هنوز بابت واکسن‌های تحویلی پولی به مجموعه پاستور داده نشده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سیدجلیل میرمحمدی میبدی درباره اظهارات مدیر پروژه واکسن فخرا مبنی بر توقف خط تولید این واکسن، ضمن تقدیر از تلاش‌های دولت در راستای واردات و پوشش حداکثری واکسیناسیون گفت: واکسن برکت هر تعداد تولید داشته باشد خریداری و در اختیار مردم قرار می‌گیرد و اما برخی واکسن‌ها مثل فخرا هنوز در فاز 3 کارآزمایی بالینی هستند و مشکلی که برای این تولیدکنندگان پیش آمده این است که بواسطه واردات واکسن، اقبال عمومی برای شرکت داوطلبانه در کارآزمایی سوم کاهش یافته و راهی که برای برون رفت از این مشکل وجود دارد به دست سازمان غذا و دارو است که باید مجوز تزریق اضطراری این واکسن ها را صادر کند.

وی در خصوص اینکه چرا تمامی تلاش‌های فناورانه برای تولید یک واکسن در کشور متمرکزنشد؟ افزود: پلتفرمهای متنوعی برای تولید واکسن وجود دارد. اما آنچه که گفتنی است این است که ما برای مسیر رو به جلوی واکسن مشکلی نداشتیم. دولت از قبل اعلام می‌کرد کشورها به دلیل مسائل سیاسی به ما واکسن نمی‌دهند به همین دلیل همه سرمایه گذاری کشور به طرف تولید داخلی رفت که انصافا دولت هم از آن حمایت کرد، در حال حاضر این شرکت‌ها برای تهیه نمونه به مشکل برخورده اند چون نمونه داوطلبی کافی ندارند.

نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس  گفت: حداقل من در جریان نبودم که می‌توانیم با دیپلماسی سلامت، تعداد قابل توجهی واکسن را به کشور وارد کنیم که میزان مرگ و میر به تعداد قابل ملاحظه ای کاهش یابد. دولتمردان وقت همگی مدعی بودند به ما واکسن نمی‌دهند و ما اختلاف قابل توجهی در حدود 8 تا 9 برابر بین واردات واکسن در دولت قبل و دولت فعلی می‌بینیم.حداقل اراده ای در دولت قبل برای واردات واکسن وجود نداشت که در دولت سیزدهم اتفاق افتاد و واکسن به تعداد کافی وارد شد .اما مشکل تولیدکنندگان واکسن کشور بدون راه حل نیست بلکه راه حل دارد و من هم به جد پیگیر خواهم بود.

میرمحمدی در خصوص واکسن‌های تحویلی پاستور به وزارت بهداشت گفت: یک میلیون و 1300 هزار واکسن تحویل شده و 1 میلیون هم در ماه آینده تحویل داده می شود و تا جاییکه اطلاع دارم هنوز پولی به پاستور پرداخت نشده  و موجب مشکل برای مجموعه ایجاد شده است. بر اساس اظهارات مسئولان پاستور اگر اعتبار تامین شود این مجموعه قادر خواهد بود تا آخر آبان حدود 5 میلیون و 500 هزار دُز واکسن در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.دولت تا به امروز پرداختی به پاستور نداشته است، واکسن های فخرا و نورا هم فاز 2 بالینی را به اتمام رسانده اند و برای شروع فاز 3 باید تدبیری اندیشیده شود.

وی با اشاره به اینکه تا کنون 5 میلیون دُز واکسن رازی تولید شده است افزود: این واکسن ها هنوز از رازی تحویل گرفته نشده است. برای فاز سوم به 14 هزار داوطلب نیاز بود که مسئولان رازی مدعی هستند تزریق واکسن بر روی 17 هزار داوطلب صورت گرفته که بیش از تعداد مورد نیاز بوده است و ما باید پیگیری کنیم مجوز اضطراری برای مصرف این واکسن صادر شود تا واکسن‌ها تحویل دولت شوند و پول آن دریافت شود.

نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مقداری واکسن‌های آنفلوآنزای مورد نیاز کشور وارد شده است گفت: هنوز واکسن آنفلوآنزای تولید داخل در اختیار سازمان غذا و دارو قرار نگرفته اما بخشی از واکسن‌های مورد نیاز هموطنان وارد شده و در دسترس مردم قرار گرفته و کارهای اداری بخش دیگر آن انجام شده که وارد خواهد شد.

میرمحمدی از قیمت پرداخت شده برای هر واکسن کرونا توسط دولت اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: دلیل آنچه در مورد گران خریدن واکسن کرونا توسط دولت مطرح شده این است که ما در شرایط خاصی بودیم که نیاز داشتیم همه همت خود را برای تولید داخلی بگذاریم و از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم.

به گزارش فارس وی در پایان از مردم خواست به اظهارات غیرکارشناسانه برخی در فضای مجازی درباره عوارض آسیب زننده واکسن کرونا توجه نکنند. این اظهارات علمی نیست .عوارض کوتاه مدت واکسن در طول 48 ساعت رفع می شود و عوارض طولانی مدت هم در حدی است که دانشمندان آن را پذیرفته اند. امیدواریم بتوانیم پوشش واکسیناسیون سراسری را تا 95 درصد برسانیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.