خون اهدایی بانوان از سالم‌ترین منابع خونی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بشیر حاجی بیگی گفت: در سال گذشته ۹۵.۷ درصد خون‌های اهدایی در کشور مربوط به آقایان بوددر حالیکه ۲۰ میلیون نفر از بانوان ایرانی دارای شرایط اهدای خون هستند، اما شاهد مشارکت کمرنگ بانوان در امر اهدای خون هستیم.

سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: نیمی از جمعیت کشور را خانم‌ها تشکیل می‌دهند، مطالعات گسترده در ایران و سایر کشورهای جهان نشان می‌دهد به دلیل گرایش کمتر بانوان به رفتارهای پرخطر و توجه بیشتر به داشتن زندگی سالم، خون اهدایی بانوان از سالم‌ترین منابع خونی است، همچنین بانوان به عنوان رکن اصلی خانواده می‌توانند با مشارکت در اهدای خون، علاوه بر ترویج رفتارهای انسان دوستانه، در آموزش فرزندان و شرکت در عرصه فعالیت‌های خداپسندانه گام مهمی در افزایش مشارکت خانواده ها در اهدای خون داشته باشند.

وی افزود: در سال گذشته دو میلیون و ۵۵۳ هزار نفر برای اهدای خون در سراسر کشور به مراکز انتقال خون مراجعه کردند که از این تعداد مراجعه دو میلیون و ۴۰۶ هزار واحد خون اهدا شده است، در سال ۹۸، نزدیک به ۲۳۷ هزار و ۴۰۰ نفر برای بار اول در کشور اقدام به اهدای خون کرده‌اند، همچنین شاخص اهدای خون بانوان در کشور در سال ۱۳۹۸، ۴.۳ درصد بوده و استان لرستان با هشت درصد، مرکزی با ۷.۱ درصد، کردستان با ۶.۹ درصد و سیستان و بلوچستان با ۶.۹ درصد رتبه های اول تا چهارم را در این زمینه دارا هستند.

به گزارش ایرنا حاجی بیگی در پایان گفت: در سال ۱۳۹۸، سه میلیون و ۴۹۴ هزار واحد خون و فرآورده‌های آن شامل گلبول قرمز، پلاسما و پلاکت در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور توزیع شده است. بیشترین مصرف خون و فرآورده‌های آن در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان‌های تهران با ۷۹۰ هزار واحد خون بوده است و سپس فارس با ۲۸۸ هزار واحد خون و خراسان رضوی با ۲۶۳ هزار واحد خون در رده‌های بعدی قرار دارند. باید توجه کرد که کلان شهر تهران با داشتن ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی پرمصرف ترین شهر کشور از نظر مصرف خون و فرآورده های آن محسوب می شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.