تقویت سیستم ایمنی بدن یکی از مهم‌ترین اصول برای پیشگیری از ابتلا به کروناویروس است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مجید قمی با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کروناویروس گفت: اجتناب از رژیم‌های سخت، غیرعلمی و تک‌غذایی، گنجاندن میوه و سبزی در برنامه غذایی‌ روزانه به ویژه میوه و سبزی‌های حاوی ویتامین سی مانند انواع پرتقال، نارنگی، کیوی و سبزیجاتی مانند کلم، گوجه فرنگی و هویج در این زمینه کمک کننده است.

نایب رییس انجمن تغذیه ایران ادامه داد: از مصرف غذاهای حجیم خودداری کنیم، نوشیدن آب و مایعات زیاد، استفاده از گوشت‌های کم‌چرب و توجه بیشتر به میزان دریافت پروتئین روزانه از دیگر نکات است؛ چراکه افرادی که انواع گوشت را نمی‌خورند یعنی دریافت پروتئین کمی دارند اغلب دچار کم‌خونی می‌شوند و کم‌خونی سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند.

وی افزود: بهتر است از گوشت‌های سفید مثل ماهی و مرغ که کم چرب‌ترند بیشتر استفاده کنیم، مصرف روغن زیتون را نیز در رژیم غذایی خود گنجانده و آن را جایگزین روغن‌های معمولی کنیم. همچنین مواد لبنی و تخم‌مرغ را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنیم، آنتی اکسیدان‌ها  نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند، پیش‌ساز ویتامین A  آنتی اکسیدانی است که در هویج، اسفناج و انواع سبزی‌های رنگی وجود دارد. همچنین مصرف ویتامین C نیز توصیه می‌شود. ویتامین سی در کیوی، پرتقال و نارنگی به وفور یافت می‌شود.

قمی گفت: ویتامین E هم آنتی اکسیدانی قوی است و در جوانه‌ها و سبزیجات برگ سبز وجود دارد، سلنیوم نیز در تقویت سیستم ایمنی موثر بوده و در ماهی، بادام‌هندی، تخمه آفتابگردان و سبوس گندم یافت می‌شود، مصرف روزانه حداقل پنج واحد میوه و سبزی ضروری است، فلفل و زردچوبه در غذای خود بریزیم و از مصرف غذای خام بپرهیزید.

نایب رییس انجمن تغذیه ایران تاکید کرد: باید به میزان دریافت پروتئین و املاح و ویتامین‌های دریافتی توجه کنیم، وقتی بدن دچار سوء تغذیه می‌شود سیستم ایمنی ضعیف می‌شود، البته برخی به غلط تصور می‌کنند اگر ویتامین سی بیشتری مصرف کنند، سیستم ایمنی شان بیشتر تقویت می شود، در حالیکه اگر تعادل در مصرف مواد غذایی رعایت شود، نتیجه بهتری حاصل می شود.

وی با اشاره به ضرورت رعایت اصول بهداشت فردی و عمومی برای پیشگیری از بروز و شیوع کرونا اظهار کرد: در هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی را بپوشانیم و دستمال مصرف شده را در داخل سطل در دار بیندازیم. همچنین بهتر است از حیوانات خانگی و وحشی دوری کنیم، از ترددهای غیرضروری در محیط‌های شلوغ و پرازدحام خودداری کنیم، در محیط‌های شلوغ و پر ازدحام از دستکش استفاده کنیم. همیشه قبل از غذا دست‌ها را بشوییم و از مصرف قلیان در قهوه‌خانه‌ها خودداری کنیم، چرا که قلیان در قهوه‌خانه‌ها دست به دست شده و می‌تواند زمینه انتقال بیماری را فراهم کند.

به گزارش ایسنا قمی در پایان اضافه کرد: وزارت بهداشت تنها مرجع معتبر اطلاعات حوزه بهداشت و سلامت است، بنابراین از توجه به منابع غیرعلمی منتشر شده در فضای مجازی به منظور پیشگیری از بروز کرونا ویروس خودداری کنیم؛ چراکه نتیجه‌ای جز گمراهی ندارد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.