مردم از خرید مواد غذایی روباز و سنتی در زمان شیوع ویروس کووید-۱۹ خودداری کنند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید امیر مرتضویان در خصوص وجود ویروس کرونا در مواد غذایی گفت: با توجه به اطلاعات موجود، دمای سالم سازی مواد غذایی برای حذف ویروس کرونای احتمالی موجود در آن ها، حداقل ۶۰  و ترجیحا ۷۰ درجه سلسیوس در نظر گرفته می شود و ممکن است آلودگی احتمالی در این مواد در کمتر از این دما، از بین نرود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: مردم اکثر مواد غذایی صنعتی را با اطمینان خاطر می توانند مصرف کنند، زیرا با ضریب بهداشتی بالا تهیه می شوند و ماده اولیه آن ها اغلب سالم سازی بهداشتی می شود، اما در خصوص محصولات غذایی غیر صنعتی، هم در ماده اولیه تولید و هم پس از تولید، احتمال آلودگی به ویروس کرونا وجود دارد.

وی در خصوص لبنیات پاستوریزه افزود: شیر پاستوریزه در طول فرآیند تولید برای ۱۵ ثانیه در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار می‌گیرد که آلودگی احتمالی را از بین می برد. میزان دما برای شیر استریلیزه نیز به مراتب بیشتر است، بنابراین در مجموع تمامی لبنیات بسته بندی و صنعتی که از شیر پاستوریزه تهیه می شوند همچون ماست، پنیر، خامه و بستنی را با اطمینان کامل مصرف کنید. البته بعد از خرید بسته بندی آنها نیاز به شست و شو با آب و مایع شوینده دارد.

مرتضویان فرآیندهای پخت و آماده سازی فرآورده های گوشتی همچون سوسیس را نیز قابل اطمینان خواند و گفت: دمای پخت این محصولات نیز بالای ۷۰ درجه سلسیوس است، اما نکته قابل توجه در خصوص کالباس، احتمال بروز آلودگی ثانویه هنگام باز کردن بسته بندی اولیه، برش زدن و گذاشتن آن در بسته در مغازه یا مرکز خرید است. در خصوص سوسیس این نگرانی وجود ندارد چراکه هم به صورت بسته بندی اولیه از کارخانه به فروش می‌رسد "و در کارخانه شرایط پخت اولیه را گذرانده است" و هم مصرف کننده طی پخت و پز خانگی، مجددا آن را در معرض گرمای کافی قرار می دهد. به طور کلی باید توجه داشت که متخصصان علوم تغذیه ای، مصرف مستمر سوسیس و کالباس را توصیه نمی کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه، ویروس کرونا را قابل انتقال از حیوان به انسان اعلام کرد و گفت: به همین منظور توصیه می شود برای مصرف محصولاتی همچون تخم مرغ نکات بهداشتی را رعایت کنید؛ بدین صورت که در صورت تمایل به آبپز کردن، حتما به مدت کافی در معرض گرما قرار دهید تا کاملا پخته شود. تخم مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد چون گرمای کافی می بیند، احتمال آلودگی نان های کاملا صنعتی نزدیک به صفر است، نان های کاملا صنعتی که همگی بسته بندی شده هستند، آلوده نیستند، استفاده از نان سنتی در صورت گرما دادن کافی، پیش از استفاده، بدون مشکل است، در این قبیل نان ها بعد از فرآیند پخت، احتمال آلودگی از طریق محیط پخت و عرضه وجود دارد.

وی انتقال آلودگی را از فرآورده های غیرصنعتی محتمل دانست و گفت: در این دوران مردم بر خرید و مصرف آبمیوههای باز، لبنیات غیر پاستوریزه سنتی همچون شیر، پنیر، خامه و بستنی اصرار نداشته باشند. همچنین اگر تصور می کنید با جوشاندن شیر سنتی "به عنوان روشی مرسوم در منزل" مشکل برطرف می شود، بهتر است بدانید جوشاندن شیر از نظر تغذیه‌ای و بهداشتی اصلا کاری درست و اصولی نیست، مغزها مانند پسته، بادام و تخمه، حتی در انواع از پیش بسته بندی شده، برای حصول اطمینان، قبل از مصرف با استفاده از مایکروویو یا تفت دادن، گرما داده شوند.

به گزارش ایسنا مرتضویان در پایان اضافه کرد: مصرف فرآورده‌های صنعتی پروبیوتیک "همچون ماست و پنیر" و مکمل‌های پروبیوتیک می تواند برای بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید باشد، در کنار محصولات پروبیوتیک یا فراسودمند، مصرف ترکیبات بیواکتیو یا زیست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی به ویژه میوه‌ها و سبزی‌های تازه و همچنین ادویه‌هایی مانند زعفران، زنجبیل، دارچین و زردچوبه را نیز به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن نیز توصیه می‌شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.