ویتامین A سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروس کرونا تقویت می‌کند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، تیرنگ نیستانی با بیان اینکه لبنیات، تخم مرغ، انواع گوشت، سبزیجات زرد و نارنجی منبع سرشار ویتامین A  هستند، گفت: کمبود ویتامین A عامل عفونت تنفسی و آسیب به پوست و سیستم گوارشی می‌شود، سیب زمینی، کلم، هویج، فلفل، زردآلو، انبه، تخم مرغ وکره حاوی این ویتامین هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: کاهش روی دستگاه ایمنی را ضعیف می کند به همین جهت استفاده ها از منابع معدنی مانند روی در رژیم غذایی می تواند تاثیر بسزایی در ارتقا سطح ایمنی بدن داشته باشد، کاهش روی می تواند دستگاه ایمنی را تضعیف کند و زمانی که مشکلات تغذیه ای ایجاد می شود دستگاه ایمنی بدن اولین نقطه ای در بدن است که دچار آسیب می شود و در عین حال زمانی که مشکل کمبود ویتامین ها در بدن جبران می شود سیستم ایمنی آخرین جایی در بدن است که ترمیم خواهد شد.

وی چاقی و اضافه وزن را موضوعی کاملا بی ارتباط با کمبود ویتامین و مواد معدنی در خون دانست و افزود: تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که چربی شکمی و دچار اضافه وزن هستند نیز در بیشتر موارد دچار کمبود ویتامین هستند بنابراین چاقی هیچ ارتباطی به کافی بودن ویتامین ها در بدن ندارد، تامین ویتامین D در بدن برای حفظ ایمنی ضروری است، کاهش ویتامین D می تواند برایمنی ذاتی بدن اثر گذار باشد و کمبود ویتامین هایی که در بدن علایم خاصی ایجاد نمی کند، می تواند در دراز مدت مشکلات جدی ایجاد کند.

نیستانی با اشاره به این که وظیفه محافظت از بدن در برابر انواع میکروب ها همانند باکتری، ویروس و عوامل بیماری‌زا به عهده سیستم ایمنی است گفت: با دانش کنونی این تفکر که می توان صرفا  با مصرف خوراکی ها دیواری در برابر ابتلا به بیماری های واگیر دار ایجاد کرد، تفکر اشتباهی است، سلامت بدن در گرو سیستم ایمنی سالم و قوی بوده و نقص سیستم ایمنی بر شدت بیماری اثر گذار است، اگر چنانچه دونفربه این بیماری مشترک مبتلا شوند تظاهرات بالینی در این دوفرد بسته به میزان شدت و مقاوت بدن متفاوت است، بطور مثال یک بیماری و یا ابتلا به یک ویروس مشترک می تواند  در یک فرد کشنده باشد ولی در فرد دیگری علائم و عوارض جدی نداشته باشد.

به گزارش ایرنا عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تصریح کرد: تعداد مبتلایان در بیماری نظیر کرونا، سارس و یا آنفولانزا بیشتر از افرادی است که جان خود را در اثر ابتلابه این بیماریها از دست داده اند، دستگاه ایمنی بدن به تنهایی متاثر از تغذیه نیست هرچند که تغذیه می تواند نقش مهمی در عوارض و شدت ابتلا به این بیماریها داشته باشد، خستگی و کارسنگین یکی دیگر از عوامل ابتلا به انواع بیماریها است، افرادی که خواب کافی، راحت و با کیفیت ندارند به دلیل نقص سیستم ایمنی بیش از سایرین در معرض ابتلا به انواع  بیماریها و ویروس ها هستند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.