دانش آموزان با رعایت تمامی شیوه نامه‌های بهداشتی در کلاس‌های درس حاضر شوند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، شاداب صالح پور گفت: در روزهایی که کرونا همچنان ادامه دارد، بازگشایی حضوری نیازمند رعایت اصول بهداشتی و ایمنی از سوی کادر آموزش، دانش آموزان  و والدین است، حضور کودکان در محیط های اجتماعی  ضرورتی انکارناپذیر است، کودکان باید با سایر همسالان خود در ارتباط باشند چرا که این مهم در شکل گیری شخصیت اجتماعی و علمی کودکان بسیار موثر است.  

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تقویت زیرساخت‌های بهداشتی و آموزشی در دوران کرونا را ضروری دانست و گفت: حضور دانش آموزان در کلاس ها به صورت حضوری بستگی به تامین این زیرساخت ها دارد، به نظر می رسد در صورت تامین زیرساخت ها به شرط رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی تجربه برقراری کلاس های حضوری توام با آموزش های مجازی می تواند تا پایان پاندمی کرونا کمک کننده باشد.

وی همچنین نسبت به حضور دانش آموزان در مدارس با بیماری های زمینه ای مانند آسم، قلبی و عروقی، خود ایمنی، دیابت و همچنین دانش آموزانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی "کورتون" مصرف می کنند هشدار داد و تاکید کرد: والدین این دانش آموزان باید ضمن اطلاع رسانی وضعیت عمومی و جسمانی فرزند خود به مسوولان مدرسه پیش از هر اقدامی با پزشک مشورت کنند، کودکانی که در گروه های پرخطر ابتلا به بیماری ها قرار دارند بیش از سایرین در معرض عفونت های تنفسی قرار دارند، بنابراین باید با دقت و وسواس بیشتری در مدارس حاضر شوند.

صالح پور آموزش نکات و توصیه های بهداشتی به دانش آموزان را ضروری دانست و به والدین توصیه کرد: کودکان کاملا آموزش پذیر هستند و در بسیاری از موارد حتی بیشتر از بزرگسالان قوانین و مقررات را رعایت می کنند بنابراین باید به کودکان آموزش داد، دانش آموزان باید نسبت به مواردی چون داشتن ماسک و دستکش و اصول استفاده صحیح و دفع مناسب آن، رعایت حداقل فاصله یک متری با همکلاسیها و کارکنان مدارس، ممنوع بودن دست دادن و روبوسی در مدرسه، به همراه داشتن لوازم التحریر و خودداری از به اشتراک گذاری وسایل خود توجه داشته باشند.

فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان از مدیران مدارس خواست از تجمعات بدون رعایت فاصله مناسب در محوطه مراکز آموزشی و کلاس درس معلمان جلوگیری کنند و اضافه کرد: بهتر است دانش آموزان در منزل وعده غذایی را صرف کنند و درصورت نیاز باید ضمن شست و شوی دست ها، بسته های مواد خوراکی قبل از مصرف کاملا شسته یا ضدعفونی شود،خانواده ها به محض مشاهده علایم بیماری کرونا نظیر تب، سرفه و یا علایم گوارشی باید با پزشک در ارتباط باشند،  توضیح داد: ارتباط با پزشک صرفا به معنای برقراری ارتباط حضوری نیست بلکه می توان در دوران پاندمی به صورت مجازی یا تماس تلفنی از مشاوره پزشک متخصص بهره مند شد، تهوع، استفراغ، دل درد، قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست می تواند از دیگر نشانه های ابتلا به کرونا باشد که باید در صورت مشاهده از سوی والدین اقدامات بعدی انجام شود.

وی بهره مندی از مشاوران تخصصی وزارت بهداشت و استفاده از کتابچه ها و گایدلاین های راهنمای بهداشتی از سوی والدین را یکی دیگر از راه های کنترل و درمان کرونا ذکر کرد و افزود: تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با کرونا اهمیت زیادی دارد، تغذیه متعادل به سیستم ایمنی کمک می کند ولی هیچ ماده غذایی یا مکملی وجود ندارد که بتواند سیستم ایمنی را فراتر از حد طبیعی تقویت کند.

صالح پور با یادآوری نقش ویتامین دی در تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله پیشگیری از بیماری‌های حاد تنفسی و در شرایط کنونی ضرورت استفاده مکرر از مکمل ویتامین دی در تمامی گروه‌های سنی را یادآور شد و گفت: دریافت ویتامین دی کافی فقط از راه تغذیه کار آسانی نیست غذاهای سرشار از ویتامین دی انواع ماهی‌های روغنی و تخم مرغ هستند ولی برای دریافت مقدار کافی از این ویتامین باید به صورت روزانه و با مشورت پزشک ویتامین D به صورت قطره یا قرص مصرف شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف سایر ویتامین ها نظیر ویتامین های آ، سی و روی را با مشورت پزشک برای دانش آموزانی که دچار مشکلاتی نظیر سوء جذب یا بیماری ضعف سیستم ایمنی هستند ضروری ذکر کرد و ادامه داد: تب، علایم تنفسی و گوارشی شایع‌ترین علل عفونت با ویروس کرونا به شمار می رود، تب می‌تواند به عنوان یک علامت هشدار دهنده در شک به عفونت با ویروس کرونا مطرح باشد بنابراین در اولین اقدام استفاده از داروهای تب بر، مصرف مایعات فراوان و چای کم رنگ توصیه می شود، هرگز نباید کودکان را وادار به تغذیه  کنیم چرا که آثار مخرب این اقدام  به مراتب خطرناک تر از منفعت آن است.

وی تاکید کرد: پرهیز از مصرف فست فودها و استفاده از ماست و آب میوه های طبیعی یکی دیگر از مواردی است که ضرورت آن را در دوران مشاهده علایم بیماری باید مورد توجه قرار داد، مصرف گوشت نیز در دوران بیماری هیچ گونه منعی ندارد و گوشت سفید، قرمز، انواع کربوهیدارت ها و میوه ها متناسب با میل کودک باید مصرف شود، باید تا پایان شیوع کرونا و برای کاهش ریسک انتقال این ویروس تمامی مواد غذایی بسته بندی نیز با دقت شست و شو، ضدعفونی و طبخ شود.

به گزارش ایرنا صالح‌پور در پایان رشد بیشتر ویروس کووید ۱۹در محیط‌ های مرطوب را یادآور شد و خاطرنشان کرد: دستگاه بخور برای مرطوب نگه داشتن مناسب نیست زیرا باعث رشد بیشتر ویروس کرونا می شود، همچنین والدین توجه داشته باشند اگر در منزل فردمبتلا باشد با روشن کردن دستگاه بخور ممکن است احتمال انتقال ویروس به اطرافیان افزایش پیدا کند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.