سند خدمات توانبخشی تدوین می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، قاسم جان بابایی در اجلاس معاونین درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، با تاکید بر توجه بیشتر به حوزه توانبخشی، گفت: برگزاری اجلاس معاونین درمان در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، می‌تواند باب توجه به حوزه توانبخشی و مسائل و موضوعات درمان که مرتبط به حوزه توانبخشی است را بگشاید.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: بیمارستان رفیده، تنها بیمارستان توانبخشی کشور است، علاقه‌مند هستیم که در زمینه توانبخشی و خدمات سرپایی و بستری توانبخشی از تجارب دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بهره بیشتری بگیریم.  معاونین درمان نیز می‌توانند از پتانسیل‌های دانشگاه‌هایشان در زمینه ارتقای خدمات توانبخشی استفاده کنند؛ چراکه توانبخشی یکی از حوزه‌های پزشکی است که در کشور ما مغفول مانده است. 

وی افزود: خدمات توانبخشی به صورت متفرقه ارائه می‌شود و به جز مرکز رفیده که این خدمات را به صورت متمرکز ارائه می‌دهد، در جای دیگری خدمات به صورت متمرکز ارائه نمی‌شود. بنابراین از جمله مباحث مهم مورد بحث در این اجلاس، حوزه توانبخشی و تبیین جایگاه آن است که به صورت کاربردی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و سندی برای آن تدوین خواهد شد و چنانچه این سند تدوین شود، از سند درمان، بسیار فرآیندی‌تر خواهد بود.

جان بابایی گفت: خوشبختانه زیرساخت آن در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور فراهم است و امکان سرمایه‌گذاری در این بخش نیز وجود دارد و با توجه به حمایت‌های وزیر بهداشت و زمینه‌ای که در شورای عالی بیمه جهت تحت پوشش قرار دادن خدمات این حوزه وجود دارد، امیدواریم که گام به گام بتوانیم از منابع بیمارستانی برای پوشش خدمات توانبخشی استفاده کرده و در گام اول، به بیمارانی که احتیاج به خدمات خیلی ضروری توانبخشی دارند، خدمت‌رسانی کنیم.

معاون درمان وزارت بهداشت خطاب به معاونین درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ضمن تاکید بر اهمیت بازدیدهای سرزده از مراکز درمانی، گفت: بازدید از مراکز درمانی به منظور شناسایی نقاط ضعف و رفع آنها بسیار اهمیت دارد، اما در وهله اول، باید بر پیشگیری از بروز مشکل در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تاکید شود.

به گزارش ایسنا وی در پایان به موضوعات مورد بحث در این اجلاس پرداخت و گفت: بازنگری بسته‌های طرح تحول سلامت و جمع‌آوری پیشنهادات جدید، توزیع نیروی انسانی متخصص، فرآهم‌آوری اعضا و درمان بیماری‌ها، سلول درمانی، ملاحظات خدمات ناباروری، تداوم طرح‌های پیشگیرانه مانند کمپین فشارخون، دندانپزشکی، اعتباربخشی، پرونده الکترونیک، نظام ارجاع، راهنماهای بالینی، استانداردهای خدمت، سطح بندی خدمات و بودجه و وضعیت HIS بیمارستانی، از جمله محورهایی است که در این اجلاس مورد بحث قرار خواهد گرفت.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.