یک هفته است که وارد موج پنجم کرونا شده‌ایم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نادر توکلی درباره وضعیت بیماری کرونا در استان تهران گفت: تا پیش از هفته اخیر روند سینوسی و ثابتی داشتیم اما در طول یک هفته اخیر ۱۰ درصد افزایش موارد بستری و سرپایی را شاهد هستیم و البته مرگ و میر به صورت تاخیری تغییر خواهد کرد. با این اوصاف می‌توان رسما اعلام کرد که یک هفته است که وارد موج پنجم کرونا شده‌ایم، در ۲۴ ساعت قبل حدود ۱۰۰۰ بستری و ۶۴۰۰ مراجعه سرپایی کرونایی داشتیم و در مجموع ۴۴۰۰ بیمار بستری در تهران داریم.

وی در خصوص اینکه آیا مشخص است مراجعان فعلی به بیمارستان‌ها مبتلا به کدام گونه‌ جهش یافته کرونا هستند یا خیر؟ اظهار کرد: ما سکوئنس ژنی بیماری از بیمار نمی‌گیریم زیرا این کار برای همه بیماران منطقی نیست اما رفتاری که مشاهده می‌کنیم مربوط به انواع جهش یافته است، خود مرکز تهران هنوز نارنجی است اما چند شهرستان اطراف تهران قرمز شدند. اگر روند افزایشی به همین شکل تا هفته آینده ادامه داشته باشد، خود تهران نیز قرمز خواهد شد.

معاون درمان ستاد کرونای استان تهران در خصوص علت افزایش بار بیماری در تهران تصریح کرد: بخشی به علت رفتار ویروس جهش یافته و بخش دیگر به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی است زیرا در فصل گرما قرار داریم و رعایت نکات بهداشتی از جمله ماسک زدن و رعایت تهویه صحیح برای افراد سخت‌تر می‌شود و این موارد خود عاملی برای افزایش بار بیماری است.

توکلی با اشاره به برگزاری کنکور سراسری در روزهای پیش رو گفت: طبیعتا پروتکل‌های لازم برای این مهم اندیشیده شده است و حتی شرایط برای داوطلبان مبتلا به کرونا و افراد بستری در بیمارستان‌ها درنظر گرفته شده است و بعید است در این زمینه مشکل خاصی به وجود آید، در مورد وضعیت واکسیناسیون سیستم آموزشی نیز تا مهر ماه زمان زیادی مانده، اما آموزش حضوری تصمیمی است که گرفته شده است و به نظر می‌آید وضعیت آموزشی در این مدت ضربه‌ی جبران ناپذیر دیده و در صدد هستیم تا واکسن دانش‌آموزان را تزریق کنیم. چون همانطور که می‌دانید خیلی از کشورها از جمله چین مجوز تزریق واکسن برای کودکان هم گرفتند و اگر در کشور ما هم این اتفاق بیفتد خیالمان راحت‌تر می‌شود، واکسیناسیون دانشجویان نیز اینطور برنامه‌ریزی شده بود که تا آخر مرداد ماه واکسینه شوند که امیدواریم این اتفاق بیفتد.

وی در خصوص وضعیت واکسیناسیون کرونا در استان تهران اظهار کرد: روند واکسیناسیون در حال اجرا است. البته هنوز شلوغی‌هایی داریم اما روند واکسیناسیون همچنان به قوت خود باقی است‌. نکته مهم این است که برخی از سالمندان از تزریق واکسن خودداری می‌کنند و بر اساس آماری که داریم و بررسی‌های به عمل آمده بر ۱۲۰۰ سالمند مبتلا به کرونای بستری بالای ۷۰ سال، مشخص شد که ۱۱۵۰ نفر از آنها واکسن نزدند و این یعنی بالای ۹۵ درصد مبتلایان بالای ۷۰ سال در تهران واکسن نزدند و این نشان می‌دهد که تاثیر واکسیناسیون تا چه حد است و چقدر می‌تواند جلوی مرگ و میر را بگیرد.

معاون درمان ستاد کرونای استان تهران اضافه کرد: پیش‌بینی‌ها از وضعیت کرونا در تهران افزایشی است، یک هفته دیگر صبر می‌کنیم اما اگر روند افزایشی همچنان ادامه داشته باشد، به سمت افزایش تخت‌های بستری می‌رویم، وضعیت رعایت پروتکل‌ها در استان تهران حدود ۷۰ تا ۷۲ درصد است که چندان قابل قبول نیست و باید بیش از ۸۰ درصد باشد، تعداد بستری‌ها از هزار مورد در روز هم عبور کرده که این خودش یک زنگ خطر است و برای اولین بار در یک ماه اخیر تعداد بستری‌ها اینقدر شده است.

توکلی در مورد وضعیت ویروس دلتا گفت: چیزی که الان می‌بینیم متاسفانه گسترشی است که در زاهدان و سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده و به نظر گسترشی در جنوب شرق کشور رخ می‌دهد، متاسفانه همانطور که می‌دانید پروازها هم کنسل نشده و وسایل نقلیه هم فعالیت‌شان در انجام است، بنابراین افزایش در استان تهران قریب‌الوقوع است و قابل ذکر است که تهران عملا وارد پیک پنچم شده و روند ابتلا افزایشی است.

وی افزود: نکته‌ی دیگری که وجود دارد این است که سالمندان از زدن واکسن امتناع می‌کنند، طبق یک بررسی در دانشگاه علوم پزشکی ایران از ۱۲۰۰ ابتلا در دو ماه اخیر دریافتیم که ۹۵ تا ۹۷ درصد افراد بالای ۷۰ سال واکسن نزده بودند، توجه داشته باشید که خسارت و نزدن واکسن برای افراد بالای ۶۰ سال زیاد است و بنابراین همانطور که می‌دانید بالای ۸۰ درصد مرگ و میرهای ما مربوط به افراد بالای ۶۰ سال است.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران با اشاره به روند افزایشی پیک کرونا در استان تهران گفت: پیک کرونا از 10 فروردین سال جاری آغاز و تا 10 خرداد ادامه داشت. از ابتدای خرداد شروع به کاهش داشته، اما در 10 خرداد روند کاهشی متوقف شد،  از این تاریخ تا اول تیرماه روند ثابتی وجود داشت اما متأسفانه از ابتدای تیر ماه روند افزایشی آغاز شد که برابر با 10 درصد بود و این یک زنگ خطر است، وضعیت شرقی مرزهای کشور به ویژه استان سیستان و بلوچستان بحرانی است، رفتار ویروس کرونا از نوع جهش‌یافته هندی است، از نظر تامین تخت‌های بیمارستانی مشکلی وجود ندارد، در صورتی که در هفته آتی وضعیت قرمز در تهران ایجاد شود، دستور توقف اعمال غیر ضرور را خواهیم داد. ایسنا _ ایلنا _ فارس

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.