روزنامه‌نگاری باعث مدیریت استرس می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علاوه بر تغذیه مناسب که همواره مورد تاکید پزشکان به ویژه متخصصان تعذیه است عوامل دیگری از جمله عوامل روحی و روانی، خواب کافی و ورزش در افزایش یا کاهش سیستم ایمنی بدن موثر است، خواب کافی و در عین حال مفید مورد تاکید بسیاری از متخصصان است، عاملی که ربابه شیخ الاسلام متخصص سلامت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه به رعایت آن تاکید دارد.

وی اظهار کرد: انواع مکمل ها، رژیم غذایی و اصلاح شیوه زندگی سلامت سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با افزایش سیستم ایمنی بدن خود را در مبارزه با بیماریها کمک می کند، خواب و مصونیت با هم گره خورده، در حقیقت، خواب ناکافی یا خواب با کیفیت کم با حساسیت بالاتر در بروز  بیماری در ارتباط است. در یک مطالعه در ۱۶۴ نفر از بزرگسال سالم مشخص شد افرادی که هر شب کمتر از ۶ ساعت می خوابیدند، بیشتر از افرادی که هر شب ۶ ساعت یا بیشتر می خوابیدند، احتمال ابتلا به سرماخوردگی را داشتند.

مدیر موسسه بهداشت و سلامت عمومی کشور ادامه داد: استراحت کافی مصونیت طبیعی بدن را تقویت می کند به همین دلیل گفته می شود در هنگام بیماری بیشتر بخوابید تا سیستم ایمنی بدن شما بتواند با بیماری بهتر مبارزه کند، بزرگسالان هر شب باید ۷ ساعت یا بیشتر بخوابند، در حالی که نوجوانان ۸ تا ۱۰ ساعت و بچه‌های کوچک‌تر و نوزادان تا ۱۴ ساعت نیاز به خواب دارند، اگر در خواب مشکل دارید، یک ساعت قبل از خواب استفاده از تلوزیون و موبایل را  محدود کنید، زیرا نور آبی ساطع شده از تلفن، تلویزیون و رایانه شما ممکن است ریتم شبانه روزی شما یا چرخه طبیعی خواب بیدار شدن بدن را مختل کند.

شیخ‌الاسلام گفت: غذاهای گیاهی مانند انواع سبزی، میوه، صیفی ها، آجیل، دانه و حبوبات سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند در مقابل عوامل بیماری زا مضر کمک کنند و آنتی اکسیدان های موجود در این مواد غذایی با مبارزه با ترکیبات ناپایدار به نام رادیکال های آزاد رادیکال های آزاد مولکول هایی بسیار واکنش پذیر و ناپایدار هستند که به طور طبیعی به عنوان محصول جانبی متابولیسم "اکسیداسیون" در بدن و یا در معرض قرار گرفتن در معرض سموم موجود در محیط مانند دود تنباکو و نور ماوراء بنفش در بدن تولید می شوند، سلامت را تضمین می کنند.

وی افزود: آنتی اکسیدان ها در غذاهایی که می خوریم، می توانند این مولکول های ناپایدار را خنثی کرده و خطر آسیب را کاهش دهند و به کاهش التهاب کمک کنند، رادیکالهای آزاد در مقادیر زیاد  می تواند باعث بیماریهای التهابی شود  و التهاب مزمن به بسیاری از شرایط سلامتی، از جمله بیماری های قلبی، آلزایمر و برخی سرطان ها مرتبط است، چربی های سالم، مانند اسید های چربی  که در روغن زیتون و ماهی قزل آلا وجود دارد، ممکن است با کاهش التهاب، پاسخ ایمنی بدن  به عوامل بیماریزا را تقویت کنند، اگرچه التهاب سطح پایین، پاسخ طبیعی بدن به استرس یا آسیب است، اما التهاب مزمن می تواند سیستم ایمنی بدن  را سرکوب کند.

مدیر موسسه بهداشت و سلامت عمومی کشور تصریح کرد: اسید های چرب موجود در روغن زیتون ضد التهاب بسیار خوبی هستند که خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ را کاهش می دهند  و  خاصیت ضد التهابی آن ممکن است به بدن شما کمک کند تا باکتری ها و ویروس های مضر برای بیماری مقابله کند، کم آبی بدن می تواند باعث سردرد شود و عملکرد بدنی، تمرکز، روحیه، هضم و عملکرد قلب و کلیه را مختل کند. این عوارض می توانند حساسیت را به بیماری افزایش دهند، برای جلوگیری از کم آبی، باید روزانه مایعات کافی بنوشید تا ادرار شما کم رنگ شود. آب توصیه می شود زیرا فاقد کالری، مواد افزودنی و قند است.

به گزارش ایرنا شیخ الاسلام در پایان اضافه کرد: استرس طولانی مدت باعث التهاب و همچنین عدم تعادل در عملکرد سلولهای ایمنی می شود به طور خاص، استرس روانی طولانی مدت می تواند پاسخ ایمنی در کودکان را سرکوب کند، فعالیت هایی که ممکن است در مدیریت استرس کمک کند شامل مدیتیشن، ورزش، روزنامه نگاری، یوگا است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.