نتایج تحلیل فاز اول تست انسانی واکسن کووپارس امروز یا فردا به سازمان غذا و دارو ارسال خواهد شد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، جلیل کوهپایه زاده در نشستی که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، درباره نتایج کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس انستیتو رازی که با همکاری این دانشگاه انجام می‌شود گفت: این کار ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ آغاز شده بود و ۱۳۳ نفری که در دو دُز باید تزریق عضلانی دریافت می کردند به پایان رسید و بخش استنشاقی واکسن هنوز در حال انجام است. تحلیل فاز اول تا پایان هفته گذشته انجام شد و نتایج تحلیل امروز یا فردا به سازمان غذا و دارو ارسال خواهد شد و بر اساس نتایج به دست آمده از فاز اول، کمیته اخلاق سازمان اجازه فاز دوم را خواهد داد و امیدواریم این کار تا پایان هفته انجام شود.

وی افزود: امیدواریم در صورتی که نتایج مورد قبول کمیته اخلاق باشد از هفته بعد فاز دوم را آغاز کنیم. البته فاز دوم از پیش مجوز انجام داشته اما لازم بود نتایج فاز یک برسد تا بتوانند فاز دوم را آغاز کنند. امیدواریم مشکل خاصی نباشد، دو گروه ۲۵۰ نفری که از افراد مورد نظر بر اساس داوطلبان انتخاب می‌شوند و این فاز هم یک ماه و شاید کمی بیشتر زمان ببرد. بر اساس برنامه از پیش تعیبی شده هم فاز اول و دوم حدود ۳ تا ۴ ماه زمان لازم دارد و فاز سوم هم از ابتدای تیر ماه آغاز خواهد شد که اگر فاز اول و دوم نتایج مناسبی داشته باشد شاید بتوان فاز سوم را بر گستره بیشتری از افراد انجام داد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: طبق پروتکل‌ها باید فاز سوم مطالعات به اتمام برسد و سپس برای تزریق در گستره وسیع‌تر اقدام کنیم. در هر حال تاکنون نتایج غیر رسمی بسیار قانع کننده بوده است و گفته می‌شود کووپارس حتی از برخی واکسن‌های وارداتی ایمنی زایی بیشتری ایجاد می‌کند.

کوهپایه زاده با تقدیر و تشکر از کادر درمان که در پاندمی کرونا تلاش مضاعفی دارند گفت: در سال ۱۴۰۰ کماکان با پاندمی کووید۱۹ دست به گریبان هستیم و هر روز جهش جدیدی از ویروس را شاهد هستیم تا زمانی برسد که از نظر واکسیناسیون، رعایت پروتکل‌ها و ایمنی جمعی به نقطه قابل قبولی برسیم، گریزی از شرایط نیست‌. در این راستا از کادر درمان، شهدایی دادیم ولی آنچه که مهم است این است که از سلامت مردم غافل نشدند.

وی اظهار کرد: دانشگاه ما مفتخر است که با نگاه دانشگاه نسل نو در مسیر آموزش و خدمت دهی حرکت می‌کند. دانشگاه‌ها همه انرژی خود را در سال گذشته پیرامون بیماری کرونا گذاشتند و ما مفتخریم که با بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزارنفر افراد تحت پوشش بیشترین بار مراجعه و خدمت رسانی را داشتیم و در استان تهران از نظر تحمل بار بیماری کرونا شاید حتی اولین باشیم. البته هنوز جای خدمت رسانی بهتر هم است اما فراموش نکنیم ما در شرایط تحریم با کرونا روبرو شدیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: در سال ۱۳۹۹ با تلاش همکارانمان بیمارستان شهید سردار سلیمانی را در شهر قدس با ۱۶۰ تخت افتتاح کردیم تا این بیمارستان به جمعیت ۴۰۰ هزار نفری آن منطقه کمک کند. از طرفی امیدواریم امسال هم بیمارستان ملارد را با ۱۶۰ تخت افتتاح کنیم. همچنین پروژه اضافه کردن ۳۰۰ تخت جدید به بیمارستان فیروزآبادی در دست اقدام است تا بتوانیم افزایش تخت مناسبی داشته باشیم. در بحث بیمارستان شهریار هم امیدواریم پروژه به لحاظ ساختمانی به سرانجام خوبی برسد که تا پایان سال در اختیار مردم قرار گیرد.

در ادامه بابک عشرتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره واکسیناسیون سالمندان گفت: دانشگاه ما نیز بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت از ۳شنبه گذشته واکسیناسیون سالمندان بالای ۸۰ سال را آغاز کرده است و دو گروه سالمند داریم که شامل افرادی هستند که پرونده الکترونیک سلامت دارند که با آنها تماس می گیریم و دسته دوم کسانی هستند که اطلاعاتی از آنها نداریم که پس از اعلام آغاز به کار سامانه salamat.gov.ir اطلاعات خود را ثبت کرده و به ما یا دانشگاه تهران و شهید بهشتی ارجاع داده می‌شوند.

به گزارش ایسنا وی در پایان افزود: ما ۱۲ مرکز تزریق واکسن داریم و تا الان حدود بیش از ۶۰۰۰ دُز برای سالمندان واکسن تزریق کردیم و هنوز هم سایر گروه‌ها مانند بیماران خاص، پاکبانان و پزشکان را برای تزریق واکسن داریم. دریافت واکسن به هیچ عنوان به معنای عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیست‌، بین ۳ دانشگاه علوم پزشکی شهر تهران هماهنگی انجام شده تا مراکز واکسیناسیون در سوله و سالن ورزشی و... راه اندازی کنیم تا سرعت واکسیناسیون افزایش یابد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.