربوط به ارائه‌دهندگان خدمت می‌شود، گفت: این کار ‏باید در آموزش‌های پزشکی انجام شود و مفاهیم ارتقای سلامت در آن شکل بگیرد. مهارت‌های ارتباطی و نسخه‌های اجتماعی باید در ‏مباحث آموزشی به پزشکان آموزش داده شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.