هرگونه علائمی را باید کرونا تلقی کنیم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا ناجی در مورد وضعیت بیماری کرونا در کشور گفت: در حال میزان بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در کشور افزایشی بوده و این موضوع بر روس تعداد بستری‌ها نیز تأثیر گذاشته است، خوشبختانه زیرشاخه‌های اومیکرون تأثیر زیادی در افزایش بیماران بدحال و نیازمند بستری ندارند با این حال وقتی تعداد بیماران سرپایی افزایش پیدا کند، مطمئنا افزایش بستری را نیز خواهیم داشت و برخی افراد که ممکن است حساس بوده یا دارای بیماری زمینه‌ای باشند ممکن است کار آنها به بستری در بیمارستان یا حتی آی‌سی‌یو کشیده شود.

وی افزود: بر اساس مطالعات در حال حاضر ساب واریانت BA.5 اومیکرون در حال چرخش در کشور است، عمده افزایش آمار کرونا در کشور نیز به دلیل همین ساب واریانت است. البته باید مطالعات دیگری صورت بگیرد تا ببینم چه واریانت یا ساب واریانت دیگری در کشور در حال چرخش است، با توجه به شناسایی ساب واریانت BA.2.75 در هندوستان، این ساب واریانت نیز در حال حاضر به آمریکا و حدود 20 کشور رسیده است. به نظر می‌رسد که ایمن گریزی و سرعت انتقال بسیار بالایی دارد، خوشبختانه هنوز گزارشی در مورد این ساب واریانت اومیکرون در ایران نداریم.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: تمامی اخطارها و توصیه‌ها در مورد وضعیت کرونا و لزوم حفظ خودمراقبتی انجام شده است، ماسک را باید هم در فضای باز و هم فضای بسته زد. فواصل اجتماعی را رعایت کرد و با توجه به اینکه واکسن نیز به اندازه کافی وجود دارد و افرادی که از دوز دوم آنها شش ماه می‌گذرد دوز سوم خود را تزریق کنند و اگر شش‌ماه از دوز سوم آنها می‌گذرد دوز چهارم را تزریق کنند. ما چاره‌ای جز واکسن نداریم باید رعایت کنیم و در صورت بیماری خود را قرنطینه کنیم.

ناجی گفت: هرگونه علائمی را باید کرونا تلقی کنیم، به همین دلیل باید هرچه زودتر خود را قرنطینه کنیم تا به دیگران منتقل نشود. نباید ساده انگاری کنیم. در مدت زمان طولانی عادی انگاری در جامعه افزایش پیدا کرد و مردم هم از واکسن‌های موجود استفاده نکردند، زمان طلایی تکمیل واکسیناسیون کرونا را از دست داده‌ایم، در شرایطی که وضعیت بیماری آرام شده بود و واکسن هم به اندازه کافی در اختیار داشتیم می‌بایست اقدام به تزریق واکسیناسیون کرونا می‌کردیم اما این کار نشد، برای کنترل کردن وضعیت موجود افزایشی باید محدودیت ایجاد کرد و مردم نیز پروتکل‌های اجتماعی را رعایت کرد.

به گزارش ایلنا وی در پایان اضافه کرد: پیک هفتم بیماری کرونا آغاز شده و تمامی پیش‌بینی‌ها مبنی بر تداوم روند افزایشی بیماری در کشور است اما اینکه چگونه بتوانیم این وضعیت را کنترل کنیم بستگی به اقدامات کنترلی و رفتارهای بهداشتی مردم دارد، بر اساس داده‌ها و اطلاعات اپیدمیولوژیک، روند بیماری کاملا افزایشی است و اعداد مرتبط با بیماری هم بسیار بیشتر از این است. به همین دلیل وزارت بهداشت باید تصمیمات جدیدی گرفته و محدودیت‌ها دوباره اجرا شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.