علت افزایش سرعت بیماریابی در ایران
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی اکبرحق دوست به بررسی نحوه عملکرد کشورهای مختلف در مواجهه با کرونا پرداخت و گفت: هر چقدر تعداد تست‌های بیشتری از افراد گرفته شود موارد بیشتری از بیماری را می توانیم شناسایی کنیم، همچنین هر چه تعداد فوتی‌های بیماری افزایش یابد، نشانه این است که اپیدمی شدیدتر شده است.

مدیر کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا ادامه داد: چین مدیریت خوبی در کنترل بیماری داشته است، ایتالیا و اسپانیا وضعیت وخیم تری از آمریکا دارند، از حدود ۲۰ اسفندماه کم کم سر و صدای بیماری کووید ۱۹ در آمریکا شروع شد. بین آمریکا و چین ارتباطات و مراودات زیادی وجود دارد به طوری که آمریکا در ابتدا تعداد موارد مبتلا را به خوبی شناسایی نکرده بود، زمانی که در نیویورک اپیدمی شدید شد، کل آمریکا به تکاپو افتاد، مرگ‌های ناشی از این بیماری در آمریکا شیب تندی به نسبت ابتلا دارد، احتمالاً در روزهای ابتدایی در آمریکا موضوع جدی گرفته نشد، شیب مرگ و میرها در آمریکا بسیار تند است لذا این موضوع نشان می‌دهد که آن‌ها با تاخیر به شناسایی و تشخیص مبتلایان پرداخته اند.

وی افزود: مرگ‌های روزانه در آمریکا در حال افزایش است، کشورهای اروپایی و امریکایی در پوشش بیمه‌ای مبتلایان به ویروس کرونا ناتوان هستند، از آمریکا به عنوان یک ابرقدرت انتظار داشتیم تا شیب تندی در تعداد مبتلایان و فوتی‌ها نداشته باشد. این کشور در بحث بهداشتی امکانات ضعیفی دارد، آمریکا زیرساخت‌های بهداشتی ضعیفی دارد و به همین دلیل اوضاع در این کشور خوب نیست، نمره بالایی به بحث سلامت سیستم آمریکا نمی‌توانیم بدهیم، آمریکا در شاخص امید به زندگی نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی عقب‌تر است، لذا موضوع در آمریکای شمالی جدی است، ساختار درمان در آمریکا با اروپا تفاوت دارد به طوری که کشورهای اروپایی نگاه سوسیالیستی به سلامت دارند.

حق دوست گفت: ایتالیا قبل از آمریکا به شناسایی مبتلایان پرداخته است، ایتالیا در استفاده از کیت تشخیص محدودیت دارد؛ به طوری که آن را به صورت فراگیر انجام نمی‌دهد، در این کشور با بحث فرسودگی نیروی انسانی مواجه هستیم و پزشکان و پرستاران وقتی به فرسودگی می‌رسند توان کار خود را از دست می‌دهند که این موضوع سبب افزایش مرگ و میر می‌شود، ایتالیا یکی از کشورهایی است که پیرترین جمعیت دنیا را دارد، کره‌جنوبی در مدیریت ویروس موفق عمل کرده است، اپیدمی در این کشور خیلی زود شروع و بیماری به خوبی کنترل شد، این کشور با شیب ملایمی بیماری را طی می‌کند و مانع به وجود آمدن پیک‌های بعدی شده است.

مدیر کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا تصریح کرد: کره جنوبی، چین و ژاپن تجربه ویروس سارس را داشتند و این موضوع به آن‌ها کمک بسیار زیادی کرد، آن‌ها مانور خوبی را داشتند و توانستند از تجربیات خود به خوبی استفاده کنند. این کشور از سیاست ایزولاسیون بخوبی استفاده کرد و هر فرد مثبتی را که پیدا می‌کرد به شناسایی اطرافیانش و ایزوله کردن آن‌ها می‌پرداخت و مانع پخش بیماری می‌شد، کره جنوبی در تعداد مرگ‌ها روند ثابتی را پیدا کرده است، این کشور امکانات ارائه خدمات پیشرفته را دارد؛ به طوری که توانسته خدمات بسیار خوبی را به مبتلایان ارائه دهد، در ایران عشق و علاقه به خدمت ارزش افزوده است؛ به گونه‌ای که مردم تیم پزشکی را شرمنده می‌کنند و تیم پزشکی جهادگرانه انجام وظیفه می‌کنند. خوشبختانه ما به فرسودگی نیروی انسانی نرسیده‌ایم و نوع دوستی شعله ور شده است.

وی اظهار کرد: ما به پای تکنولوژی کره جنوبی و ژاپن نمی‌رسیم، اما تیم پزشکی توانستند به تجربیات خوبی دست پیدا کنند، سرعت افزایش بیماران ما سرعت قابل قبولی دارد لذا روند مرگ و میرها در مقایسه با سایر کشورها شیب ملایمی دارد و خیلی بالا نرفته است، ما توانستیم این شیب را سریع کنترل کنم، به سرعت توانستیم بیش از ۶۰ آزمایشگاه تشخیص ویروس کرونا را راه اندازی کنیم، ما هم همانند کره جنوبی به دنبال شناسایی و ایزوله کردن افراد مبتلا هستیم، تقریبا اکثر تخت‌های بیمارستانی آماده پذیرش بیماران کرونا بودند، اما هر لحظه ممکن است شیب تغییر کند این بیماری هنوز در جامعه وجود دارد و به وفور در حال انتقال است، زیاد شدن تست‌های آزمایشگاهی در شهرها دلیل اصلی افزایش سرعت بیماریابی در ایران است، بیمار باید احساس مسئولیت کند. در خانه بماند و به توصیه‌های بهداشتی عمل کند و در صورت لزوم در نقاهتگاه حضور یابد.

به گزارش ایسنا در پایان محبیان کارشناس رسانه در ادامه این برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه در این زمینه رسانه‌ها فعالیت‌های خودشان را داشتند، گفت: روزنامه‌نگاری بحران ذیل مدیریت بحران قرار می‌گیرد لذا وضعیت ویژه است و رسانه‌ها به وظیفه خود یعنی اطلاع‌رسانی آموزش محور پرداختند. باید اذعان داشت که رسانه‌ها به خوبی عمل کردند و توانستند از پس این کار برآیند، رسانه‌ها از منبع قدرتمندی اطلاعات را اخذ می‌کنند، مردم باید نسبت به خطرات این مسئله آگاه باشند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.