محصولات صنعتی و کارخانه‌ای توسط ۴ دستگاه نظارتی قوی رصد می‌شوتد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید امیرمحمد مرتضویان با اشاره به اینکه ریشه سم موجود در شیر و لبنیات موسوم به آفلاتوکسین در غذای دام است، افزود: اگر دام، غذایی مثل علوفه یا ذرت را بخورد که آلوده به کپک های سازنده سم آفلاتوکسین باشد، ممکن است این سم تولید و وارد شیر شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: البته این توضیح بدان معنا نیست که وجود این سم در شیر و لبنیات به میزانی که برای بدن مضر باشد در این محصولات مشاهده شده است، وظیفه سازمان دامپزشکی پایش و بررسی شیر، گوشت و فرآورده های دامی سالم است بنابراین مردم مطمئن باشند که این سازمان نظارت های کافی را به عنوان مرجع ذی صلاح اعمال می کند.

وی در ادامه به ویژگی های شیر سالم اشاره کرد و افزود: شیر سالم شیری است که از فیلترهای استانداردهای ملی کشور عبور کرده باشد، در کشور حدود ۳۳ هزار قلم کالا دارای استاندارد ملی مشخص شده اند، شیر خام باید به لحاظ ویژگی های میکروبی، سموم شیمیایی و حسی دارای استاندار ملی باشد، قطعا محصول استاندارد محصولی سالم است، مبنا از محصول استاندارد یک مبنای شخصی نیست بلکه مبنا اخذ تاییدیه های علمی سازمان استاندارد ملی ایران است.

مرتضویان گفت: سازمان ملی استاندارد ایران، واحد معاونت نظارت بر اجرای استاندارد که در تمام کشور شعب فعال دارد، سازمان غذا و دارو به عنوان متولی سلامت غذا و دارو "وابسته به وزارت بهداشت" سازمان دامپزشکی کشور به عنوان متولی سلامت شیر خام و محصولات لبنی و همچنین انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور مستقر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، متولیان بررسی سلامت فرآورده های غذایی هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: با توجه به نظارت های جدی و مستمر سازمانهایی که در بالا به آن اشاره شد، این اطمینان وجود دارد که  محصولات صنعتی و کارخانه ای در چرخه ای ایمن به دست مصرف کننده برسند، آمارو اخبار سلامت موادغذایی باید از تریبون دستگاه ها و مسئولان ذیربط منتشر شود، نمی توان هراز چندگاهی با اخبار غیرمستند و غیرعلمی ته دل مردم را خالی کرد، محصولات صنعتی و کارخانه ای چهار متولی قوی و نظارتی  دارند که شبانه روز برای تضمین سلامت این محصولات فعالیت می کنند. حتی در برخی کارخانه استانداردها از سطح ملی بالاتر است.

وی اظهار کرد: مردم می توانند برای اطمینان بیشتر از سلامت محصولات لبنی این محصولات را از شرکت های معتبر تهیه کنند چرا که  قدمت و سابقه برخی کارخانجات بزرگ به ۶۰ تا ۶۵ سال بازمی گردد، سیستم کنترل کیفیت قوی این کارخانجات حتی از سازمان استاندارد سخت گیرانه تر است، حد مجاز هر ماده ای در شیر خام در سازمان ملی استاندارد ذکر شده، شیرهای صنعتی شیرهایی هستند که مراجع قانونی سلامت این محصولات را کنترل می کنند، مردم می توانند با آرامش خاطر از محصولات لبنی کارخانه ای استفاه کنند چرا که آسیب عدم مصرف لبنیات می تواند جبران ناپذیر باشد.

مرتضویان ادامه داد: شیر یکی از هدایای خداوند به بشریت است، ایرانیان پیوند بزرگ و تاریخی با سنت ها دارند بنابراین مواد غذایی سنتی همواره با اقبال عمومی ویژه ای مواجه  بوده است، نظارت کافی برمحصولات لبنی فله ای و سنتی وجود ندارد، نبود تاریخ مصرف و پروانه تاییدیه بهداشتی و بی نام و نشان بودن این محصولات موجب می شود که متخصصان نتوانند آماری از سلامت و یا عدم سلامت این محصولات ارائه دهند، ثابت شده کاهش مصرف لبنیات آسیب های کلانی به جامعه وارد می کند، بعد از جنگ جهانی دوم تمام کشورهایی که امروزه از این کشورها با عنوان توسعه یافته یاد می شود برنامه های ویژه ای برای ترویج مصرف شیرارائه دادند.

به گزارش مهر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تاکید کرد: سرانه مصرف شیر دربعضی از کشورها مثل ایرلند، فرانسه و انگلستان از ۴۰۰ لیتر گذشته و این درحالی ست که در کشورما  متاسفانه این عدد ۶۰ لیتر است، آسیب های عدم استفاده از شیر در کاهش ضریب هوشی کودکان، هوش اجتماعی، هوشیاری، کوتاهی قد، رشد استخوان ها و پوکی استخوان اثبات شده است، شیر گاو یکی ازبا ارزش ترین پروتئین های منابع کلسیم و ویتامین D است، فرهنگ سازی و اجرای برنامه های آموزشی در راستای افزایش مصرف سرانه شیر را از سوی متولیان ضروری ذکر کرد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.