۹ درصد جمعیت بیمه‌شدگان فعال سازمان افراد ۶۵ سال و بالاتر هستند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حنان حاجی محمودی با اشاره به اینکه امروزه در دنیا حدود ۷۰۰ میلیون سالمند بالای ۶۰ سال زندگی می‌کنند، گفت: البته پیش‌بینی شده، این آمار تا سال ۲۰۲۰ به حدود یک میلیارد نفر برسد. بررسی جمعیتی در ایران نیز حاکی از روند پیرشدن جمعیت در کشور است. طبق سرشماری سال ۱۳۳۵ حدود پنج درصد جمعیت کشور را افراد ۶۰ساله و مسن‌تر تشکیل می‌دادند و این در حالی است که با وجود اینکه این میزان در سال ۱۳۹۰ به ۲/۸ درصد رسید و شاهد طی شدن روند کاهشی بودیم اما، در سال ۱۳۹۵ مجددا شاهد افزایش آن به ۳/۹ درصد بودیم.

مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ادامه داد: نیازهای فرد سالمند به مراقبت‌های سلامت و خدمات بهداشتی متفاوت از دیگر گروه‌های سنی است، مزمن بودن و دوره طولانی بیماری، دو مشخصه بیماری‌های این دوران از زندگی است که مشکلات و هزینه‌هایی بالایی را به فرد و خانواده او تحمیل می‌کند. بر اساس گزارشات، ۸۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال حداقل یک اختلال یا بیماری مزمن دارند. به طور کلی ۲۳ درصد از کل بار بیماری‌ها به اختلالات افراد ۶۰‌ساله و مسن‌تر مربوط می‌شود؛ که به دلیل حساس بودن سالمندان به بیماری‌های مختلف، رویکرد و روش ارائه خدمات سلامت به این گروه، نقش کلیدی در سلامت و درمان آن‌ها خواهد داشت.

وی افزود: ۹ درصد جمعیت بیمه‌شدگان فعال سازمان بیمه سلامت افراد ۶۵ سال و بالاتر هستند، سهم این گروه سنی در میان تمامی سنین در صندوق کارکنان دولت ۱۸درصد، سایر اقشار ۱۸درصد، بیماران خاص ۱۴درصد، روستاییان هفت درصد و خویش فرما و بیمه همگانی پنج درصد است، بالاتر بودن نسبت جمعیت در صندوق کارمندی به دلیل نسبت جمعیت بازنشستگی است، در صندوق سایر اقشار نیز به دلیل وجود  والدین شهدا این عدد به ۱۸درصد رسیده است.

حاجی محمودی درخصوص خدماتی که در حال حاضر این سازمان به افراد تحت پوشش خود ارائه می‌دهد، گفت: در سطح یک خدمات، مراقبت‌های بهداشتی ادغام یافته برحسب گروه‌های مختلف مادر، کودک، سالمند و یا با هدف‌گذاری بیماریابی و غربالگری برخی بیماری‌ها یا عوامل خطری همچون سل، دیابت، فشارخون و قندخون از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعریف شده و در حال اجراست.

وی اظهار کرد خدمات سازمان بیمه سلامت در سطح دو و سه که غالباً گروه سالمندان را در برمی‌گیرد شامل مشاوره روانپزشکی، خدمات توانبخشی، کاتاراکت، اعمال جراحی قلب، گرافت عروقی به دنبال سکته قلبی، تعویض مفصل، سمعک، کارگذاری dbs برای پارکینسون، درمان‌های پوکی استخوان اعم از دانسیتومتری برای تشخیص و درمان‌های دارویی می‌باشد. خدمات ارائه شده در بخش بستری ۹۰درصد بر عهده بیمه و ۱۰ درصد بر عهده بیمار و در بخش سرپایی ۷۰درصد بر عهده بیمه و ۳۰ درصد بر عهده بیمار است. همچنین پوشش سمعک نیز به صورت هر ۱۰ سال یکبار، یک عدد برای افراد با افت شنوایی بالای ۴۰ دسی بل بوده و سهم قابل پرداخت سازمان نیز حدود ۹ میلیون ریال است.

به گزارش ایسنا حاجی محمودی در پایان سهم گروه سنی ۶۵ سال و بالاتر از کل تعداد نسخ دارو و پاراکلینیک که از ابتدای اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک تاکنون ارائه شده است را به تفکیک برشمرد و ادامه داد: ۲۱درصد برای نسخ دارو، ۱۶درصد برای نسخ آزمایش و ۱۲درصد برای نسخ پرتوپزشکی می‌باشد. همچنین ۲۴درصد از هزینه مربوط به نسخ دارو، ۱۷درصد از هزینه مربوط به نسخ آزمایش و ۱۵درصد از هزینه مربوط نسخ پرتوپزشکی که در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک ثبت شده مربوط به گروه سنی ۶۵ سال و بالاتر بوده است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.