ویروس کرونا قابل اعتماد و شناسایی دقیق نیست
به گزارش پایگاه خبر پزشکان و قانون (پالنا)، عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه پنجمین جلسه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا در جمع خبرنگاران گفت: دستگاه‌های اجرایی، اصناف، اتحادیه‌ها و همه بخش‌هایی که به نوعی در امر مقابله با کرونا فعال هستند، همکاری و هماهنگی خوبی دارند و این امر موجب خوشحالی است. به ویژه مردم عزیزمان که به ما کمک کرده و در رعایت پروتکل‌های بهداشتی علیرغم مشکلات زیادی که در حوزه اقتصادی، مشاغل و صنوف وجود دارد، با ما همکاری کرده‌اند. 

وی افزود: این همکاری ها موجب شده است که روند پیش روی بیماری براساس پیش بینی های وزارت بهداشت، روند کاهشی باشد. البته این موضوع به معنی عادی شدن شرایط و یا سهل انگاری یا عدم توجه و رعایت مقررات بهداشتی نیست، مردم عزیز مستحضرند که نوع جدید جهش یافته ای از ویروس کرونا در انگلستان و اروپا شیوع یافته است که نشان دهنده این است که این بیماری قابل اعتماد و شناسایی دقیق نیست. در هر شرایطی باید حداقل های پروتکل‌های بهداشتی مانند زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی مورد توجه باشد و به دقت انجام شود تا ان‌شاءا... مجدداً با پیک بیماری در کشور مواجه نشویم. چرا که هر پیک بیماری از نظر اقتصادی، اجتماعی و روانی تاثیر زیادی بر مردم می گذارد و همچنین هزینه های بالایی برای کشور دارد.

وزیر کشور در ادامه به مصوبات جلسه امروز اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مطرح شده بحث مجوز صادرات اقلام بهداشتی بود که این موضوع موجب خرسندی است چراکه روزهایی بود که در کشور حتی ماسک، کیت تشخیص و یا ونتیلاتور یا اکسیژن ساز به میزان کافی نداشتیم، اما اکنون به جایی رسیده ایم که می توانیم علاوه بر تامین نیازهای داخلی، صادرات هم داشته باشیم، در این جلسه مقرر شد که با هماهنگی وزارت بهداشت برای تشخیص و تامین نیازها، به وزارت صمت و گمرک اجازه صادرات داده شود تا بتوانیم در این زمینه کمک هایی را به کشورهای منطقه و کشورهایی که نیاز دارند، داشته باشیم.

رحمانی فضلی گفت: اجرای پروتکل‌های بهداشتی در برخی دستگاهها از حد متوسط تعیین شده و شاخص های حداقلی پایین تر بوده است که به آن دستگاهها تذکر داده و از آنها خواسته می شود تا پروتکل‌ها را رعایت کنند. همچنین مقرر شد که به برخی از دستگاههایی که در رعایت پروتکل‌ها ضعیف عمل کرده اند، تذکر داده شود.

وی اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم جلسه امروز مقوله دولت الکترونیک بود، آقای انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی گزارشی در این خصوص در جلسه ارائه کردند که براین اساس روند کار بسیار خوب است اما تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم. برخی از دستگاهها مانند وزارت راه و شهرسازی عملکرد بسیار خوبی داشتند که مقرر شد براساس همین الگو، سایر دستگاهها نیز زمانبندی شوند و طرح آنها در زمان مشخصی نهایی شود که اگر این گام برداشته شود، می توانیم در سرویس دهی به ارباب رجوع سرعت را بالا ببریم و همچنین تضمینی برای سلامت مردم باشد.

وزیر کشور گفت: خرید الکترونیکی نیز یکی از موضوعات مهم در امر مقابله با کرونا است، با شیوع بیماری کرونا، دستور رئیس جمهوری و ستاد ملی مقابله با کرونا بر این بود که زیرساختهای لازم برای این حوزه تقویت شود تا مردم بتوانند به صورت الکترونیکی خریدهای خود را انجام دهند، براساس گزارشی که امروز از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه شد، آمادگی کامل برای ارائه این خدمات وجود دارد. هم چنین براساس گزارش وزارت صمت، خریدهای الکترونیکی از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون بیش از سه برابر شده است؛ با این حال هنوز به نقطه مطلوب نرسیده ایم که مقرر شد ضمن زمانبندی، ابعاد موضوع کامل دیده شود تا بتوانیم این کار به نتیجه برسانیم.

رحمان فضلی گفت: امروز همچنین گزارشی درخصوص انجام طرحهای نیمه تمام وزارت بهداشت ارائه شد که با همکاری وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه، با توجه به دستور رئیس جمهوری در دو نوبت و به درخواست قرارگاه مبنی بر اتمام این پروژه ها، دنبال شده است و مقرر شد تا اواخر اردیبهشت ماه سال آینده، بتوانیم بیش از ۲۴۰ طرح نیمه تمام را در سراسر کشور در حوزه بهداشتی را کامل کنیم. متولی و زمانبندی این کار تعیین شده است و سازمان برنامه و بودجه نیز بررسی کرده و قول تامین منابع آن را داده است که با این اتفاق ظرفیت زیرساختی بهداشت و درمان را افزایش می دهیم تا با خاطری جمع به مردم عزیز خدمات رسانی کنیم.

وی افزود: از همه مردم، دستگاههای اجرایی و متولیان حوزه های مختلف که مارا یاری دادند، تشکر و قدردانی می کنیم و امیدواریم با همین هماهنگی، همدلی و همکاری بتوانیم مسیر درمان را کوتاه کنیم تا نگرانی و ناراحتی مردم از این موضوع رفع شود.

وزیر کشور در خصوص تشدید کنترلها در مرزهای کشور با توجه به شیوع ویروس پیشرفته کرونا در کشورهای اروپایی گفت: پیش از این نیز بدون قطعی شدن این مسئله، این موضوع جز برنامه ها ما بوده است به ویژه بعد از اینکه تست های فوری در کشور ساخته شد. به هرحال پیش از این، نتیجه تستها ۲۴تا ۴۸ساعت زمان می برد اما اکنون ظرف ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت نتایج ارائه می شود. وزارت راه و شهرسازی متولی این مسئله است و تمام ورودی ها اعم از زمینی، هوایی و دریایی کنترل کرده و استعلامهای لازم را می گیرد. با شیوع ویروس پیشرفته انگلیسی این نظارتها تشدید شد و از سوی قرارگاه و وزارت بهداشت نیز به همه مرزها ابلاغ شد تا جایی که امکان دارد، این مسئله را کنترل کنند. البته این مسئله، قابل کنترل صد درصدی نیست اما اطمینان صد درصدی از این جهت است که باید رعایت کنیم و اگر رعایت کنیم مشکلی نخواهد آمد.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه ما هر هفته جلسات مشترکی را با دوستان داریم گفت: این هفته جلسه در وزارت بهداشت برگزار شد تا از مرکز رصد بازدیدی داشته باشیم و از نظرات کارشناسان و عزیزان این وزارتخانه بیشتر استفاده کنیم.

وی ضمن تشکر از نیروهای زحمتکش که توانسته اند با تلاش وزارت بهداشت در امور تحقیقات، رصد، بهداشت، درمان و تامین نیازهای بهداشتی، درمانی، تجهیزات و نیروی انسانی موفق باشند اظهار کرد: وقتی روند کار را از ابتدای شیوع بیماری تا امروز رصد می‌کنیم که جهش های بسیاری داشتیم؛ می بینم که روزهای نخست نیازهایمان درخصوص ماسک را هم نمی توانستیم تامین کنیم، در ابتدای شیوع بیماری کیت، ونتیلاتور، دستگاه اکسیژن ساز و تخت نداشتیم، اما اکنون انباشتی از تجربه و تجهیزات پزشکی در وزارت بهداشت داریم که نتیجه تلاش دکتر نمکی، معاونان وزیر بهداشت و کادر درمانی و بهداشتی است.

وزیر کشور تصریح کرد: با طرح منسجمی که با پیشنهاد وزارت بهداشت در قرارگاه و ستاد تصویب شد سطح کار را به استانی و شهرستانی بردیم و اکنون دوستان در سطح محلات و خانواده فعالیت می‌کنند و منابع، امکانات و اولویت‌ها به طور دقیق توزیع می‌شود؛ اکنون روند کاهشی نسبتا با ثباتی را که شاهد هستیم نتیجه مجموعه فعالیتهایی است که داشته ایم، باید یادمان باشد بعد از لطف خداوند متعال، همکاری، مشارکت و مساعدت مردم در همه مراحل در کنار زحمات همکارانمان در وزارت بهداشت موجب شد که روند بیماری نزولی شود.

به گزارش ایسنا رحمانی فضلی در پایان اضافه کرد استمرار روند کاهشی بیماری نیازمند مشارکت مردم است، البته می‌دانیم که مردم از لحاظ اجتماعی در زحمت، فشار و سختی هستند و از لحاظ روانی و اقتصادی دوران پر تنشی را می‌گذراندند، اما باید بدانیم رسیدن به آرامش و ثبات روند نزولی بیماری مستلزم همکاری آنهاست  که درغیر این صورت ممکن است این شرایط نامطلوب ادامه داشته باشد، امیدواریم روند کاهش بیماری که با همکاری، لطف و حمایت دولت و همه دستگاه هایی که با محوریت وزارت بهداشت محقق شد، استمرار پیدا کند تا شاهد موفقیت های بیشتری در این زمینه باشیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.