کمپین تغذیه سالم در نخستین گام اجرای خود روی بحث ریزمغذی ها تمرکز شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد اسماعیل اکبری در جمع کارگروه کمپین تغذیه سالم، افزود: من از پتانسیل موجود در انستیتو مطلع ام و میدانم در اینجا توان انجام برنامه های کلان ملی وجود دارد و باید انجام شود، امیدوارم هر چه سریع تر دبیرخانه این کمپین در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی تشکیل شود و از تمامی افراد و صاحب نظران این امر برای مشارکت دعوت بعمل آید.

مشاور عالی وزیر بهداشت ادامه داد: در نخستین گام اجرای کمپین تغذیه سالم می توان به عنوان یک مدل و پایلوت، روی بحث ریزمغذی ها تمرکز شود زیرا در اجرای کمپین بحث عدالت اجتماعی هم باید مد نظر قرارگیرد و ما نمی توانیم تنها به مردم توصیه کنیم که چه بخورند بلکه باید به مردم کمک هم بکنیم مواد مورد نیاز بدنشان تامین شود، برای مثال ما قادر نیستیم همه مردم را در مصرف شیر و لبنیات و غذای دریایی به حدی برسانیم که ویتامین D مورد نیاز جامعه را تامین کنیم و نیاز به تامین ریز مغذی ها داریم که از دورترین نقاط کشور تا شهرهای بزرگ در دسترسی مردم باشد.

وی با اشاره به اهمیت اجرای صحیح کمپین تغذیه افزود: این تفکر ارزشمندی است و خود این امر ارزش محسوب می شود و اگر این کمپین را ناقص طراحی و اجرا کنیم زحمات ما زیر سئوال می رود و ممکن است جوابی که می خواهیم از اجرای این کمپین نگیریم. لذا، پیشنهاد بنده این است که از تمامی امکانات موجود چه در سطح وزارتخانه مانند PhC و معاونت بهداشتی، دفتر بهبود تغذیه سازمان غذا و دارو که دارای توان عظیمی هستند در اجرای این کمپین بهره بگیریم.

اکبری با اشاره به کمپین های مشابه اجرا شده در سایر کشورها گفت: حتماً کمپین های بین المللی را مطالعه و آنها را با یکدیگر مقایسه نمایید و چون در طی اجرای کمپین خواهید دید چقدر باید دانش و سطح سواد خود را ارتقاء دهید تا در خصوص یک سلول تا اقتصاد اجتماعی حرف برای گفتن در جامعه داشته باشید. همکاری های بین بخشی با گروه های دانشگاهی چقدر می تواند راهگشا باشد. همکاری های علمی در این کمپین به هیچ عنوان نباید دست کم گرفته شود، باید در جلسه ای این موضوع با وزیر بهداشت با توجه به تاکید وی به پیشگیری و اهمیت غذا و تغذیه در ارتقاء سلامت، مطرح و دستورات و توصیه های وزیر اعمال شود.

به گزارش مهر مشاور عالی وزیر بهداشت در پایان با تاکید مجدد بر نیاز به تلاش مضاعف در کشور در حوزه پیشگیری از بیماری ها بر نقش انستیتو تغذیه اشاره کرد و افزود: مدیریت انستیتو با شتاب بیشتری تمام توان و ظرفیت انستیتو را برای طراحی و اجرای مداخلات همسو با سیاست های وزیر بهداشت به کار گیرد.

در ابتدا این جلسه، میرزای رزاز رئیس انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی به تشریح اهمیت و جایگاه آموزش و ارتقاء فرهنگ تغذیه پرداخت و گزارش کاملی از امکانات و توانمندی های انستیتو برای اجرای کمپین تغذیه سالم با همکاری وزارت بهداشت، ارائه داد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.