مهم‌ترین مشکل ما ساختار معیوب در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید ابراهیم هاشمی ضمن انتقاد از عملکرد برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: مهم‌ترین مشکل ما ساختار معیوب در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی است. مظلوم‌ترین بخش در مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی معاونت غذا و دارو و مدیر داروئی دانشگاه است. سفارش‌دهنده دارو و پاسخ‌گوی دسترسی دارو به بیماران با آنهاست اما پول دست معاونت پشتیبانی قرار گرفته است. معاونت غذا و دارو در دانشگاه نیاز‌های داروئی را اعلام و درخواست می‌کند ولی پول را کس دیگری باید بدهد که به‌هیچ وجه از اولویت‌های داروئی خبر ندارد. 

رییس هیئت امنای انجمن پخش دارو و مکمل انسانی ادامه داد: وقتی اولویت یک دانشگاه داروهایی مانند هموفیلی با این سطح حساسیت است، دانشگاه ملزم است که ابتدا بدهی‌های مربوط به این داروها را پاسخگو باشد. که دارو بلاک نشود و بیماران  تالاسمی، هموفیلی، پیوندی و در کل بیماران صعب‌العلاج دچار مشکل کمبود دارو نشود نه که اولویت دانشگاه سایر پرداخت‌ها باشد.

وی افزود: در گذشته من رییس بیمارستان بودم. در بیمارستان نمی‌شود به بیماری که در تخت است غذا نداد، اما می‌توانیم به بیماران بگوییم که دارویتان را از بیرون از بیمارستان تهیه کنید. وقتی دارو نداریم در دفترچه بیمار می‌نویسیم و می گوییم بروید و از بیرون از بیمارستان تهیه کنید. منظور من این است که اولویت پرداخت در دانشگاه‌ها دارو نیست. من بی‌انصافی نمی‌کنم، دانشگاه‌ با دانشگاه فرق دارد. برخی دانشگاه‌ها واقعا اولویت دارو برایشان مهم است. برخی از این دانشگاه‌ها خیلی خوب پول دارو را می‌دهند، اما نه همه دانشگاه‌ها.

هاشمی گفت: یک مطالعه درست و حسابی در کشور صورت گرفت و به رویت خیلی‌ها رسید. طبق آمار برآمده از این گزارش بین ۲۲ تا ۲۵ درصد کل هزینه‌های مجموعه‌های سلامت مربوط به دارو و تجهیزات پزشکی است. بسته به نوع بیمارستان آموزشی آن دانشگاه هر پولی که به دانشگاه می‌رود باید برای دارو و تجهیزات پزشکی نشان‌گذاری شود و باید ابلاغ کنند که این پول تنها متعلق به دارو است. 

رییس هیئت امنای انجمن پخش دارو و مکمل انسانی یادآور شد: گرچه گفته شده است که پول دارو را نشانه‌دار کردند و حرف‌ در این زمینه بسیار زیاد زده شده است. بطور عملیاتی یک‌بار بابت هزینه کرد ۵۰۰ میلیون یورو برداشت از ذخیره ارزی توضیح بدهند. صرفا نگویند به دارو اختصاص دادیم بلکه عدد بدهند، مگر نمی گویند که اعتبارات نشان‌دار بوده است؟ پس چرا واضح آمار و ارقام منظم منتشر نمی‌کنند. ما آمار مطالباتمان را هر ماه منتشر می‌کنیم. اینکه چقدر فروختیم، چقدر گرفتیم و چقدر طلب داریم.

وی در توضیح مطالبات باقی مانده دانشگاه‌ها به تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان داروئی اظهار کرد: بدهی دو ماه هیچ وقت برای شرکت‌های پخش موضوع نبوده است. اگر کسی می‌گوید دو ماه بدهی باعث انسداد عرضه دارو است دروغ می‌گوید. عمدتا شرکت‌های پخش دارو تا ۵ ماه طلب را به هیچ وقت مدنظر قرار نداده‌اند. موقعی معترض می‌شویم یا اقدام به بلاکه کردن داروخانه‌ها می‌کنیم که مطالباتمان بیش از ۵ ماه در دانشگاه‌ها باقی بماند.

هاشمی تصریح کرد: با عدد و رقم حساب شده می‌گویم، اکنون حدود ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان کل مطالبات شرکت‌های توزیع دارو از دانشگاه‌ها است. این رقم اگر تقسیم بر میزان فروش ما در ماه به این دانشگاه‌‌ها شود،   ۸ ماه و نیم میانگین مطالبات ما به احتساب زمان است. دانشگاهی ۳ ماهه پول را داده است ولی دانشگاهی هم هست که از سال ۹۵ و ۹۶ همچنان به ما مقروض است. 

به گزارش ایلنا رییس هیئت امنای انجمن پخش دارو و مکمل انسانی در پایان ضمن تشریح مشکلات داروئی فروشندگان دارو با دانشگاه‌ها گفت: این مشکلات معاملات داروئی هیچ ارتباطی به بیماری‌های صعب‌العلاج ندارد. ما در تمام حوزه‌های داروئی با دانشگاه‌ها گرفتاری‌های مذکور را داریم. دانشگاهی که بدحساب است در تمام داروها بدحساب است. پول دارو را نمی‌دهد، داروی هموفیلی یا تالاسمی را که جدا به آنها نمی‌دهند، متاسفانه دانشگاه هم خریدار است، هم ناظر است و هم بدهکار.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.