طی چهار ماه ۱۱۵میلیون دز واکسن کرونا تزریق شده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین یازدهمین جشنواره علوم پزشکی سپاه، باقر العلوم (ع) و آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن نورا با بیان اینکه درود میفرستیم به روان پاک امام راحل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، شهدای انقلاب، شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و سلامت و آرزوی طول عمر برای مقام عظمای ولایت گفت: ایام فاطمیه و همچنین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی را تسلیت می‌گویم. تقارن ایام فاطمیه با دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی ان شاءالله که برای ما راهگشا باشد و بتوانیم راه ایشان را ادامه دهیم.

وی افزود: خدا را شاکریم که امروز در این مکان حضور پیدا کردم، کرونا علی رغم همه مشکلاتی که در دنیا ایجاد کرد، اما برخی واقعیت‌های جهان را هم نشان داد. کشورهایی که ادعای پیشرفته بودن داشتند متاسفانه با ابزار تبلیغاتی بسیار وسیعی که دارند و ما خیلی خوب از آن‌ها استفاده نمی‌کنیم جهان را به گونه‌ای نمایش می‌دادند که گویا کدخدا دارد، کرونا خاک را کنار زده و چهره واقعی کشورها را نشان داد. امروزه کشورهایی که ادعای قدرت می‌کردند و اینکه باید در تمام جهان حکومت کنند خود شدیدا درمانده شده اند و اکنون می‌بینید که علی رغم همه امکانات روزانه بیش از ۱۰۰۰ مرگ و میر دارند و این نشان می‌دهد قدرتی که اظهار می‌کردند واقعی نبوده و بسیار پوشالی است.

وزیر بهداشت گفت: قدرت کشور ما علی رغم همه محدودیت‌ها و تحریم‌ها در این دوران مشاهده شد، مهم‌ترین مولفه قدرت هر کشوری، قدرت مردم است. ایران نشان داد که قوی و قدرتمند است، ما در دو مرحله کرونا را طی کریم، در مرحله درمانی که متاسفانه به دلیل گرفتاری وسیعی که داشتیم از شروع کرونا تا شهریور ۹۹ درگیر درمان بودیم و قدرت ما به این شکل نشان داده شد که هیچ بیماری روی زمین نماند این درحالی است که در بسیاری از کشورها نمی‌توانستند همه بیماران را در بیمارستان‌ها پذیرش کنند. کادر درمان ما تا مرز شهادت ایستادند و این مرحله را به خوبی گذراندند، حضرت آقا از کادر پزشکی که ایثارگرانه ایستادند و از بهترین روش‌های درمانی برای بیماران استفاده کردند، تقدیر کردند. ما حدود ۲۰۵ شهید در دوران شیوع کرونا داشتیم، انسان‌های بسیار بزرگی که مردانه ایستادند و عرصه را خالی نکردند و در این صحنه قدرت واقعی ما را نشان دادند.

عین اللهی با بیان اینکه در این عرصه بیمارستان بقیه الله نگین این خدمات بود و تمام بیمارستان در خدمت درمان بود ادامه داد: در شرایطی که برخی مردم به دلیل کرونا از خانه‌های خود خارج نمی‌شدند، اما ما انسان‌های شریفی داشتیم که شبانه روز در بیمارستان‌ها حضور داشتند و صحنه‌های خیلی درخشانی را ایجاد کردند. صحنه‌هایی که ما نمونه‌های آن را در دفاع مقدس دیده بودیم. طبق فرمایش حضرت آقا این هویت ماست.

وی افزود: از شهریور تاکنون که حدود ۴ ماه گذشته است، مردم قدرت بسیار شگرفی را نشان دادند و آن قدرت مقابله با کرونا با واکسیناسیون بود. در شروع کار دولت ۵ میلیون واکسن تزریق شده بود و متاسفانه واکسن به عنوان وسیله‌ای برای کارهای سیاسی قرار گرفته بود. در شروع کار دولت ما هیچ واکسنی در هفته اول برای تزریق نداشتیم، اما با هماهنگی‌های ایجاد شده با وزارت امور خارجه و نهادهای مربوطه به سرعت واکسن وارد کشور شد. تا امروز نزدیک به ۱۸۰ میلیون دز واکسن داریم که در مدت چهارماه نزدیک به ۱۱۵ میلیون واکسن تزریق شده است. روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن تزریق شد. در هر هفته به اندازه جمعیت امارات یعنی هشت میلیون و ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار دز واکسن کرونا تزریق کردیم؛ سردار سلامی زمانی که دستور دادند همه همچون دفاع مقدس وارد صحنه شدند و این قدرت واقعی مردم را نشان داد. ما اگر می‌خواستیم با امکانات فعلی خود این کار را انجام دهیم نزدیک به یک سال و نیم طول می‌کشید که بتوانیم این تعداد واکسن تزریق کنیم، اما مردم کمک کردند و سریعا تزریق انجام شد.  

وزیر بهداشت ادامه داد: در بازدیدهای میدانی که از پایگاه‌های واکسیناسیون داشتم جوانان عاشقی که بدون هیچ حق الزحمه‌ای در حال خدمت بودند را دیدم؛ علایق جوانان ما به نظام، عامل این حرکت است. دشمنان در تعجب هستند که چگونه آمار ۵۰ هزار مراجعه روزانه، ۱۵ هزار بستری روزانه، ۸ هزار بستری آی سی یو روزانه و ۷۰۰ مرگ و میر در روز، امروز به حدود ۳۰ تا ۵۰ مرگ در روز رسیده است که این موضوع تنها به دلیل قدرت مردم محقق شده است.

عین اللهی گفت: در این دوران ارتباط با جوانان هم به خوبی مشهود بود، شهید سلیمانی می‌فرمودند که جوانان را دریابید، ما نباید از جوانان جدا شویم آن‌ها فرزندان ما هستند باید در همه امور از آن‌ها استفاده کرده و هیچ خط قرمزی در این رابطه وجود ندارد، قدرت بعدی که وجود دارد و ما باید به آن توجه کنیم، توان علمی ما است، حضرت آقا فرمودند که متوسط هوش ایرانیان از متوسط هوش جهان بالاتر است. این توانی است که خدا به ما داده است و باید از این ضریب هوشی استفاده کنیم و زمینه و زیرساخت‌های لازم را ایجاد کنیم. به لطف خدا امروزه سپاه از این قدرت که زمینه دفاع از مملکت و پژوهش‌ها بوده، استفاده کرده است؛ امروز نباید غفلت کنیم و باید از این شرایط استفاده کنیم و بدانیم که «ما می‌توانیم».

وی به موضوع پژوهش‌ها اشاره کرد و افزود: در این زمینه الگوی غلطی که وجود دارد، دادن محصول به غربی‌ها است که متاسفانه آفت بوده و نباید به آن افتخار کرد. چه قدر از این مقالات در داخل کشور ما تبدیل به محصول می‌شود؟ پژوهش‌ها باید به سمت محصول‌محور بودن و رفع مشکلات مردم بروند. مقاله یک وسیله بوده برای آنکه ارتقا پیدا کنیم و هدف نیست. براساس فرمایش حضرت آقا اگر به درون و داخل کشور خود توجه نکنیم همیشه در تحریم خواهیم بود. بنابراین پژوهش‌ها باید به سمت محصول محور بودن و رفع مشکلات مردم بروند. امروزه فضای جدیدی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ایجاد شده است، ساختارها و ذهنیت‌هایی که ایجاد کرده اند را باید تغییر داده و مغز خود را شستشو دهیم و ذهنیت جدید ایجاد کنیم. متاسفانه دانشگاه‌ها را تیپ‌بندی می‌کنیم و این مسئله محدودیت‌هایی برای فعالیت آن‌ها ایجاد می‌کند.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ما متاسفانه در انعکاس فعالیت‌های خود ضعیف هستیم بر ضرورت هماهنگی رسانه ها تاکید کرد و گفت: بسیاری از فعالیت‌ها به مردم نشان داده نمی‌شود و تنها نقاط تیره نمایش داده می‌شوند که سبب یاس مردم می‌شود. کدام کشور توانسته، ۵ نوع واکسن تولید کند؟ این قدرت اصلی ما است. علی رغم اینکه  واکسن نورا یکی از بهترین واکسن‌های دنیا بوده و در تولید آن از پروتئین نوترکیب استفاده شده که در دو فاز گذشته اثربخشی بسیار خوبی داشته است، اما متاسفانه انعکاس خوبی ندارد و این ضعف ما است. حضرت آقا هم گلایه کردند که هنر، فعالیت‌ها را به خوبی نشان نمی‌دهد که این ضعف ما است.

عین اللهی در پایان گفت: باید یک ارگان انقلابی برای هنر ایجاد شود. رسانه‌های غربی در این قضیه کار می‌کنند آدم های ضعیف را قوی نشان می دهند. ما برای شروع، جشنواره سلیمان سلامت را در کرمان برگزار کردیم و مجموعه فعالیت‌هایی که در دوران شیوع کرونا انجام شده‌اند به نمایش گذاشته و ۱۵ دانشگاه برتر معرفی شدند، از این نوع کار بسیار کم داریم که باید بیشتر شود، از همه دانشمندان، علما و عزیزانی که در بخش بهداشت، درمان، واکسیناسیون و تولید واکسن، شبانه روزی زحمت کشیدند تشکر می‌کنم. ان شاءالله مورد قبول خدا قرار گیرد.

وی همچنین در حاشیه آیین تجلیل از برگزیدگان دانشگاه علوم پزشکی سپاه و آغاز فاز سوم مطالعات بالینی واکسن نورا " و در جمع خبرنگاران درخصوص واکسن نورا گفت: واکسن نورا یکی از واکسن های جدید است که با واکسن های قبلی متفاوت است و در ساخت آن، از پروتئین نوترکیب استفاده شده و تجربه جدیدی برای کشورمان رقم زده و با بررسی‌هایی که انجام شده، یکی از بهترین واکسن ها شناخته شده است، این واکسن تا یک ماه آینده وارد عرصه خدمت می شود و امیدواریم با ورود این واکسن آسودگی خاطر مردم از حیث واکسیناسیون بیش از پیش فراهم شود.

وزیر بهداشت در خصوص ادامه واردات واکسن های خارجی گفت: ما تاکنون ۴ نوع واکسن را تولید و تایید کردیم و و نورا پنجمین واکسن است با توجه به اینکه انواع واکسن با پلتفرم های مختلف داریم تصور می شود که در آینده ای نزدیک نیاز به واردات نباشد.

عین اللهی درخصوص استقبال از واکسن داخلی از سوی مسئولین اظهار کرد: بسیاری از مسولین‌مان از واکسن داخلی استفاده می کنند، برای مثال حضرت آقا از واکسن برکت استفاده کردند، بنده و بسیاری از اعضای هیات دولت نیز همینطور.  

وی در خصوص حمایت از واکسن های داخلی گفت: حمایت از واکسن های داخلی ادامه دارد، زیرا این موضوع یکی از مصوبات ستاد ملی کرونا است، تاکنون حدودا ۳۰ میلیون دُز واکسن ایرانی وارد عرصه خدمت شده و واکسن نورا نیز ظرف یکماه آینده وارد بازار می شود.  

وزیر بهداشت در خصوص ارز دارو و احتمال گرانی دارو نیز گفت: همانطور که در مورد واکسن نشان دادیم که کمبودی در کشور وجود ندارد و تاکنون ۱۸۰ میلیون دُز واکسن تامین کرده و ذخایر واکسن‌مان به حدی است که مردم دیگر نگرانی در این زمینه ندارند، در مورد دارو نیز همین اتفاق خواهد افتاد. البته یکسری مشکلات از قبل وجود داشته، مثلا از حدود سال ۹۷ گرانی دارو آغاز شد و از آن زمان ۲۵۰۰ قلم دارو گران شد و دنبال این هستیم که تولیدات داخلی را افزایش دهیم و افزایش تولیدات داخلی منجر می شود که دارو ارزانتر شود.

عین اللهی اضافه کرد: برخی همکاران پزشک مان مردم را تشویق به استفاده از برندهای خارجی می کنند و طبیعی است که برند خارجی گران باشد. از مردم می خواهم که به تولیدات داخلی اعتماد کنند و پزشکان نیز داروهایی که مشابه داخلی دارند را تجویز نکنند، پزشکانی که این کار را می کنند، از نظر ما امتیاز کمتری خواهد داشت، به خصوص اعضای هیات علمی.

وی خاطرنشان کرد: درصدد هستیم کیفیت داروهای داخلی را بیش از پیش افزایش دهیم و طبیعی است که هرچه به سمت داروهای داخلی برویم می توانیم داروها را ارزان تر به مردم ارائه دهیم. خوشبختانه رییس جمهور محترم نیز ارز ترجیحی کافی در اختیارمان قرار داده و چنانچه در مورد برخی داروها که عمدتا برندها هستند، کمبودی وجود داشته باشد، در مدت کوتاهی تامین خواهد شد.

وزیر بهداشت ادامه داد: در مورد داروهای اساسی کمبودی وجود ندارد و مردم در این زمینه نگرانی نداشته باشند، زیرا برخی مردم به دلیل نگرانی از کمبود احتمالی دارو، به مقدار زیادتر دارو را تهیه می کنند و در منزل ذخیره می کنند، لذا از مردم می خواهیم که صرفه جویی کرده و کمی هم مراعات بقیه بیماران را کنند، ما در مقابل یکدیگر مسئول هستیم. این قول را می دهیم که همه نوع داروی ژنریک را به میزان فراوان در دسترس مردم قرار دهیم و نگرانی به هیچ عنوان وجود ندارد.

عین اللهی در خصوص پرداخت فوق العاده خاص به کادر بهداشت و درمان کشور اظهار کرد: ما این موضوع را با نظرات موافق به سازمان برنامه و بودجه اعلام کردیم و امیدواریم قبل از آغاز سال ۱۴۰۱ عملیاتی شود.

وی در خصوص وضعیت شیوع اُمیکرون در کشور خاطرنشان کرد: درحال حاضر حدود ۲۰ روز از شناسایی اولین موارد اُمیکرون در کشور گذشته و در این مدت افزایش نداشته است، اما همچنان آمادگی کامل داریم و ۲۰ هزار کیت در سراسر کشور نیز توزیع شده، تمام بیمارستان ها هم آماده هستند تا وضعیتی که در کشورهای دیگر ایجاد شده، در کشور ما به وجود نیاید. از مردم می خواهیم با ادامه رعایت پروتکل های بهداشتی، کمک کنند تا شرایط خوبی که اکنون در کشور داریم حفظ شود.   

وزیربهداشت با بیان اینکه واکسیناسیون با روند خوبی پیش رفته است گفت: تاکنون در کشور، ۸۸ درصد و در تهران که بیشترین جمعیت را دارد نیز ۹۱ درصد دُز اول تزریق شده است. روند مطلوب واکسیناسیون منجر شده که سلامت مردم حفظ شود و وضعیت غم انگیزی که در دوران کرونا در کشور مستولی شده، به شرایط خوبی برسند و مردم بتوانند به برنامه های مفرح‌شان برسند.

عین اللهی ادامه داد: در خصوص کمبود واکسن آسترازنکا در برخی مراکز واکسیناسیون، واکسن آسترازنکا اکنون در وضعیت استثماری قرار گرفته و مردم به دلیل اینکه بتوانند با تزریق این واکسن به کشورهای دیگر سفر کنند، به دنبال تزریق آن هستند. ما در حال حاضر به دنبال تایید واکسن های ایرانی هستیم، واکسن برکت نیز مراحل اساسی را طی کرده است.

به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: از نظر تاثیرگذاری نیز تفاوتی بین آسترازنکا و سایر واکسن ها وجود ندارد. سازمان جهانی بهداشت باید در این زمنیه مداخله کند تا اسم واکسن ها مبنا قرار نگیرد و فقط چند واکسن، منحصربفرد معرفی نشود. لذا منتظر هستیم که واکسن های داخلی مان تایید شود تا صرفا نیاز به تزریق استرازنکا برای مسافرت کردن نباشد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.