عدم مصرف شیر مادر باعث بروز نرمی استخوان در کودکان می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، پروین میرمیران گفت: مصرف شیرهای غیر پاستوریزه، امکان دارد بیماری‌های عفونی، میکروبی و انواع اسهال ها را به دنبال داشته باشد. اما اولویت ما سالم بودن شیر است و می توانیم از  شیر پاستوریزه یا هموژنیزه با حفظ ارزش غذایی آن استفاده کنیم. مصرف شیر برای سلامت بدن ضروری است، اما نوشیدن شیر فاسد یا آلوده می‌تواند باعث بیماری های خطرناکی شود.

مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی کشور ادامه داد: در حال حاضر تکنولوژی به قدری پیشرفت کرده است که استریلیزه و هموژنیزه کردن شیر، بهداشت آن را فراهم می کند، در لبنیات نباید از روغن پالم استفاده شود، البته در انواع لبنیات بخصوص ماست به منظور بهبود طعم و مزه، روغن های خوراکی اضافه می کنند و ممکن است که مصرف مکرر آن برای سلامتی مشکل ساز باشد. بنابراین در اصالت و برچسب های تغذیه ای کالاهای خوراکی باید به میزان و نوع چربی افزوده شده به آن به طور دقیق اشاره شود.

وی به مصرف روزانه شیر در گروه های مختلف سنی تاکید کرد و افزود: برای کودکان توصیه شده که روزانه حداقل دو لیوان شیر مصرف کنند و در مورد کودکان دو سال به بالا توصیه به مصرف شیر کم چرب و کودکان زیر دوسال طبق علم روز و نظر اسلام توصیه به مصرف شیر مادر شده است. تغذیه با شیر مادر مناسب‌ترین نوع تغذیه برای شیرخوار است. پس از زایمان، هیچ لحظه ای را برای شروع تغذیه با شیر مادر نباید از دست داد. چربی موجود در شیر مادر از نوع چربی های با زنجیره متوسط و بلند است که به راحتی قابل هضم هستند و شیر مادر حدود چهار درصد چربی دارد. در حال حاضر علم روز به این نتیجه رسیده که مادران در سراسر دنیا و حتی آمریکا تشویق می شوند تا به فرزندانشان شیر خود را بدهند.

میرمیران گفت: طبق تحقیقات انجام شده، شیر مادر برای رشد جسمی و ذهنی کودک با وجود چربی، برای رشد غشاهای سلولی موثر است. کودکانی که شیر مادر دریافت می کنند، در مقابل بیماری هایی همچون سرطان، ام اس و سایر بیماری‌ها مقاوم هستند؛ چرا که شیر مادر سرشار ازایمونوگلوبین‌های تقویت کننده سیستم ایمنی است، عدم مصرف شیر مادر نرمی استخوان را به دنبال دارد و در الگوهای غذایی و راهنماهای روزانه گفته می شود که نوزادان باید شیر مادر را دریافت کنند، افرادی که تا سن بلوغ شیر را تا دو لیوان مصرف می‌کنند، از رشد استخوانی بهتری برخوردار هستند. یعنی رشد آن ها، متناسب با قد و ژنتیک خانواده خواهد بود. اما افرادی که شیر کمتر مصرف می کنند ممکن است از جهت قدی به حد پتانسیل نرسند، همچنین چون ترکیب شیر از کلسیم است توصیه به دریافت شیر برای استحکام دندان می کنیم.

به گزارش ایسنا مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی کشور در پایان اضافه کرد: شیر در گروه لبنیات بیشترین تاثیر را در نشست کلسیم بر استخوان ها دارد تا ماست و پنیر و ... . بنابراین برای جلوگیری از نرمی استخوان در کودکان شیر را توصیه و در بزرگسالان برای پیشگیری از پوکی استخوان و شکستگی‌های نواحی مختلف استخوان ناحیه دست و... نیز توصیه به مصرف لبنیات به ویژه لبنیات غنی شده از ویتامین D می‌شود. چون جذب کلسیم با ویتامین D افزایش می‌یابد. بنابراین اگر کلسیم در کنار ویتامین D باشد جذب آن بهتر است و از پوکی استخوان پیشگیری می کند. برای همین به افراد مسن توصیه می شود یک تا دو لیوان شیر به طور روزانه به منظور جلوگیری از پوکی استخوان مصرف کنند.

پایان پیام/

مطالب مشابه